Ах,тези ЮЛСКИ бебоци, на мама и татко сладките мишоци

• 12 079
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Честит Рожден ден на Бета!!!

Kато гледам как вали вън, май днес няма да си сложа нито една от вчерашните придобивки  smile3516 Малката заспа преди 20мин. и мама бърза да сърфира из нет-а  Crazy

Има ли някое бебче, на което да са отложили ДТК-то? Защото при нас заради тези стафилококи така се получи  Thinking Почти месец вече стана, но това не е проблем, нали?

# 181
  • София
Здравейте и от нас.Нещо все не намирам време да пиша,но чета редовно.Първо да честитя на месечинките днес и да пожелая бързо оздравяване на болните бебчета.Fiona докато бях бременна бях с вас,но само ви четях и то до към петия месец докато бях на работа.Компютър имаме в къщи от съвсем скоро и вече съм много щастлива.Значи бебо се роди на 17.07 със секцио,52 см., 3440 гр. Преди 3 дни ни слагаха втората ваксина Пентаксим и моето слонче е вече 64 см и 7500 гр.Ние обаче сме на АМ почти от самото начало и сега като ви чета колко усилия полагате,за да кърмите,разбирам че грешката си е изцяло моя. Нямах никак кърма и си мислих,че няма и да имам и сега ме е яд,че не бях по-упорита.Люси е доста лаком и на хранене изяжда по 180мл,като се храним по 5 пъти.През ноща не яде от около месец,не че не се буди де.Fiona може би наистина не е хубаво да изяжда по толкова на веднъж,но реве и си иска,а и педито ни разреши.Май и друго щях да пиша,но стана много дълго.

# 182
Честит рожден ден на Бета! Нека да бъде най-обичаната мама на света!  bouquet
Честити месечинки на :.Максим на мама Pingwina  и Тодор на мама Morskasirena и двете слънчица са от от Варна Grinning
Ние пък на пук на лошото време си излязохме на разходка и то взе, че се оправи. Дори сега слънцето се опитва да се покаже    Nature Partly Sunny
В лошите дни си намерих хоби. И аз като бабите започнах да knit. Венци си има ново пуловерче за през пролетта. Поне така няма да ми е скучно, като завали снежко. Откриха до нас едно много сладко барче и там ще прескачаме, по терлици Joy. Дори барманката е очарована от Венци и само при нас стои, така, че ще си имам гледач, докато пием кафенцето. kaffeetrmker_2
Най-новия номер на мъника е, че когато се гушкаш в него, започва да гали по лицата ни. Чувството е неописуемо, една такава мъничка ръчичка..... и толкова много любов.... hug

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 14:52 от eti_31

# 183
оо не! Почвам да пиша - изчезва, после Марти се събуди...вече забравих какво мислих ooooh!
  Та първо: Четит рожден ден на Бетта!Честито и на днешните мъници Тошето и Максим!Много целувки от нас.
  Диди, ти ме пита за запушеното каналче.Ами от родилния дом е така.Там казаха-твърдо конюктивит.Предписаха капки, ама не мина.Взехме направление за очен и той постави тази диагноза.Диди, то това изглежда все едно бебо плаче.Сълзичките излизт навън постоянно са мокри оченцата, а заспи ли сълзите засъхват и после не може да си отвори очичките.Надявам се да Blush си ме разбрала
 ивИчка, и ние си хапвме посред нощтите-по три пъти се буди все още.Все си мисля, че като почна да давам каши и темподобни твърди храни , ще се засища повече мъника и ще спи по-дълго Thinking аз май реших да започна с картофено пюренце Peace
Хм...много още мисли да пиша, но днес не ми е писано Rolling Eyes
 Hug

# 184
  • някъде
Венка, много неприятно, дано наистина в най-скоро време се оправи мъника! Praynig Praynig Praynig
eti_31, много е сладко и готино това което прави Венци! Heart Eyes baby_neutral
Narina, на нас може би сега ще ни отложат ваксината, защото е болен! Ако все още те интересува ще пиша пак, но много мами  са казвали че са пропускали и не е проблем!

# 185
Крис, довечера ще ви включа.А теб мисля, че те имаше в списъка ни , когато бяхме бременни, за това питам
Има още неща, които искам да напиша, но довечера, че къщата ме зове  да я почистя.

# 186
  • София
Момичета, много ви благодаря за поздравленията, много приятно ме изненадахте, че сте забелязали, че имам рожден ден! Викам си, сега ще вляза да се похваля, че имам РД, а то - вече всички ме поздравили (начело с ранобудната Рени  Simple Smile). Даже имах две ЛС от две непознати момичета.

Моля почерпете се - кой с каквото предпочита   party023   food002 beer3

Да поздравя и  другите празнуващи - Максим на Пингвина и Тодор на Морска сирена - много да са здрави и да радват мама и тати  smile3525!
Аз също исках Яна да се роди на 13-ти - контракциите ми започнаха на 12-ти, но след 36 часа мъки се роди на 14-ти 21:01ч - по време на фойерверките по случай Френската революция  Simple Smile.

Яна ми подари първото си обръщане по корем днес, малко и трудно накрая да си измъкне ръчичката изпод нея накрая, но все пак си е успех  Simple Smile

Иначе и тя много ме гледа в очите. Оня ден се събудила до мен, аз отварям очи, а тя ме гледа, гледа, да се разтопиш чак...

Нали я уча да пишка на гърне (не знам останаха ли други мами да опитват), като я карам, тя се напъва, напъва и като свърши, се обърне да ме погледне в очите. Да ви кажа поне 4-5 пишкания и акания й хващам напоследък - опитвам след спане или кърмене и рядко няма нищо. Памперсите до 3-4 на ден сме ги свели.

Рени, с папането сме през два часа и без нощна пауза, вие сигурно сте по-добре.

А тати вика на Яна шугабебе, защото се върти като шугава през нощта (освен че е сладко бебе)  Simple Smile

# 187
  • Варна
Здравейте мами!
Честита месечинка на Максим  smile3525.
Честит рожден ден на Бетта! nbirthday
Бебе Тошко благодари на всички за поздравите за четвъртата месечинка   bouquet

Днес наистина времето е ужасно. Почти целия ден вали и сме се затворили в къщи. Аз смятам вече да започвам с пюренцата. Нашто педи каза първо да започнем със зеленчуковото, защото кашите много надуват. Купих пюре от моркови и утре смятам да почваме. feeding
Някой беше споменал, че дава пюрето със шише. Аз мисля, че това не е правилно, защото целта на захранването не е само новата храна, а и до се приучават децата да се хранят с лъжичка.
Мами може да е лошо мазането със свинска мас, но нас това ни оправи. Кожата ни беше станала ужасна, въпреки всичките мазила и лекарства, които използвахме.
Жоржито ми даде едно олио на Бюбхен  newsm51 и сега като се оправихме смятам да го пробвам.
Тошко планираме да го кръстим на Тодоров ден. Баткото го кръстихме на първия му рожден ден и не престана да плаче newsm45 през цялото време, за това си мислихме Тошко да го кръстим до като е по-малък, но цяло лято от  car003 newsm41 family не можахме да се организираме.

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 16:48 от morskasirena

# 188
  • София
Забравих да кажа, и аз бих се включила в среща на софийските мами, аз съм в Зона Б-18, а вие?

# 189
Атопичен дерматит-  ей с това се сдобихме като диагноза днес!Дали е това незнам, но я прегледаха и педи и дерматолог и това казаха!Лекарствата и лечението били много скъпо удоволствие!Какво да правя сега незнам!Таткото ми каза по телефона нищо да не купувам че щяла да се оправи ,той въобще не гледа сериозно на проблема нещо!
Морска сирена на вас какво ви беше по-точно, суха кожа,или имаше и друго?
Вече незнам! #Crazy ще се грумна някъде! #2gunfire

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 22:13 от Eli83

# 190
честита месечинка на Максим
честит ден ден на Бетта

мамчета мерси че помагате кой както може!
днес сме с ново двайсе!!!
на моя приятелка дъщеричката е със скарлатина разбрали са преди два дни.
сега нашето еди казва че не е възможно малката да се разболее но аз съм карала шарка на 2 месеца!значи е възможно!
съга ми остава просто да чакаме!

# 191
 MARIAELI кърма ли сте? И аз си мисля че не може  Thinking

Ели какво точно ти обясниха че е Атопичен дерматид ?  И как се лекува  newsm78
Мерси предварително  Hug

# 192
Да кажа още, че картофите ги дават с високо съдържание на желязо, а нашите бебчета имат голяма нужда от него сега итрябало да се белят тънко, понеже под кората било най- високото съдържание. Някой беше питал за сладките кортофи /пататите/ също четох че  са много подходящи за захранване и заради сладникавият им вкус. Но те не са типичен роден зеленчук и ако го намериш на пазара знаеш ли от къде се е появил или долетял, та да се довериш на
  33uuпроизхода му. Аз замразих малко домашни продукти, но първо ще почнем с готови пюренца, а картофа май ще го варя аз, защото наистина не съм видяла само картофено? Някаи знае ли има ли такова и на коя фирма?

# 193
Рени здравей
да на кърма е и от два дни хапва и бананова каша към обяд.
дано да си права и да няма изключения

# 194
Ето какво мога да кажа аз за атопичния дерматит. Когато Тити беше на около 4-5 месеца, на гурдичките му се появи зачервно петно, което не минаваше, а само се успокояваше от време навреме. Поставиха му диагноза атопичен дерматит. Казаха, че се предава от родителите, но нито аз, нито баща му някога е имал такова нещо. И назначиха някакъв крем, от който нямаше резултат. После предписаха кортикостероиден крем, който никак не ми се слагаше, но сложих. Резултатът беше временнен - изчезна, аз се зарадвах, но скоро пак се появи.  После сменихме града, където живеехме и дерматитът отново изчезна (живеехме в един много чист град на океана), но когато се върнахме в Бг отново се появи. И аз доста се бях отчаяла. Когато Тити беще на около 10 месеца попаднахме на една дерматоложка в София, която за 2-3 месеца го излекува напълно. Спомням си, че използвахме Линола олио при къпане и някакъв направен в аптеката крем.
От тогава не се е появявал, слава богу. Но аз  гледам отврене навреме да сменяме климата за по малко, ей така профилактично. Въобразявям си, 1е така децата се поизчистват от градските мръсотии:).
Тази лекарка каза, че  може да се получи и като алергична реакция на ранно захранване, поне в нашия случай. Или заради перилни препарати, или заради други препарати (мебелите, направени от плоскости имали силно токсични лепила), или заради мръсен въздух и т.н.
Ели, докато намерите подходящо лечение можеш да пробваш да спреш омекотителя, ако ползваш, да смениш праха за пране и разни други такива дребни, но явно важни неща. И другото, което знам е, че атопичния дерматит се "израства". Т.е. до определена възраст изчезва и често не се появява пак.

Така че, въпрос на време е да се преборите с тоя дерматит! И да попаднете на добър лекар. В тази връзка, поискайте направление за специалист, не оставяйте педито да лекува бебето!
Успех!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт