Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 61 498
  • 805
  •   1
Отговори
# 645
  • тук и там
Благодая за линка. Беше ми полезен.Flowers Hibiscus
Изследвала съм естрадиол още преди две години и беше малко нисък.
Пък и с тези билкови хапове, едва ли могат да се очакват чудеса. То иначе докторите нямаше да изписват ХЗТ.Така или иначе бях решила да го пия  Карсила след Великден за подпомагане на черният дроб, ще пиша ако по някакъв начин ми повлияе на цикъла.

# 646
  • Пловдив
Здравейте! След нередовен цикъл , преглед от гинеколог, изследвания на FSH, пролактин и TSH , които са в норма трябва ли да се посети и ендокринолог? Сега ще съм три месеца на дуфастон за по 10 дни, но мира не ми дава това ,че реално няма обяснение. Или и други хормонални изследвания трябва да си направя , за да разбера защо от една година нямам редовен цикъл?

# 647
при продължителен циъл,какви добавки щепрепоръчате..

# 648
  • гр.Добрич
И аз вече 3 месеца с объркан цикъл. Боли ме коремът и не идва. Януари издържах 45 дена и пих Дуфастон. Февруари дойде на 33 ден, а март чаках до 40 и пак Дуфастон. Във вторник съм на лекар, да чуя мнение.

# 649
  • Бургас
при продължителен циъл,какви добавки щепрепоръчате..

Витамин С ампули, витамин К1, тинктура турта, коприва, гинекологична подкрепа-тези в момента ползвам и има ефект, макар и не чак толкова голям, но има контрол.Преди години от ампула вит.С направо ми спираше.Дали ампулите не са това, което бяха или цикъла, не знам.
Чайове - овч.торбичка, турта, коприва, малинови листа ако можеш да пише чай, защото по време на цикъл много не ми се пие.
Калций фосфо С,  рутаскорбин, Дицинон- само първото съм ползвала.

# 650
  • тук и там
И на мен не ми дойде пак.Имам си всички признаци,включително ме боли единият яйчник -ама няма никой. 51 дни без менструация. Нямам вълни и не се потя.(за сега). Последно февруари ми дойде.
Ще го чакам , да видим ..ще се появи ли и кога?!

# 651
Леле, такъв обилен цикъл имах, че се чувствах ужасно зле цели два дни. Слава на Бога, вече съм добре. Бях се притеснила.
Принципно цикълът ми винаги е бил обилен втория ден и нощ, третия ден по-умерено. Особено през нощта на няколко пъти се събуждам и хуквам към WC-то, защото усещам как изтича кръв и ако не стана, ще изцапам леглото. Съответно във WC-то няма как да разбера колко е била кръвта - показателят със сменените превръзки за час изобщо не мога да го ползвам. Така е и през деня. Както си стоя и при изправяне примерно усещам, че незабавно трябва да хукна къв тоалетната. Тия милилитри, дето ги пишат по статиите, ми се струват направо смешни.
Мислех, че при всички е така - в смисъл нормално през нощта да има такива моменти. Но започнах да подозирам, че може и да съм си мислела грешно... Защото, честно казано, не съм разговаряла на тази тема. Споделих с майка ми и тя ми каза, че това са направо кръвоизливи. Rolling Eyes

Какво мога да направя, за да предотвратя за вбъдеще подобни тежки МЦ?
И споделете - при вас така ли е нощно време?

Цикълът ми все още е редовен. Въпреки че се случи веднъж да ми закъснее с 2-3 седмици.

# 652
Утро, отхвърлени ли са дианози с по- обилен цикъл?

# 653
Споделям, абсолютно по същия начин ми протичат циклите от .... има 7-8 години минимум. на 47 съм в момента. Поне две вечери съм на тръни и бягам до тоалетната през час -два. Ако заспя по-дълбоко и просроча, става мазало докато стигна. През деня пак същото, бягам през час до тоалетната. Точно така го чувствам, че се излива наведнъж по много. Пия задължително Рутаскорбин 3х2 през периода на цикъла. Малко по-леко беше докато пиех противозачатъчни, но вече не ми ги препоръчват - възрастта ми била рискова.

# 654
Утро, не мисля, че са чак кръвоизливи, поне от описанието за кръвоизлив от приятелка.
Може причината да е хормонална, може и полип/и, миома/и. Гинеколога какво казва?

# 655
  • тук и там
За обилен цикъл-слагат хормонална спирала. На мен АГ ми каза, че препоръчва при жени  с обилна менструация и проблема им се решава.
Аз от обратното се оплаквам-че не идва, а ме болят корем, яйчници, гърди..все едно всеки момент ще ми дойде.

# 656
При мен отстраниха полип на шийката на матката 2018 година, но цикъла ми не се повлия след това, продължи да си протича по този начин. Имам и две ммиоми, но докторите са категорични че не от тях ми е такъв цикъла.

# 657
Откакто съм родила втори път, съм така.
Не са ми откривали до сега никакъв проблем.
Аз просто свикнах и приех, че е нормално.

Може би с възрастта чувствам по-голямо неразположение последните месеци, вкл. преди цикъл - кръвно, ПМС. Може би е с една идея повече кръвозагубата.

# 658
utro77, сега се замислих и аз, и се върнах назад в годините след второто раждане, първите ми проблеми дойдоха именно след него. Съвсем нормално раждане беше, но през бременноста имах леко отлепване на плацентата и поркървяване в 3 месец. Дали това е дало отражение незнам.

# 659
Винаги съм била така първите 5 дена он цикъла ( и още 2-3 мазане, та да стане седмица). От ученичка бях така. Плюс болки първите 2 дена... преди първото си раждане дори не знаех  че така изглеждат контракциите. Освобождаваха ме от училище. Заради обилен цикъл съм изпадала в ужасни ситуации на обществени места. Не искам да си спомням даже. Като сложих хормонална спирала се родих.
Нямах миомни възли преди да сложа спиралата. От 3-4 години си имам един , независимо че заради спиралата нямам цикъл. Тази ситуация с цикъла  е наследствена при мен и дъщеря ми го е наследила горката.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 15:11 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт