Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 30 941
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Bria, какъв е този Код червено? 🙂 Ако е книга, нямам го...😁 Може ли и на мен?

# 391
Пускам измерване с новите лентички - общо взето ми изглежда същия резултат. В дясно е неизползвана за контрола.
Скрит текст:

# 392
  • Пловдив
Андреа, аз като бременна мога да ти дам съвет да заложиш на месо, зеленчуци, кисело мляко, сирене, кашкавал,  полезни и бавни въглехидрати - леща, нахут, които за обяд са добра идея. Картофи може да хапваш, но според мен е хубаво да редуцираш яденето им. Шейк, гевреци не препоръчвам. Но естествено ако нямаш бързо качване на тегло  и другите проблеми едва ли е ГД.

# 393
Момичета Код диабет е как ми е дошло на акъла това червено не знам 😂🤷♀
Ето качих я тук, който не знае английски може спокойно да си я превежда с гугъл транслейт
https://dox.abv.bg/download?id=eaba1cb5a9# - Линк за сваляне

# 394
Миоки,
според тази лекарка тук
https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-anatomie-et-examens/264 … mment-le-mesurer/
най-добре е ph 5,8 и твоето ми се вижда точно там.

# 395
На английски се намират лесно неговите, наистина обяснява просто и разбрано (все се шегувам че обяснява като за американци). За който не е свикнал с езика сигурно ще са предизвикателство, но не колкото четене директно на научни доклади примерно, по-лесен текст са си книгите. Четат се, но биха вървяли бавно. Иначе са интересни и има полезна информация в тях.
Скрит текст:
Тук намирам доста книги включително и неговите, но не съм гледала на други езици какво има налично. (Поддържам си писмения английски във форма като чета основно на него, че само с говорене не ми е достатъчно и  не съм и търсила друго.) Безплатно е тегленето, има лимит на ден но друго ограничение няма. Има и избор на файлови формати също. С регистрация е до 10 тегления на ден, без регистрация май 1 или 3 да бяха.
https://z-lib.org
Тъй като е безплатен сайт, се надявам че не е проблем да го публикувам тук но за всеки случай и в скрит текст.
Ако пък реши някой от редовно пишещите/четящите тук да прочете повече от една... става скучно на моменти, то още в първата ще срещне твърде много вече известни неща от заглавния пост на темата. Казвам го за да си изберете от коя да почнете, може и да ви омръзне преди да подкарате втора от неговите Grinning

Виж за това в поста над моя и Гугъл няма да ми помогне, на френски най-много Бонжур мога да кажа Grinning

# 396
Благодаря. Ще и метна едно око.
Ще търся как се конвертира.

Ах, това е френски, нищо не разбрах Joy

Значи щом 5,8 е ок, то и аз не съм за изхвърляне.
А такива лентички трябва да видя в аптеките.
Че моята хартия от Китай ме дразни.
Видях ги в Ремедиум. Ще ги търся скоро. Били и за слюнка.

# 397
Аз си превеждам френския на инглиш с гугъл, че френския ми е като китайския Sweat Smile
Таня, мерси за линка!

И за слюнка са тия лентички, да. Ще ползвам другите за цветята евентуално иначе и тази кутийка ще си отлежи като другата. Вече имам 190 Joy

# 398
Елора, виж в линка дето сложих, просто си задай да ти търси в такъвто формат ти е нужна книгата, има ги.

# 399
На мен телефона ми превежда всичко и е много досаден като иска да превежда от български на френски. Аман от "умни" телефони.
Лекарката казва, че трябва леко към кисела да клони урината за да изхвърля бактериите.
При много кисела урина препоръчва да се пие вода , богата на бикарбонат. Има тук една такава, но много е гадна. Ще купувам и аз лентички.

# 400
Мерси, ще търся.

Миоки, то имах преди време един линк и като сложа някой чужд сайт мога да си го превеждам или на английски или на български, но някъде го загуби. На компютъра съм си, с хром и сега открих как става. То даже изкача едно малко прозорче дето не съм му обръщала досега внимание.

А за вода със сода съм малко раздвоена.
Невена ту пише да се пие, ту пише, че не е хубаво често.
Различни статии чета за вода със сода.

Освен книгите на предишната страница, дайте и някакви други хубави заглавия, че да ги сложа в първия пост.

# 401
Да, на мен ми предлага почти винаги превод, когато не е на английски сайта, а ако няма - десен бутон и от менюто "превод на...." съответния език който ти е основен на браузъра. Преводите са сравнително читави.

# 402
На Гугъл преводите... мерси. Жената болен, децата - и той Grinning
Нещо което ми помага е когато търся някой термин, да го намеря в Уикипедия или подобни, на език който знам. И после сменям версията на същата публикация вече на какъвто език ми трябва. Не знам дали го обясних достатъчно ясно.
По-често го ползвам като трябва да обясня нещо на английски и не знам терминът как ще е там. Обаче и когато чета нещо на английски и искам българския термин за нещо, също върши работа.
Иначе с буквални преводи зор работа по-специализиран текст, губи се информация.

# 403
Аз си мисля по-скоро за някаква минерална вода с бикарбонатно съдържание.
Ние имаме такава, St Yorre на Виши и е гадна. Налагало ми се е да я пия ( и на моя мъж също) заради изследвания. Направо пишат  "половин час преди изселването да се изпие една бутилка St Yorre..."
Що за вода е и какви свойства има...
Там, кой където е със сигурност има също такива....неприятни за пиене , но полезни с нещо (с бикарбонат) минерални води.
А в България има/имаше много източници.

# 404
Не съм срещала. Или пък не съм обръщала внимание.
Трябва да видя във ФФ. Тмаркета е слабо зареден магазин.
Но като цяло минелните води ги водят алкални.
На работата имаме минерална, такава и пия.

Общи условия

Активация на акаунт