Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 60 339
  • 805
  •   1
Отговори
# 720
Аз преди доста години съм си правила, АГ лекар взема със стерилен тампон натривка от влагалище, или шийка и правят PCR изследването .
Скрит текст:
За предпочитане е лекар към лабораторията, защото до прибл. 0,5 час тия гадинки, ако ги има виреят в обикновена среда и умират, нужен е спец. разтвор, лаборантите знаят как се съхранява пробата.
Тогава ми бяха дали проспекти от лабораторията, с подробно описание на симптоми за различни заболявания, като всеки показател се заплащаше отделно и в цената влизаше и вземане на пробата. Най-честите бяха 7-8. От обриви, парене, ерозия на шийката и пр. като външни признаци, за по-сериозните и други, като с годините нещата се задълбочавали при нелечение, напр. хламидия поразява и др. органи, възможен стерилитет. Други могат да предизвикат сп.аборт.
Не е казано, че е това, но все пак...да се изключи, не намерих тези за хламидии, урея и микоплазма, намерих други, следв.седмица мога да ги сканирам и пратя на лични. Някои показатели могат и чрез кръвен тест, напр. хламидия, но от това което тогава четох PCR е най-точен метод около 99, 99 %.

# 721
ДХЗ, да имам. Фисурат скоро не се е обаждала, но просто внимавам, с какво се храня. Хемороид имам след второто раждане. Защо?
Sanea, да, ако може да видя.

# 722
Аз се надявам това е външно, т..е. да не са нито хормони, нито нещо по-сериозно. След празниците ще си пусна кръвните изследвания, въпреки, че не знам естроген, дали ще го покаже нормално ще ми е 10 ден мисля.
Не може ли някаква натривка да ми се вземе от проблемното място на срамните устни? Щом от микробиологията, която ми взеха с тампон отвътре нищо не излиза. Вероятно проблема е локален, ако не е хормонален.
Fekicity King, хормонална изследвания правиха ли ви?
Sanea, този ПСР тес за полови болести, как се прави?
ДХЗ, и алергия си помислих, че е. Спрях да ползвам ежедневни превръзки, да не би от тях да е, ко пак си го имам дискомфорт.
Хора, наистина се чувствам половин човек.
Поне да разбера, какво е, ще се успокоя и ще започна адекватно лечение. Дори и менопауза да се окаже, то поне да започна взимането на подходящи добавки.
Виж за бартолинова киста или възпаление на бартолиновата жлеза. Аз преди две години се оперирах по спешност от бартолинит.

# 723
Можеш да кажеш на АГ да ти вземе секрет, но много дълбоко в епитела да загребе а не просто с перце и нищо накрая.  После ти си го занеси в Геника. Там имат разширени пакети не само за МБ но и правят анализ и на съотношението добри-лоши бактерии във влагалището. До тогава мога да ти препоръчам да пробваш външно с Бигванеле гел. Той възстановява нормалното РН и по този начин блокира развитието на патогените, също така и вагинален пробиотик за 7 дни. Например Лактажин .

# 724
ДХЗ, да имам. Фисурат скоро не се е обаждала, но просто внимавам, с какво се храня. Хемороид имам след второто раждане. Защо?
Sanea, да, ако може да видя.
Защото при мен подобни симптоми се наблюдават от хемороиди и най-вече фисури, без те да изглеждат възпалени.
Опитайте със свещички и маз Цикатридина.Сухата кожа около ануса, повече в частта към влагалището и срамните устни, се влияе от проблемите, които цитирам.Открих го с четене, защото и аз имах подобни симптоми: смъдене, суха кожа, опън там, силвн сърбеж.
Но, въпреки това, едни пълни изследвания са нужни щом и партньорът има оплаквания.Той изследвал ли се е?

# 725
ДХЗ, той не се е изследвал. Дискомфорт му беше за 2 дни, бяха почивни и после каза, че е добре. Трудно ходи по лекари. Обаче той доста време имаше проблем точно с хемороиди. Ходи на проктолог, уж ги махнаха. Обаче едно дразнене и секретиране остана там. Сега след тинидазина, който пихме и двамата, казва, че този дискомфорт е изчезнал.
Затова си мисля, че може и при него и при мен да е от това. При теб този дискомфорт се пренесе и на влагалището ли?

Тези, които сте в менопауза, имахте ли подобни проблеми при навлизането в нея?

# 726
Лиана, може от ешерихия коли да е, след като и двамата имате такива проблеми. Дано е излекувано. Тя нали е в чревния тракт гадинкага./Моя близка наскоро имаш такъв проблем, невероятно парене и прочие дискомфорт/.
Няма общо с менопаузата. На тридесет и няколко не са много жените с ранна такава.
Половата с-ма е свързана с това.
/ Както и тия мико и урея-плазми, за които писах, те пък при някои хора се развиват в уринарния тракт, и оттам по полов път се пренасят/.

