За Виена?

• 110 145
  • 596
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Не искам да спамя, но да кажа все пак, че вече всичко е наред. Скай са ми дръпнали паричките още на 12-ти, но чак днес в он-лайн справката на нашата банка се появиха транзакциите. Сега се надявам полетите да са навреме, за да си направя връзките и, живот и здраве по-нататък ще разказвам за Барселона. А Виена я записвам в списъка за догодина.  Още веднъж, приятно изкарване на всички там и ще следя с интерес това, което ще споделите Grinning

# 391
  • Linz
Някой ходил наскоро до Виена?

# 392
  • Варна
Някой ходил наскоро до Виена?
Ммдааам, какво те интересува?

# 393
  • Linz
Всичко, което би могло да представлява интерес. И всичко, което искаш да разкажеш.
Аз ще ходя след 3 седмици и темата ме вълнува.

# 394
  • Варна
Ами зависи колко време ще имаш. Аз лично отидох до Шьонбрун и мисля, че си заслужава парите. Ходих и до Пратера, но в момента е затворен. Разгледах го само  Simple Smile.
Мога да ти гарантирам, че няма да се изгубиш. Градския им транспорт е уреден перфектно. Ние ползвахме метрото /U-bahn/. Навсякъде има карти на метрото, безплатни карти на града. Карта на метрото ни дадоха и от хотела дори. От летището до центъра на Виена пътувахме с автолус, който ни взе точно от изхода на латището. билета мисля, че беше 6 евро. Спира на две спирки - първата не си я спомням, втората е Westbahnhof, където всъщност се намира и централната им търговска улица Mariahilferstrasse. Там беше и хотела ни.
Цените - скъпичко за бг джоба, но си струва. Просто нашите цифри на цените, само че вместо "лева" са "евро".
Искам да споделя кое ми направи силно впечатление докато се разхождах по Марияхилфер - книжарниците, огромните книжарници. И това, че са пълни с хора. Хората четат, образоват се, това е културата, възпитанието. Никъде в БГ няма да видиш такова нещо, никога.
Хората са адски любезни - няма заведение, където да сме влезли и да не са ни поздравили. И няма минувач, който ако го питаш нещо - да не ти отговори подробно и с усмивка. Това единствено в Холандия ми се е случвало.

Хаха, и нещо забавно - имат си кафе "Лепа Брена"  Wink

Поразрови се навътре из темата - има доста полезна информация, дадена от момичетата  Peace

# 395
  • Linz
mari6a77, мерси.
Аз следя темата от самото начало и даже информация съм споделяла. Но винаги има какво още да научиш. От теб например разбрах за този автобус от летището.
Понеже искам да се возя на влакчетата в Пратера отложих екскурзията чак за 31.03, иначе от половин година съм го планувала това пътуване Mr. Green

# 396
  • Варна
Да, много е удобен, на всеки половин час се движи. Билети можеш да си вземеш и от шофьора дори, можеш и от информацията на изхода на летището. Там ще ти дадат карта и ще ти обяснят подробно това, което те интересува  Hug

# 397
  • зад парка
Някои места, които не бях посещавала до момента:
- Гринцинг (за всеки има място , което да му хареса- ние намерихме кръчмата, която ни пасна след 3-тия опит)
- сладкарница "Моцарт" до "Албертина"
- постоянната експозиция на горния Белведере (особено впечатлена бях от Климт и някои платна на импресионисти, които са избожени)
- представление на Испанското ездитно училище

Виенчани са превърнали туризма в индустрия. За всичко ти взимат пари, а ти оставаш страшно доволен!

Прекрасно е!

# 398
- постоянната експозиция на горния Белведере (особено впечатлена бях от Климт и някои платна на импресионисти, които са избожени)
Виенчани са превърнали туризма в индустрия. За всичко ти взимат пари, а ти оставаш страшно доволен!

Прекрасно е!

InaDot, може ли да споделиш повече за тази постоянна експозиция и как по-лесно се стига до горния Белведере? Аз ще ходя към Виена края на май месец за първи път и още не съм особено ориентирана Embarassed

# 399
  • зад парка
InaDot, може ли да споделиш повече за тази постоянна експозиция и как по-лесно се стига до горния Белведере? Аз ще ходя към Виена края на май месец за първи път и още не съм особено ориентирана Embarassed

Шехина, Горен и долен Белведере са далече 1 от друг, разделя ги голям парк. През май ще е прекрасно, защото има фантастично аранжирани градини. Много по-лесно е да се стигне до горния дворец и след това да се слезе към долния (просто наклонът е в тази посока  Laughing). Взима се трамвай D някъде от ринга. От спирката на операта дворецът е на 4-тата спирка със същото име.
Експозицията включва повече платна на австрийски художници 18-20 век. 

# 400
Hug Hug Hug

Благодаря ти, InaDot  bouquet
Климт е един от най-най-най-любимите ми художници и много бих искала да видя негови платна на живо Wink

А през май във Виена и аз очаквам да е прелест...

# 401
  • София
Колко ви излезнаха билетите за май? За самолета има предвид.

# 402
Lana, не мога да ти кажа точни пари, защото ние ще летим до Париж с цял ден престой във Виена и съм позабравила колко точно бяха отделните билети София-Виена, Виена-Париж. Ако не се лъжа около 40 евро беше един билет до Виена. Използвахме валентинската промоция и платихме два билета на цената на един.

Извини ме, че не съм много конкретна, но пуста памет - вече ми изневерява ooooh!

# 403
  • Варна
В момента с великденската промоция излизат около 60 евро на човек в двете посоки. До 14ти март е промоцията  Peace

# 404
  • София
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт