Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

  • 30 974
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 31 857
Азара, в китайския микс има червени чушки, моркови, бамбук (и трите са нарязани на пръчици, обожавам бамбук❤), някакви гъби Mun, кълнове от боб Мунг, лук на шайби и праз (зелената част на ромбоиди, бялата част е на кръгчета). На мен ми е много вкусен, готвя в уок с мазнина, около 7-8 минути. Добавям сол, къри...може и соев сос или други китайски подправки, но мен не ме бива много с китайското овкусяване и си залагам на по-семплото. 🙂 А и соевият сос го избягвам, когато е възможно. Лидълските марки замразени зеленчуци и плодове харесвам, както и тези, които са марка на Кауфланд.
Елора, виж, шаран не е моето, все ми дъхне на нещо, а плънки с ориз и стафиди са ми...странни...Но може и да не сме попадали вкъщи на хубав шаран, знам ли...Риба тон можеш да сложиш във всяка салата, с хубаво зехтинче. Много и' отива айсберг, китайско зеле, настъргани моркови, зелен боб, царевица и червен боб от консерва (последните 2, за съжаление, не са най-режимни храни)...
Джерами, не обичах морски дарове, ама да знаеш в Италия като бях на гости как ме "гмурнаха" директно в света на морските дарове 🤣 Сервираха ми едно пресолено и преварено ризото, пълно с миди, скариди с опашките, всякакви пипалца от октопод...😂 И всички гледаха към мен и чакат да опитам и да кажа дали ми харесва (аз- почетният гост)🤪 А като разбраха, че такова досега не съм опитвала, още по-настоятелни, не вървеше да откажа...Впоследствие започнаха да ми харесват- обаче приготвени по хубав начин, не пресолени. 🙂 Е, стриди и разни сурови морски дарове, риби и меса оставям на другите...

# 661
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 2 141
Е, хубава работа Grinning Че какъв винен кебап ще е ако не сложа вино?
Слагам си лъжица брашно, не вярвам че ще ми обърне колата това количество на тенджера храна, аз и не гоня стриктно кето и не подскачам като видя на въглехидрат сянката само. Но и не го готвя с много сос де, с доста мръвка си е.

Джеръми, при мен не е и заради костите, филета от риба също не мога. Всичко що е расло във водата ми има една много специфична миризма дето е там и за морски, и за сладководни, и за всякакви такива, не мога да избягам от нея а пък хич не ми харесва. И на филе от тон не кълва, пробвала съм де що съм могла да докопам, с надеждата че все някоя гад ще харесам. Ами не, не харесах ни една.
Мда миризмата наистина е остра понякога, ама на консервите е нищо в сравнение с тази на целите риби.

Има риби се ядат трудно заради костите. Май шарана беше доста труден в това отношение.
Много уважавам скумрията. Лесно се махат. Вкусна и мазна. Идеална.
Миди обожавам. Рядко ям, ама ги обожавам.
Това лято ядох страхотни миди с масло на морето.
То и си е важно откъде се взимат. Че втория път не улучих читав готвач.

Иначе пет консерви риба тон имам. Бяха на промоция. В собствен сос, а не в олио, иначе нямаше да взема.
Чудя се как да ги ям сега. С какво?
Дайте идеи.
Консерви не уважавам, ама викам чакай да си взема.
Да ти кажа, аз пък в собствен сос, вече изобщо не взимам, поне в тея с олио вече са със слънчогледово (защото преди бяха със соево), инак върви най-много с някаква зелена салата и примерно като е собствен сос капваш зехтин и си готова. Скумрийката пак веднъж в месеца консерва от ония ропотамо (знам знам боб и риба ужасна комбинация ама са най-вкусни).

# 662
  • Мнения: 40 444
Долче, китайското зеле не го уважавам хич. Много ми е безвкусно. И се чудя има ли въобще полза от него.
Ще им мисля приложение.
Преди режима обичах китайски ориз със соев сос, ама се обривам. Я от соя, я от нещо друго.

Джереми, не искам слънчогледовото олио. Рядко го ям, предпочитам зехтин или масло.
Имам от години киста на далака и съм установила, че като консумирам неща с олио се обажда.
Онзи ден викам я да пробвам и сложих и олио на зелето. То уж от първа преса. Сложих и зехтин.
Ами обади се кистата.
Може домашна майонеза да си направя и някаква салатка да спретна.
Скумрия си взимам охладена или замразена. Принципно замразена, че не знам кога ще ям.
Преди ядях и консервните риби, но вече не.
Но рибата тон нали е чисто месце, без консерванти и реших да взема.

# 663
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 2 141
Проблема с рибата тон е оловото, в соевия сос има пшеница, а интересно ми е шарлана пак ли така ти действа както олиото?

# 664
  • Мнения: 24 634
Яжте си ги, оставям и моя дял на вас Grinning И от консерви са ми гадни.
Елора, риба тон от консерва често виждам в салати добавена. Обикновено зелена или айсберг или от сорта, по разбираеми причини не съм се заглеждала какво още слагат. Царевица май мярках ама това не е много за нас, помня че шарено беше. Абе потърси салата с риба тон, ще ти излязат разни идеи. То такова меко и никакво на какво друго да го сложиш?
Китайското зеле ми е на едно с айсберга, съвсем малко повече вкус ми има, демек почти никакъв Grinning  Затова пък върви на много неща, че не се "бият". Пак хрупам там нещо свежо и през зимата, че то хептен не остана какво. А пък обичам и съответно търся.

# 665
  • Мнения: 40 444
Проблема с рибата тон е оловото, в соевия сос има пшеница, а интересно ми е шарлана пак ли така ти действа както олиото?

