Ах,тези ЮЛСКИ бебоци, на мама и татко сладките мишоци

• 12 082
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Днес явно ми е ден!
Нали съм го учила докторлъка искам да вметна за атопичния дерматит.
Дерматологията е една от най-трудните дисциплини в медицината и може би най-трудната за предписване на терапия. Това е така, защото много трудно се поставя окончателна диагноза. Та мисълта ми е много е лесно калпавите ни педиатри да си измият ръцете с подобна диагноза. За да поставиш диагноза атопичен дерматит, а още повече да я лекуваш си е работа за специалисти.
Това е заболяване от имунологичен характер, причинявано от алергени с белтъчен произход, които постъпват в организма по аерогенен и перорален начин. При бебчетата това явно става най-често с  храната, то в този смисъл се набляга на късното захранване и трябва да се следи от какви храни се обостря, за да се избягват. Тове е една от многото изброявани реакции, за които трябва да се следи при захранване. Това не е просто заболяване на кожата или суха кожа, а особен вид чувствителност на организма, т. е алергия и лекуването и е продължителен и настоятелен процес

# 196
Това не е просто заболяване на кожата или суха кожа, а особен вид чувствителност на организма, т. е алергия и лекуването и е продължителен и настоятелен процес

И аз си мислех че не може да е просто от суха кожа  newsm78
Благодаря на всички за отговорите  Peace

Междудругото днес в Пикадили имаше сладки картофи на цена 5.60лв за килограм.Изглеждаха едни продълговати такива не бях виждала досега.Някои смята ли да захранва с такива.Аз също съм чела че стават за захранване.Вероятно не са Бг  Flutter

# 197
  • София
Ели,както научавам от мамите дали повече информация атопичният дерматит е нещо доста по-сериозно от суха кожа,но когато Людмил беше на около месец кожата му изведнъж стана много суха и все беше леко залющена.Една педиатърка ни препоръча серията за атопична кожа на Mustela - Stelatopia.Ползвахме,а и още ползваме олиото за вана,което е без изплакване и кремът за мазане на тази серия и за няколко дни всичко се оправи.Ако искаш пробвай,ако не помогне,поне с нищо няма да навреди.

# 198
  • ES
Здравейте мамита!
Честити месечинки на всички бебоци родени с днешна дата!!!
Ч Р Д на Бетта, да е жива и здрава и мнооого щастлива с тати и малката сладуранка Яна!!! 

И ние сме от клуба ~Нощно кърмене~, от как сме се родили сме си все така, най много да сме имали 7 часова пауза. Напоследък обаче спим доста дълго следобед и ако се събудим ще е само да си дръпнем от мама и пак спанак. Аз още се чудя с какво да захраня, май най-добре ще да е с тиква, белким ни разкара. Гледам за черен ориз, тук го водят пълно-зърнест ориз, integral, дали това ще е то? Не съм се отказала и от готова каша. Захранващите майки как са вашите бебета с рефлекса на избутване на езичето, вече научиха ли се да гълтат? Tyй захранване ще е май доста сложна работа.  newsm12

И тук има сладки картофи но не са продълговати а са някак по едри по безформени и червенеят. Тях ги препоръчват и за диети, явно са по-леки от другите.

За кръщенето мислим да го направим като се приберем лятото по рождения ден на малкия. За сега спорим за града, в които ще го направим, защото двамата сме от различни градове. Ще видим има време.

Оле, майчета какви са тези болести бе!!! Как само страшно звучат, дано се оправят бебоците без усложнения! Какво ли ни чака и нас!

До скоро! Целувки

# 199
Честита месечинка на Максим и Тодор и ЧРД на Бетта от нас!  Heart Eyes
Ние се отбиваме за малко,че се стягаме за местене тези дни и тук е лудница  Crazy
Ренито , аз смятам след кашата да захраня със сладък картоф. Казват,че няма бебе което да не обича Grinning. Тук са два вида. Едните са кафеникави на цвят и са продълговати и безформени. Имат вкус на тиква. Другите са червеникави и отвтре са оранжеви, също имат вкус на тиква. Ползвала съм ги да си правя тиквеник Mr. Green
Ето как изглеждат
Аз ще ги приготвям по следната рецепта:
2 картофа се пробождат с вилица и се слагат в тава, пекат се 45 до 60 минути,докато кожата е набръчкана. Оставят се да се изстудят. Посе се бели кожата,смачкват се с вилица или се пасират, като се добавя кърма,АМ или вода.
Приятна вечер на всички от нас Hug

# 200
Фионче, тази седмица времето ще е още хубаво. Дай да се организираме за разходка, пък като стане противно навън, ще мислим някви детски кътчета!