# 727
Sanea, от микробиологията ми преди 20 дни, излезе, че нямам е. коли, въпреки че в тази пред близо 2 месеца имах масово от първата микробиология. Правени са в различни лаборатории при различни АГ. Вече не знам, на кое да вярвам. Реално аз АБ за пиене не съм взимала. Полижинакс за 6 дни не знам, дали ще я убие. Също не знам изобщо, на кое да вярвам.
Не искам повече да рязводнявам темата. Писах тук, защото имам съмнения за ранна менопаузя, искам да вярвам в думите на всички, които се включихте, че едва ли е това. 🙏

Искам да помоля за помощ да намеря тема за тези микоплазма и уреаплазми, да прочета, и там, защото може това да е.

Добавям, че намерих темите. Няма да имам нужда от линкове.
Общо взето толкова четох, че всичко ми е толкова объркано. Всяко нещо, за което чета, дали хормони или бактерии го имам като симптоми и е доста стресиращо.
Ще пиша в тази тема, когато ми излязат изследванията от хормоните и разчитането от ендокринолога. Искам да съм полезна, ако някоя лутаща се като мен  дама се чуди, на къде да тръгне за помощ.
Благодаря на всяка една от Вас, която отдели от времето си да ме успокоѝ и да ми даде напътствие, в каква посока да мисля и търся. 💐

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 23:36 от Лиана

# 728
Sansea го е написала добре още в първия отговор. Микробиология не тества полово предавани болести, за това се пуска цервикален/ вагинален секрет и се плаща за мико и уреа плазми, хламидия трихомони и тн.
Стерилна урина също е добре да се пусне.
Като излезнат резултатите ще има какво да се коментира, но според мен проблема не са хормоните.

Sanea, от микробиологията ми преди 20 дни, излезе, че нямам е. коли, въпреки че в тази пред близо 2месеца имах масово. Не знам, на кое да вярвам. Реално аз АБ за пиене не съм взимала. Полижинакс за 6 дни не знам, дали ще я убие. И не знам, изобщо на кое да вярвам.
Не искам повече да рязводнявам темата. Писах тук, защото имам съмнения за ранна менопаузя, искам да вярвам в думите на всички, които се включите, че едва ли е това. 🙏
И искам да помоля за помощ да намеря тема за тези микоплазма и уреаплазми, да прочета и там, защото може и това да е. Общо взето толкова четох, че всичко ми е толкова объркано. Всяко нещо, за което чета, дали хормони или бактерии го имам и е доста стресиращо.
Ще пиша в тази тема, която ми излязат изследванията от хормоните и разчитането от ендокринолога. За да съм полезна, ако някоя лутаща се като мен  дама се чуди, на къде да тръгне за помощ.
Благодаря на всяка една от Вас, която отдели от времето си да ме успокоѝ и да ми даде напътствие, в каква посока да мисля и търся. 💐

# 729
  • София
Привет, момичета, чета ви редовно, но нямах кой знае какво за споделяне. Цикълът ми пак зачезна с месеци - последно ми дойде на 30 ноември, след това спрях Примолута и до там. В средата на март бях на гинеколог. В общи линии всичко в норма, каза, че има нарастване на лигавицата на матката и да очаквам да ми дойде скоро. Седмица след прегледа бях в овулация, 98% съм сигурна. Вярно, че напоследък много рядко ми се случва, но още не съм забравила съвсем какво е. Smile  Оттогава минаха три седмици. Този вторник се появи кафеникаво зацапване и лека надежда за цикъл, но не би. Вече пети ден само зацапване на тоалетната хартия - предимно кафеникаво, но отвреме-навреме и леко кръвенисто. Нищо не ме боли, но усещам дискомфорт, тежест в корема, както когато ще ми идва. Миналата година ми зацапа така на два пъти, после се образува фоликулярната киста, заради която имах продължителен цикъл и го спирах с Дицинон. Та се чудя дали не е тръгнала киста и сега. Ясно, че пак ще се ходи на преглед след празниците, но да споделя, защото ми е малко тегаво....

# 730
Христос Воскресе!
Момичета, бъдете здрави и благословени! ❤

# 731
  • Пловдив
Воистина воскресе! Да сте здрави!

Аз да питам...някой пие ли Цинк или Хлорофил за кожа, имунитет, тонус и т.н? Взех първо хлорофила, сега и цинк и още чакам резултат...по кожата особено, че аман от пъпки Confused

# 732
Цинк си пия за косопада. Не съм разбрала, че може да помага и за кожата.

# 733
по колко време пиете цинк? а селен?

# 734
25 мг. цинк. Селенът ми беше 50 мг.

Общи условия

Активация на акаунт