Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 408
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Джереми, търсил си трънци.  Я дай линк към този единствен пост пълен с цитати. Викаш в един пост са всички тези твърдения назад. Стига де, недей ни подценява така.
Иначе с психологията не те бива, съжалявам.

Долче, такива хора сами себе си лъжат. И си е за тяхна сметка.
Единствения минус, че почват да плюят режим без причина, защото реално не са на него.
Некоректно е, но има хора лъгането им е като добро утро.
И не разбирам как в една тема уж обичат месо, пък в друга им се гадило, в трета били на стриктно нввмх, в четвърта не били.
Звучи ми сякаш отклонения имат такива хора.
После на кой антените са повредени не знам вече.
Впрочем не знам дали помните Алина, но и тя имаше такова поведение.
Колко съм и писала и тук и на лс, а Невена колко се поти с нея - ужас.
Накрая се оказа, че твърденията, че уж спазва режима са неверни. Просто драпаше за някакво внимание.
Затова с хората много усилия не трябва да си даваме. По простата причина, че хората обичат наготово и не оценяват, нито научават. Ще оценят собствените си усилия, труд и знания. Затова обясненията трява да са кратки и да ходят да четат.

С пастичка съм писала, че съм правила изследване. Разбира се това беше мой експеримент, тъп и не говорещ нищо. Но си начесох крастата. Всъщност целта беше не толкова за тортата, а как ми действа пектина на кз и инсулин след употреба на сладко.  20 минути след пектина изядох едно голямо парче торта и направих две боцвания. За съжаление точните изследвания вече ги нямам на компютъра. На и на двете кз беше една и съща. 5 или 5,5. Инсулина около 25.
Поне експеримента потвърди, че пектина наистина държи кз ниска и не позволява да скача до небесата, инсулин също колкото може. Като сравня тези изследвания с обременяване с чиста глюкоза става ясно, че пектина действа.
Но пък от друга страна това нито е оправдание да ядем торти и да пием пектин, защото нищо няма да се постигне така. Пък и той да се употребява дълго знаем, че е вредно.
Ама си бях невежа тогава Grinning
За известно време даже си въобразих, че тортите са полезни.

# 631
  • Столичанин ама не в повече :D
Aзара, и моят е "Моят календар", символът е нещо като тефтер/дневник с цветенце. Помня, че имаше и други подобни.
Джерами, желязото и магнезия не ги броя за добавки 😅 Желязото е must заради дефицита, магнезият е отскоро, определено и той е must. Хром пиколинат, фолиева киселина поръчах малко импровизирано (в промоция са, мисля да изпия по 1 опаковка, не да ги пия дългосрочно). За Б 12 се канех отдавна, бях го сложила на заден план- там още няма начин да съм стигнала до оптималното ниво (но заради желязото отлагах- явно ще трябва да "жонглирам" някак между желязо и Б 12). В последните седмици всъщност добре ми потръгнаха нещата, не знам дали от магнезия или от новото желязо (или е комбинация от двете), но започвам да се чувствам много по-добре.🙂 Даже започвам да си отглеждам една малка тайна надежда, че може би след известно време ще видя най-накрая феритин над 20... 😊
По другия въпрос- писали са ми и на мен хора на ЛС и много съвети съм давала и с много, ама много дипломатичен и смирен тон. И в темата също. Ами, според мен не е много редно да се заклеймява цяла тема и всички потребители в нея и да се забравя удобно, че някои хора са отделили от времето си, за да помогнат. Особено пък в теми, които нямат нищо общо с ИР и думите са вметнати ей така, междудругото. Една част от тези потребители, докато пишат в тази тема за ИР, твърдят, че харесват месо, нвх режим спазват- че даже се обиждат, ако някой ги попита сигурни ли са, че наистина спазват нвх режим или пък дали не прекаляват с мазнините (нали...за някои е "мазния" режим). После пишат в други теми как не пропускат да влязат в супермаркет и да си купят по 2-3 банички или бутер кроасани от топлата витрина (минимум по 2- за норматив), гади им се от месо, а тук някой ги карал да ядат "само месо и лой/тлъстини" и др. подобни. Странно, че тези потребители не се сещат и за хората, които са отделили от времето си съвсем добронамерено, за техните чувства и т. н. Аз съм отделила от времето си, защото съм искала, не съм чакала "похвали" или някой да ме превъзнася по други теми из форума. Но примерно подобни "предупреждения" за фанатички, злобарки, лелки понякога предварително настройват и отблъскват други хора с ИР, които може би пък биха имали ползи от тази тема. 🙂
А всъщност какво желязо ползваш, май железния сулфат дава най-добри резултати за покачване на феритина (но железни добавки по никакъв начин не смея да препоръчвам, защото изобщо не са безобидни и трябва много внимателно да се действа с тях).
Джереми, търсил си трънци.  Я дай линк към този единствен пост пълен с цитати. Викаш в един пост са всички тези твърдения назад. Стига де, недей ни подценява така.
Иначе с психологията не те бива, съжалявам.