Оловото предполагам заради консервата.
Шарлан знам какво е, но май не съм ползвала. Или е било много отдавна. Чела, че се слага само на студени храни, не се готви с него.
Мога и да опитам. Но то всъщност само за салати ще ми върши работа, пък аз зехтин си имам.
Но пък може и за майонеза да се използва. Виж това е идея.

Нати, малко царевица хич няма да ми пречи на мен.
Сега се сетих, че имам боб мунг, все се каня нещо да го направя.
Айсберга пък на мен ми има вкус.
Преди малко се сетих, че преди време си правех кълнове от леща и слагах в салатки. Вкусно беше, трябва пак да почна.

# 666
  • Мнения: 18 539
Слънчогледовото олиото съдържа много омега 6, която е провъзпалителна.

# 667
  • Мнения: 40 444
То май и в зехтина има. Всъщност навсякъде. Но може би не в такива количества.

# 668
  • Мнения: 18 539
Има, да, в растителните олиа е в голямо количество, за това и не ги консумирам. Не ми трябва никакво излишно провъзпалително в храната. Наблягам най-вече на краве масло аз.  
Ето една табличка

# 669
  • Мнения: 19 849
Риба тон от консерва правя на салата - пресни краставици, риба и отгоре краве сирене. Слагам и мазнина (в моя случай МСТ). Държи ме сита много време.

# 670
  • Мнения: 2 162
Долче, какво има в тоя китайски микс? Simple Smile
Аз съм малко резервирана към замразени продукти, но ми стана любопитно да пробвам....на тиган с патешка маз/краве масло дали ще станат? Не съм правила.....
Морски работи и аз не обичам.....никак....а ММ много си пада, и чат пат го глезя с някоя скаридка....салата от миди много обича....със зор се научих да ги готвя, че като не ги ям......
Рибите също не са ми любима храна...а баща ми е див фен на риболова...едно време фризера в нас беше пълен с риба и аз раздавах на комшиите Simple Smile))
Малко се понаучих да ям/но в 90 % от случаите оставам гладна, и не я ям с удоволствие/.......лаврака ми хареса, сьомгата също/защото няма кости/ и риба тон обичам.......скумрия преди време обичах...сега не знам защо, но много ми смърди, освен това е фрашкана с кости, които ме ужасяват......Хек никога не съм опитвала.....
Нати, и аз правих винен кебап миналата седмица и много ми хареса....слагаш ли вино? Аз много се колебаех...но предвид, че няма как леко да сгъстя соса....реших да сложа....


Замразените зеленчуци имат като обработка сортиране, миене и рязане. И се правят само когато има най-голямо производство и са в сезона си. С което искам да кажа, че предубеждението ти е неоснователно. Аз като агроном съм по предубедена към зимните тиквички, домати, краставици, ягоди и др. извън сезон.

# 671
  • Мнения: 40 444
Cristi, какво е това мст?
Раститилните били вредни, пък Невена твърди, че кравето масло също. Накрая въздух да ядем Grinning

fillme,  мисля си, че при замразяване зеленчуците си губят свойствата или част от тях. Не знам всъщност. Не съм спец.
Ама то иначе зимата съвсем без зеленчуци ще останем.

Аз обмислям малко по-нататък даже отделен фризер да си взема. Да имам повече място.
За повече чушки, тиквички, патладжани + скумрийката.
Замразяваме и в бурканчета копър и магданоз.

# 672
  • Мнения: 2 162
Елора, губят много по-малко отколкото при консервиране. Вкъщи сме с 4 самостоятелни фризера и си прибираме кажи речи от всичко което, произвеждаме лятото. Имам и познат произвеждащ пликове със замразени плодове и зеленчуци.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 10:04 от fillme

# 673
  • Мнения: 581
fillme, благодаря за инфото...Долче ще пробвам и ще кажа мнение Simple Smile определено ме заРиБи Simple Smile както се чудя какво да хапваме напоследък....

Аз си купувам риба тон от Била в зехтин....
Скрит текст:
да, в консерви е, но цената е най-поносима...около 5лв за 3 кутийки по 80гр. Иначе има в стъклени бурканчета пак в зехтин, но е доста по-скъпа...около 7-8 лв за 100гр. Тази в собствен сос е отврат.....не я харесвам...  ям я понякога директно от кутийката като църкам лимон вътре, но най-често я обичам с 2 кила краставици Simple Smile

На мен зехтина някак ми накъртва напоследък.....хубав купувам уж....никога не ми е бил любим.....но не знам дали има с какво да го заместя....май няма...имах едно олио от гроздови семки на КОста Доро/и зехтина ми е същата марка/, ползвам го чат пат.......и от авокадо си бях купила, но то си ми горчи откровенно.......шарлан никога не съм пробвала.....
А имам едно бадемово олио.....бях го купила в началото като започнах режима.....като си мислех че е за готвене.....хахахха то май не става за тази цел....поссле видях на етикета че пише за приготвяне на помади и козметика..за мазане на тяло мога ли да го използвам....дали не е много мазно..някой да е пробвал?

# 674
  • Мнения: 547
Здравейте, сега съм си поставила за цел да прочета поне част от историята на Азара.

Азара, с голяма молба към теб. Писала си, че последните два месеца, преди да ти открият диабета, си имала сериозни оплаквания. Би ли споделила какви са били те, може и на лични, ако не искаш тук публично.

Днес пак измерих висока КЗ на гладно, снощи ядох кето хлебче с масло и сирене. Явно само месо, риба, зеленчуци и яйца са за мен /последните не ги обичам много, така че .../. Колкото и да се опитвам да търся някакво разнообразие, всичко, което измислям, не ми се отразява добре.

Общи условия

Активация на акаунт