А мен кой ще ме научи да плета??? Искам и аз!!!!   bouquet  Wink

# 201
Ели и Лора имаше Атопичен дерматит. Такава диагноза поставиха, аз и досега не съм сигурна така ли е. Получи се от това че я къпах с жълтък(единственото нещо за което послушах свекърва ми) и като го спрях, мина. Използвам козметиката на Мустела, това е единствената медицинска козметика в БГ.
Дано се оправи душичката, както каза Пингвина чух също че се "израствало" каквото и да значи това. Честно казано и аз мислях че само от храни се получава това нещо. Явно е нещо като реакция на по-чувствителните бебенца. Лора е така, като мен.Като бяхме ходили на Русе август, аз се обринах като нея от жегата, ама цялата.
Това е също причина да си имам едно наум и да внимавам със захранване и разни други неща. Иначе при бебчета които са си ок, проблем няма.

# 202
Аз да кажа и нещо за плетенето  Laughing - преди известно време си  говорехме е една моя приятелка за зимата и лошото време, което, щем не щем, ще ни затвори по къщите и ще ни изолира. Тогава ми хрумна, че можем да се събираме в дома на някоя от нас (представих си, че можем да бъдем повече от две) с бебетата. Да правим разни неща, които са ни приятни, да си говорим  за всичко, което ни притеснявя, което ни харесва и т.н. И да не сме сами по цял ден. Решихме да плетем и си купихме прежди, за да направим шалове. Е, приятелката ми първо ще се учи да плете, но то в това е удоволствието!  Сигурно ще се събираме в нас, защото май има най-много място за да могат бебетата да спят и да не си пречат. Значи, идват мамитата сутринта, занимаваме се, забавляваме се, хапваме и следобед - чао!
Когато започнем да го правим, ще ви кажа, за да може, ако някоя мама иска, да се присъедини към нас!
А плетенето е супер! Peace
Когато е готов шала, ще пусна снимка! Sunglasses
Айдеее!

# 203
Благодаря ви на всички ви за загрижеността и за съветите!Незнам какво да правя!Купихме ги тези неща които ги изписа дерматоложката(дерматолог я прегледа)-(Шампоан себа мед,някакъв крем Ексомега А-дерма,и един кортикостероиден-Локоид липокрем) Къпах я мазах я !Да видим!В петък ще ходим пак да ни видят и ще питам за някаква козметика да си ползваме за постоянно на мустела ако има.Тя също намекна че с педиатърката трябва да следим и да въвеждаме внимателно храни,но каза от нищо да не се лишавам,всичко може по малко!
 Пингвина ще я питам в петък за това олио Линола!
Ох момичета отивам да търся инфо в гугъла че досега не ми излизаше нищо щото съм писала дерматиД а то било с Т накрая! ooooh!
Асето много ми помага със съвети и много и благодаря пак този път публично !!!!! Hug  bouquet Вие също благодаря ви!  bouquet Hug
Хайде бай!

# 204
Докато да се включа и тя темата почти свършила Rolling Eyes

Честито на всички празнуващи днес, макар и със закъснение!  bouquet

Стискам палци на бебоците с проблеми да се оправят по-бързо, че иначе само притеснения  Sick

Отивам още малко да почета, че утре ми е изпитът. Дано го взема и да се маха, че  ooooh!

Айде лека и спокойна  Hug

# 205
честито на всички които празнуват - месечинки и рожденничката   bouquetБъдете живи и здрави!
.Мами , които давате АМ- по колко давате и коллко хранения през колко време?
Аз давах на беба 4 хранения по 240мл. Сега от няколко дни съм намалила количеството защото на обяд яде 1 пюре на Хип - 125мл+40-50мл мляко, следобяд и давам от млечната каша на Милупа около 170мл . Храня я през 4 часа.
И аз се включвам за среща на майките, виждала съм се само с 2-3 на лекциите на "9 месеца".
От толкова четене, не си спомням, кой ме пита за снимките в парка"Заимов" newsm78 нещо не схванах за какво иде реч Embarassed
Аз захраних с готови пюренца( по съвет на доки). Не сме имали грижи до сега, дано всичко да е ОК.