Долче, такива хора сами себе си лъжат. И си е за тяхна сметка.
Единствения минус, че почват да плюят режим без причина, защото реално не са на него.
Некоректно е, но има хора лъгането им е като добро утро.
И не разбирам как в една тема уж обичат месо, пък в друга им се гадило, в трета били на стриктно нввмх, в четвърта не били.
Звучи ми сякаш отклонения имат такива хора.
После на кой антените са повредени не знам вече.
Впрочем не знам дали помните Алина, но и тя имаше такова поведение.
Колко съм и писала и тук и на лс, а Невена колко се поти с нея - ужас.
Накрая се оказа, че твърденията, че уж спазва режима са неверни. Просто драпаше за някакво внимание.
Затова с хората много усилия не трябва да си даваме. По простата причина, че хората обичат наготово и не оценяват, нито научават. Ще оценят собствените си усилия, труд и знания. Затова обясненията трява да са кратки и да ходят да четат.

С пастичка съм писала, че съм правила изследване. Разбира се това беше мой експеримент, тъп и не говорещ нищо. Но си начесох крастата. Всъщност целта беше не толкова за тортата, а как ми действа пектина на кз и инсулин след употреба на сладко.  20 минути след пектина изядох едно голямо парче торта и направих две боцвания. За съжаление точните изследвания вече ги нямам на компютъра. На и на двете кз беше една и съща. 5 или 5,5. Инсулина около 25.
Поне експеримента потвърди, че пектина наистина държи кз ниска и не позволява да скача до небесата, инсулин също колкото може. Като сравня тези изследвания с обременяване с чиста глюкоза става ясно, че пектина действа.
Но пък от друга страна това нито е оправдание да ядем торти и да пием пектин, защото нищо няма да се постигне така. Пък и той да се употребява дълго знаем, че е вредно.
Ама си бях невежа тогава Grinning
За известно време даже си въобразих, че тортите са полезни.
Ей ти като толкова ти е мерак https://bg-mam.ma/p/1252499/41496658 (търсих въпросното изследване, заради което почнаха атаките, тъй като е достатъчно дълго и по-малко време щеше да ми отнеме да го намеря вместо да го превеждам отново), за психологията не знам, не съм учил това, ама пък някои неща си личат отдалече. Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 00:59 от jerami

# 632
Джерами, новото желязо е ferrous sulfate- Сорбифер дурулес /удължено освобождаване/. Четох, четох, и аз стигнах до извода, че май е една от най-препоръчваните форми. 🙂 Ха, дано, че отдавна ми омръзна да се занимавам с това желязо! Преди това пиех Малтофер. Иначе редовно си проследявам стойностите, знам, че трябва да се внимава, и редовно ЖСК ми е към горна граница, феритин- от поднормен 11 до 13, после 17, желязото между 8-12 се движи...Всъщност, 12 беше, когато приемах Б 12- само в началото, тогава и хемоглобина го бях докарала към 130. После бам, хемоглобин под 120, желязото към долна граница...Чета, че уж, ако успея да го покача този феритин- поне до някакви по-прилични стойности, после няма да е чак такава драма с желязото, щяло да се натрупва по-лесно...Тъпото е, че се налага да се "лекувам сама"- според лекарите съм си екстра. То и неоптималните щитовидни бяха екстра и ми казваха, че си въобразявам...В мига в който стигнах хемоглобин 120 и желязо в долната част на нормата, веднага ми казаха как всичко ми е ок, няма за какво да се тревожа. Дори феритин си изследвах сама, защото според хематолог не беше нужно при хемоглобин и желязо "в норма"...А че между ниския феритин и ЩЗ може да има връзка, никой не се сети да ми каже...😉

