Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 30 953
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Ако изследвам само инсулин на гладно докато съм бременна ще бъде ли реален резултат?

# 376
Не те разбирам. Всяко едно изследване е реално към момента.

# 377
Ще бъде реален резултатът към настоящият момент. Но няма кой да ти каже дали се дължи на бременността или не. Обаче после, ако изследваш и известно време след раждането, ще имаш база за сравнение. Опциите, ако изследваш сега, е да е с хубави стойности на гладно, под 5-6 (които не изключват все пак ИР) или да са завишени (което може и да е заради бременността). Доколкото разбирам, си правила натоварване без стойности на инсулин- много жалко...А някои лекари не считат за нужно да пускат и глюкоза/инсулин на 60 минута...При всички положения, ще имаш база за сравнение след бременността....

# 378
Ще бъде реален резултатът към настоящият момент. Но няма кой да ти каже дали се дължи на бременността или не. Обаче после, ако изследваш и известно време след раждането, ще имаш база за сравнение. Опциите, ако изследваш сега, е да е с хубави стойности на гладно, под 5-6 (които не изключват все пак ИР) или да са завишени (което може и да е заради бременността). Доколкото разбирам, си правила натоварване без стойности на инсулин- много жалко...А някои лекари не считат за нужно да пускат и глюкоза/инсулин на 60 минута...При всички положения, ще имаш база за сравнение след бременността....

Благодаря, сега разбрах! Прилагам измервания с глюкомер, може ли коментар на стойностите?

# 379
Ами...виждаш и сама...какъв е ефектът на картофи, паста, гевреци, палачинки (някои безглутенови брашна даже вдигат КЗ повече), повече от 1 филия черен хляб, плодове и подобни...Според мен, необходима е корекция в количеството на въглехидратите. Не е нужно да изпадаш чак в крайности или да ги ограничаваш почти до пълно изключване, но до някакво ниво, което толерираш добре. Хубавото е, че имаш глюкомер и можеш да мериш. Също така, можеш да пробваш някои нисковъглехидратни рецепти- препоръчвам тутманика със сусам на Дени (бях пускала някъде назад линк), а крем супа от картофи може лесно да се замени със зеленчукова крем супа (евентуално с малко количество картофи). Можеш да пробваш да ядеш зелени банани вместо добре узрели, половин банан вместо 1...Да ядеш по-често ягоди, берита вместо сладки плодове. Естествено, съобразяваш се с това как реагираш на всяка храна. Целта трябва да е 60 минути след хранене КЗ да не е над 6 (както при първото измерване). Избягвай да ядеш плодове самостоятелно, ако ти вдигат КЗ с много. Идеалното е берита с малко заквасена сметана, орехи и други добавки като тиквени семки, какао, смляно ленено семе, евентуално по лъжица кисело мляко висок %, извара или скир (към извара и скир гледам да добавям мазнина).

# 380
добре, благодаря много за съветите, така и ще се постарая. И последно искам да те попитам нещо - можеш ли да ми препоръчаш някоя книга, която да закупя - било то за диабет, ИР, диети или каквото и да е по темата. Понеже обичам да чета от книга, а не от интернет, просто повече запомням така. Ще съм благодарна!

# 381
Да, например книгите на д-р Фънг "Код Диабет" и/или "Код затлъстяване", д-р Уилям Дейвис "Пълно изцеление", не помня авторът, но хубава книга е и "Пшеницата- маскираният убиец"... Има и други, но за тези се сещам. Най-добре е да отидеш в книжарница и да поразгледаш.
Не знам...има ли ги вече на първа страница най-често препоръчваните сайтове с нвх рецепти?

# 382
мерси, поръчах си сега онлайн Код затлъстяване.

# 383
Мда, книгите на Фънг са добри, написани на прост език, без излишно разтягане на локуми.

# 384
Долче, да някакви блогове беше дала. Пъхнах ги някъде в началото.

# 385
Аз реших някой ден в близкото бъдеще да си забъркам НВ масленки...как ще стане не знам още , то рецепти има ама на мен не ми харесват.. та сама ще си съчинявам продукти..засега съм измислила само авокадото и кокосово масло( какаово масло) от тези чистите на Драгон фуудс. И някакво натурално  неподсладено какао на прах с малко ВХ..има едно в лидл ми допадна - 8.8 гр В. На 100 гр... като ше се ползват нещо като 20 -30 гр от него, колкото за цвят да има. Другите неща обаче не мога да измисля така че да няма примерно бадемово брашно.. за алтернатива си мислех лешниково ( смлени там 10 лешника колкото да има база)...някой хуск може да се сложи сигурно.. май ще стане манджа с грозде

# 386
И аз да похваля книгите на д-р Фънг - "Код диабет" и "Код затлъстяване". Много добре са обяснени много неща в тях. Изключително полезно четиво.
Започнах да свиквам с режима, т.е. да не му мисля много много преди да реша какво да готвя. Започна да ми става 'втора природа'.
Последните 10-тина дни нямам свалено, последно мерих преди няколко дни.

# 387
Жалко, че ги няма никъде за сваляне.

# 388
Жалко, че ги няма никъде за сваляне.
Елота, имам Код Диабет 😂 не червено 🤷♀ в електронен вариант на английски език, ако искаш ще ти я пратя.
Публикувам менюто на доктор Фънг, може и да го преведа и да го закачим отпред на темат, като гледам е доста кратко, много Фастинги
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 20:40 от Bria

# 389
Ох, недей, ще ме измъчи този английски.
Като ходя на разходка из книжарниците ще им метна едно око да видя дали си заслужава.
Макар че то аз нещата си ги знам.
Абе всъщност я прати да я видя Joy
А Код червено за какво иде на реч?

Общи условия

Активация на акаунт