Нали съм го учила докторлъка искам да вметна за атопичния дерматит.
Дерматологията е една от най-трудните дисциплини в медицината и може би най-трудната за предписване на терапия. Това е така, защото много трудно се поставя окончателна диагноза. Та мисълта ми е много е лесно калпавите ни педиатри да си измият ръцете с подобна диагноза. За да поставиш диагноза атопичен дерматит, а още повече да я лекуваш си е работа за специалисти.
Това е заболяване от имунологичен характер, причинявано от алергени с белтъчен произход, които постъпват в организма по аерогенен и перорален начин. При бебчетата това явно става най-често с храната, то в този смисъл се набляга на късното захранване и трябва да се следи от какви храни се обостря, за да се избягват. Тове е една от многото изброявани реакции, за които трябва да се следи при захранване. Това не е просто заболяване на кожата или суха кожа, а особен вид чувствителност на организма, т. е алергия и лекуването и е продължителен и настоятелен процес

. Тук са два вида. Едните са кафеникави на цвят и са продълговати и безформени. Имат вкус на тиква. Другите са червеникави и отвтре са оранжеви, също имат вкус на тиква. Ползвала съм ги да си правя тиквеник 

Притесних се нещо ... Дано Макси се оправи възможно най-скоро