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 01:29 от dolce miele

# 633
  • Пловдив
Обременяването с глюкоза е много неприятно, но начинът по който е измислено е за да се стигне до резултати, които да дадат отговор на въпроса има ли ИР, диабет и т.н. Ясно е че с торта едва ли биха били обективни, а при наличие на проблем, изяждане на едно парче торта едва ли би било удачно, да не говорим, че всяка торта е с различен състав, влияе различно и т.н. На мен от натоварването вечерта ми стана лошо - главоболие и повръщане, но ще го повторя след месец щом се налага, надявайки се нещата да са добре.  Реакцията на организма ми говори за ефекта на сладкото в онзи момент и за мен беше първата причина да взема мерки.
А за темата, няколко пъти споделих, че за мен е полезна, без значение дали изцяло съм на режима или не,има информация, която някой е дал труд да сподели, а отделно от това някои са преминали през това и споделят своя опит с останалите, което е много ценно.

# 634
Те хората масово не знаят кой хранителен режим какъв е.......и масово още се надяват да попаднат на вълшебното хапче за отслабване......една девойка беше писала във ФБ как била на кето режим от 10 год, пък била 100+ кг /мнооооого неграмотна история/ Отделно пък не им се чете по темата.....ми няма как някой да ти го смели и изплюе........трябва си осмисляне.....при все че има толкова инфо.....особено от личен опит, а не разни съмнителни статийки......

# 635
То си има начин и за това - като го мързи някой, намира друг дето не го мързи и му плаща да му направи менюто. Имам познати при които само това работи - да имат ясен план и рамка и да карат по него, на готово. Ако трябва сами да решават какво да ядат, никога няма да се подобрят но при готов план си го спазват. Особено ако са платили за него, това някакси ги мотивира и повече.
На много хора така и не им стана ясно колко много труд има събран в тая тема, напълно безвъзмездно, за да може да помогне и на други. За отделянето на време после още да им се обяснява вече стана дума.
И за да не ме разбере някой погрешно, нямам предвид дамата дето се появи преди няколко дни, а всичките дето идват тук и набързо казват "А, ама аз не мога така, кажете ми по-лесен начин, аз и да чета нямам време." Че и като кажеш на някоя такава персона Ама недей така сега, не е хубаво да се наядеш с баница/торта/хляб/шоколади или там каквото е, после ходят и разправят как им забраняваш нещо си...

За незнаенето за какво иде реч си много права, имам около мен дама която според мен би изглеждала и се чувствала много по-добре ако се храни като нас. Кажи-речи всякакви други режими е пробвала, на майтап подметнах да вземе и това да пробва за известно време, нищо не губи. Жал ми е като я гледам че хич не се чувства добре, мъчи се просто. Обаче нейните думи са Ооо, ама аз не мога да ям толкова много мазно, то ще ми стане лошо. Добре, на два метра от мен си всеки ден, виждаш и какво обядвам, кое е толкова мазно а не просто нормална храна ама без хляба и картофите?? Абе не можела тя така. Влизала е в на Узунов сайт ли е група ли е там и само това знае за нашето хранене - "те тия не са у ред там, ядат сланина за закуска, а после цял ден кифтета набиват, не е хубаво тъй то!."

# 636
Джереми, ще ме умориш. И даже не се усещаш какви ги пишеш.
Отново ми даваш линк към твой пост в който явно си събирал коментари, които не са ти по вкуса.
Също така не си наясно с думите нападка, критика, обида.
Преди да пишеш на хората да си оправят емоциите си виж своите. Такова вглъбяване и дребнавост и вредно колекциониране не никак полезна. Права бях, правиш си списък с коментари, тъжно е. Вместо да вникнеш какво ти пишат хората, ти се цупиш.
Отново да ти го кажа. Така извадени от контекста изречения се некоректни. Използват се цитати моето момче. Така с цитат кликаш на мнението и виждаш защо е написано.
Arwen Amarantha е много права, и други сме ти писали тия неща. Но ти не искаш да се замислиш, че може би щом някоко човека ти пишат почти едно и също не в тях е проблема. И ти отново не и отговори както трябва, а плясна някакви неща,  които нищо не доказват, нито обясняват.
Колко пъти сме те питали разни неща, ти се фръцваш и те няма с дни.