# 206
  • Варна
Влизам набързо за да честитя на празнуващите днес.
Честити месечинки на Тодор и Максим!
ЧРД на Betta  bouquet

Докато успея са изчета всичко и времето за писане свърши. Crossing Arms
изчезвам че дългът ме зове
Лека и наспивна на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 207
Започвам подред по записките си, че както рядко влизам винаги много ми се натрупва  Whistling

Eli 83 , педи ни препоръча дефламол, но не го е изписвала на рецепта. Каза, че съдържал много омазняващи съставки и бил полезен  newsm78 . Не съм го вземала и не мисля. Затова, Fiona, не мога дакажа дали все още се предлага в аптечната мрежа. 
Ексипиал е лосион (това, което ползвам аз), с 2% урея. Има и такъв с 4% , за още по-суха и проблемна кожа. Много добре му се отрази на личицето, затова го прилагам и на тези сухи участъци, лишеи според мен.
Кортикостероид е лекарство , което най-образно казано , "погаря" болни кожни клетки. Но действа на принципа на натрупването - когато се ползва по-дълго време, се натрупва в организма и се наблюдава обратния ефект  - не помага, а напротив, стимулира заболяването. Затова е нож с две остриета - трябва да се спре в точно определен момент, иначе става по-лошо. А за малки бебета, с нежна и чувствителна кожа , не смятам че е правилно прилагането на толкова силно лекарство, пък било то широкоспектърно.

Pingwina, би ли ми обяснила за клебсиела - как решихте , че е това и кое ви накара да изследвате хемоглобина преди задължителното изследване в 6-и месец? Питам,защото родих 2 дни преди теб в същия родилен дом (дори ако си спомняш трябваше да се засечем, ама нещо не успяхме) и Дамян този месец е наддал едва 400 гр. , което според педи е нормално  Thinking  Притесних се нещо ... Дано Макси се оправи възможно най-скоро  Praynig

За обръщането - и ние не сме . Малко ни е тежичко дупето и по-нататък ще стане това при нас  Laughing А и Дамян не стои твърде на равни повърхности. През деня е в шезлонга , който е хлътнал като лодка. Или пък в люлката, където гръбчето му е в позиция  45 градуса. На поставката за преобличане също не може да се обръща, защото е с борд от двете страни. В кошарата е само за нощния сън, като го сложа денем и почва да нервничи и ме принуждава да го взема. ОСтава само спалнята, но там прекарва най-много 2 пъти по 20-30 мин. и явно не му стигат, за да направи упражнението.

Днес бяхме на ортопед при д-р Райков в клиника Патанов. Каза обичайните неща, които бяха споменати по-горе - всичко е наред , в 5 месец да вдигам нивото на гръбчето в количката, също в 5 да започна да подпирам с възглавници, за да започва да седи по малко, в 6 - в паяка и в 8-ми на контролен преглед. Кенгуро и носене на хълбок са особено полезни. 

Nita, и аз мисля да захраня след 6 месец. Да минат новогодишните празници, да се приберем откъдето ще сме ходили , и като си потече обичайното ежедневие , да започнем на спокойствие да се захранваме. И то ще е станало вече 10-11 януари  Flutter

За кръщенето - планираме да е догодина на Св. Петка , т.е. 14 октомври. Искаше ми се тази година още да е , но по стечение на обстоятелствата, не можа да се осъществи. А защо на Св. Петка, ще разкажа някой друг път , но ще бъде тогава и само тогава със сигурност.

И ние вече имаме снимки в албума "4 месеца"   bowuu

Честито на всички празнуващи днес - рожденничка и месечинки   bouquet

# 208
  • Варна
Честито на днешните месечинковци! baloni
Ема на мама Рopova
Георги на мама BuNNy
Ния на мама Nike
Яна на мама Betta

Да растат здрави и щастливи дечица за радост на мама и тати!  bouquet
Ели, нашата кожа беше станала грапава като шкурка и на прегъвките на китките, на коленцата се лющеше, а по коремчето и бяха излязли едни розови петна като лишеи. Маста ако не помогне, няма и да навреди, още повече, че при настинка действа загряващо на телцето. Аз също бях против мазането с нея при толкова много и хубава козметика, но се бях отчаяла.
Фиона ние ядем 6 пъти по 130 гр. Май е малко, но той се чувства сит и не иска повече. Сега ще започвам да го захранвам със зеленчеково пюре и ако му давам такова с мляко, постепенно можем да заместим обедното хранене с него.

# 209
  • някъде
Честити месечинки на
Ема на Попова  love001
       Ния на Nike baloni
              Яна на  Betta baloni
                     Георги на BuNNy  Party Time

Да сте живи, здрави и послушни мили дечица!!!

valche, стискам палци и да почерпиш после! smile3523
Ели, виж какво открих, може да ти е полезно, а ако пуснеш търсачката сигурно ще намериш още инфо по въпроса   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73363.0

Общи условия

Активация на акаунт