Алис, в тортата има мазнини. А мазнините спомагат да не хвръкне в небесата кз.
И на мен от натоварването ми стана много гадно. Чак припадане нямах. Но гадене, отпадналост, тежест в корема.
Азара, идвали са жени тук и са питали за добавки. Интересува ги само вълшебно хапче. Че то ако имаше такова, нямаше да я има темата.

# 637
Eлора, снощи писах в някоя от ФБ групите как съм свалила ГХ и килограми за 3 месеца , т.е с ВМ- НВХ като уточних че просто не избягвам мазнините, а не че наблягам на тях.....и първия въпрос към мен беше дали пия добавки Simple Smile Чули..недочули.......не може човек да се метне в даден режим без да се запознае с подробностите......на мен често ми се иска да поствам линкове към тази тема.....но от друга страна...който търси инфо...Гугъл винаги препраща към БГ мама Simple Smile))) Аз четох доста време преди да започна да пиша.....исках да се запозная поне малко с темата....и да не задавам тъпи въпроси....но то си е до човек.....няма как да са еднакви всички......света щеше да е доста скучен иначе Simple Smile
И веднага давам пример:
След всичката информация, която снесох на майка ми/която е с ИР/ тя продължава да обядва със сандвич......иначе е стриктна във вечерите си......
Който иска....намира начин Simple Smile Който не иска.....бяга по тъча Simple Smile

# 638
Позната история. Рядко съм писала във фейса.
Веднъж ми стана жал за една жена,която пишеше, че е 150 кила и с диабет. Кз на гладно над 12 май.
Почнах да и обяснявам как действа кз и инсулина, каква трябва да е храната. Дадох клипчето тук от първия пост, който синтезира много неща. Казах и, че и аз съм отслабнала и сега съм си добре. Изяде ме с парцалите.
Обаче пък друга жена ме нападна на лс да и давам всичкото инфо дето имам и да почвала, че и писнало.
Който търси - намира.

# 639
В главата трябва да се случат нещата първо, че чак после в чинията. Иначе мъка - глад и мизерия и освен това и излишно тегло и здравословни проблеми, та за чий се мъчи човек даже и не знае.

# 640

НЯКОЙ ако има мераци да си тегли мазнини, мускули и кости....от утре в Кауфланд.....изкушавам се, ама 50 кинта по- скоро бих изхарчила за пържолки😀

# 641
Докторът ми е казал че стресът е много вредно нещо, та да го избягвам... и си нямам кантар вкъщи, не ща и да имам Joy
А и тия кантари дето правят чак такъв разбор са ми силно съмнителни, те са базирани на електрически импеданс а пък там още колко неща могат да се намесят не искам даже да се опитвам да правя списък. Че нали две чаши вода ако изпия и ще му се сменят процентите веднага ако се кача пак.
Бих избрала пържолите, от тях ползата е сигурна а от това - не съвсем Grinning

# 642
Имам медисана, ама механичен. За 60 го взех преди няколко месеца.

# 643
Азара, в началото на тази или миналата седмица бяха по 16 лева аналогични кантари. Знам, защото ги гледах преди тези на цена 50 лева, а в брошурата бяха по 16 (същите характеристики, но марка на Кауфланд). Може да са останали още и при вас. Ето такива 😉
Скрит текст:

Натка, аз съм много доволна от моите 2 кантара. Една марка са и двата, супер точни. Този, който ми е тук, мери само водно и мазнинно съдържание, другият- още 2 показателя.

# 644
То нека мери, аз не съм казвала че нищо не измерва. Просто аз не му вярвам че ги смята точно тия съотношения на тъканите. Може пък и да бъркам, знам ли ги. Лично мнение е, не е базирано на нищо друго. Популярни са такива кантари та явно и други им се радват.
Скрит текст:
Нямам край мен някой който се занимава точно с такива измервания, да го разпитам как работи и евентуално да ме убеди че може да показва що-годе вярно, то при мен това най-добре действа за убеждаване. Или да намеря къде аз да си прочета с подробности, пусто любопитство...
Да се оплача че си нямам идея какво ми се яде и цял ден само се поврътвам из къщи и се чудя какво да си направя... заредих си хладилника с продукти, та не е и избор да нямам обаче поглеждам нещо - не е това дето искам, поглеждам друго - и то така, абе не знам и аз какво искам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт