Ах,тези ЮЛСКИ бебоци, на мама и татко сладките мишоци

• 12 087
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
prascho  ти какви ваксини сложи.
аз доста четох и пак не съм наясно какво да сложа точно за полиомелита.иначе за дтк бях убедена,че тези от касата не са хубави и затова сложихме инфанрикс.
ох боли ме глава вече от тези ваксини ooooh!

# 226
Честити месечинки на всички мами родили на днешния ден слънцата си!И на тези които вече не влизат при нас! Wink

Нашите обриви и лишеи след снощното мазане изчезват,но като чета няма да е за дълго! ooooh!
Диди видях я тази изчерпателна информация още снощи,мерси все пак че си пуснала линк!
Това за ваксините дето излезе и в държавен вестник май не топли някои педита още! Thinking
Прасчо мисля че може с водата в която вариш с нея да разредиш,но е хубаво с мляко(кърма), ако нямаш със фризолак или някакво друго!НО все пак си питай педиатъра който си ви наблюдава!Нашата каза със кърма или фризолак!
Жоржито колкото повече толкова по-добре,до където има,няма сега да се тръшкаме я!Аз като спомена на нашия тати че няма все да кърмя и все някога ще спра и той- а не, ще ядеш за да има да яде детето,ама то не е само до ядене!Каквото природата реши!Аз не се насилвам колкото има толкова!Досега си наддава даже над нормата върви и винаги ми казват че е едра и много я храня! Shocked А това че не е наддал ами то сега почват вече да не наддават много,иначе ако наддаваха като в първите месеци на 1 година ще са по на 15 кг!

Айде бай за сега от нас,а снимки още не мога да кача че блутута не работи! Close

# 227
  • Варна
Диди,ние имахме слуз в акото тези дни когато бяхме само на кърма.тъпчех се нон-стоп с тиква,нали било хубаво за кърмата.имаше слуз във всяко ако и като звъннах на педи,тя ми каза че е нормално зависи от това какво си яла.Затова помисли дабре преди да започнеш да се притесняваш,и звънни все пак на педито да видиш какво ще каже.  bouquet
isi_kam,Eli83 Hug Hug Hug

# 228
Ели, благодаря за отговора Hug
Тиди, аз сложих пентаксим /тя е ДТК+полиомиелит+ хемофилус инфлуенца/. И ще продължа с нея. Не знам инфарикс-а какво прествлява и съвместим ли е, но на лекцията за ваксините, дето ходих като бременюжка, докито каза, че няма никакъв проблем ако веднъж е сложена жива ваксина, на следващия прием да е мъртва. Консултирай се с някой вещ, ама тия живи ваксини са  Sick Честно казано, мисля че е въпрос на реклама, ако един път си сложил ваксина от една фирма, следващия път да е непременно същата. Ама много ме е яд, че такива важни решения не се привеждат в действие веднага, педитата се правят на ощипани или не знаят, а това е за сметка на комфорта и здравето на дечицата!

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 17:31 от prascho

# 229
Здравей те на всички юлски мами !Аз съм от бъдещите мами юли 2007 и има една молба към вас .Дай те ми начин за изчисление на термина .Вчера бях да док и каза че съм 4 г.с. , а по калкулаторите ми се пада 5 г.с.По принцип цикал ми е на 40 дни  и аз го изкарвам дата на термин след 20.07.

Благодаря предварително и извиняваи те че се натрапвам в темичка та ви!

# 230
Пърли, само днес съм заета целия ден, че ще ходя и на фризьор  Mr. Green
от утре съм на линия.Кети ми знае тел, ако не съм онлайн, звъннете.За плетенето, аз май мога да плета , но не много добре и не знам всичко.У нас също може да се събираме, има място, само дето ми е много кофти асансьора и трябва една по една с количките  Laughing Иначе няма проблем и тук да се събираме.Хайде ставам , Крис,  Embarassed Embarassed Embarassedдовечера вече наистина ще ви добавя.

# 231
  • някъде
BARBORANA, аз знам само този който е на заглавната страница на БГ-МАММА, но при толкова дълъг цикъл Thinking
http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/
jorjito, Алекс отдавна има слуз но днес лекарката каза че това били сополчета които се стичат надолу! Добре де- той сега е болен, ами преди не е бил- защо така не знам! Тук четох доста противоречиви мнения във форума- не е нормално, нормално е, като захраниш щяло да се оправи  ooooh! ох, не знам вече! А някой използвал ли е капките коларгол за бебето и по-точно ако сте ги ползвали променял ли се е цвета на акото!

# 232
Фионче, и ние днес сме заети с Кети - ще ходим по докторята. А иначе и аз ти имам тел. - изнудих Кет да ми го даде, щях да ти звъня да те питам нещо, но после се оправих сама.. Така че утре сме на линия, а и времето ще е супер!

BARBORANA, с този дълъг цикъл и аз не зная как се изчислява термина.. Вероятно пак по последна менструация, ама знае ли човек кога пък си овулирала?!  #Crazy

Амери, аз те закачих за Заимовата. Роден съм м/у Заимовата и Докторската и затова се зачудих дали не сме от една мааааала..  Embarassed

Слуз имаме от време на време.. Айде че дзверо викааа

# 233
didi_81 ние нямаме слуз във акото и мисля че има много причини първо какво си яла второ когато е изстинал трето не добро храносмилане мисля че трябва да се консултираш и със друг лекар аз вече така практикувам взимам мнения поне от три лекаря и поне два трябва да съвпаднат аз съм ги ползвала тези капчици и то вече 3 пъти но промяна във акото няма потърси по компетентна лекарско мнение
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 234
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Привет и от нас! Днес е прекрасен ден и сигурно всички сте по парковете!
Честити месечинки на порастналите вчера и порастващите днес мъничета! Честит рожден ден и на мама Бета на патерици! Всички да са много здрави и щастливи!
Ох, тези притеснения покрай бебчетата хич не са приятни и дано да са по-малко! Скорошно оздравяване на малките човечета!
Диди, и на нас ни се е случвало понякога да имаме нещо като слуз в акото, до колкото разбрах /както и Жоржи е писала/ зависи какво си яла, ако няма някакви други симптоми, които те притесняват.
Jorji, не се обвинявай за кърмата, и 4 месеца са си много нещо, което си постигнала. Живей с мисълта, че правиш най-доброто за твоето дете!
Mariaeli, за топчето на гърба от ваксината, чувала съм че може да изчезне след 2-3 месеца дори-гадна работа-все пак говори с педиатър! На нас при последното поставяне на Пентаксим в крачето, също ни се образува топче, но вече започна да намалява.
Иначе бебка доста често се обръща от гръб по корем, особено когато я преобувам - по 15 минути стоим на дъската за преобуване - то е въртене, то е извиване /все се обръща да си гледа мазилата и им приказва/, не мога да и сложа пелената като хората  Joy Joy Joy! Биберона си го вади и слага сама отдавна, а започна и да му "дъвче" пластмасовата част.
Кръщенето ще е като се позатопли, но не сме мислили за дата и място все още.
Напоследък много мами се оплакват от лоши преживявания с лекари. Е, и ни е не оставаме по-назад. Вяра от известно време е с лек обрив, суха и лющеща се кожа по телцето. Личната лекарка предложи първо мазане само с безобидни мазила - олио, лосион и т.н.,но в крайна сметка поисках направление за дерматолог. Тя обаче като общопрактикуващ лекар, първо издаде направление за педиатър, който трябваше да издаде такова за кожен. Е, да, ама нали лекарите в БГ все са компетентни...оная педиатърка като взе да ми се кара, че съм се притеснила за нищо, това не била суха кож...взе една лупа и ми вика :"Вижте - къде са обривите, за които говорите, нищо й няма на кожата". Аз за пореден път обяснявам каква е ситуацията, обаче тя си знае нейното..."Вие защото не сте виждали какво е суха кожа, идват бебета с рани по тялото от суха кожа..." Питам я аз - като стане такава кожата на моето дете ли трябва да дойда а тя: "Какво искате, да ви изпратя на дерматолог и той да ви изпише кортикостероиден крем?"   Shocked. НЕЕЕЕЕЕЕЕ  no, не може да има в 21-ви век държава в Европа с толкова скапано здравеопазване!!!!
Говорехме преди време за косопада. Моят напоследък се засили  Sad!
Вчера започнах да чета темата "как върви захранването", че да се подготвям вече. Поогледах и какво се предлага на местния пазар от готовите пюрета. Сега ще търся в Интернет всички възможни марки, за да видя кои прелагат пюренца само от 1 зеленчук.
Това е от нас! Приятен следобяд на всички!

# 235
Здравейте!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ   bigdance2
на Георги на BuNNy, на Ема на Popova, на Яна на Betta, на Ния на Nike
didi 81 - и при нас понякога има слуз в акото.
tydy - ние бихме пентаксим и Калоян я понесе много добре.
jorjito - кърми, докато има, дори и само за десерт  Peace
Ели - супер, че минават обривите. Само да ти кажа, че Калоан се обриваше от олиото на Себамед, но пък сапунчето го понасяше. Като имаше обриви във водата му слагахме калиев перманганат (едно, две зрънца), ако искаш питай педито ти.

# 236
Честито на сладките пораснали бебоци!
Hug Hug

Да се похваля - взех си изпита! И сега да почерпя beer beer3 beer2, който  има други желания да пише на лични Joy Joy hahaha

В четвъртък сме на консултация и ще бият на Ема последната Пентаксим. При второто боцкане се получи малко втвърдяване, но за няколко дни мина. Мисля, че не е повод за притеснение.

Снощи Ема ме побърка буквално - будеше се на 3 часа да яде и направо луднах. Токова нещо не е било, дори първия месец. На какво ли се дължи??? #Crazy newsm78

# 237
Фиона, ти къде живееш? Аз съм в Дианабад. По принцип най-трудното е придвижването... Но нищо не пречи да опитаме, нали така?!
Аз си го представям след още някоя седмица, когато ще е захладняло още.
 Peace

# 238
Честити месечинки на Георги, Ема, Ния и Яна!                  

Първо, бързо оздравяване на всички болни бебчета  Praynig

Сега като преосмислям положението с ваксините взех да чудя дали 2-рият прием на ДТК-то да не го заменим с Пентаксим-а? Нали става така? А тези допълнителните съставки в тази ваксина колко пъти трябва да се слагат или няма значение, защото ако смеим с Пентаксим ще останат само 2 приема  newsm78 Май нещо се омотах  #Crazy
Днес пак дадох кърма за посявка и секрети от малката...дано този път имаме по-добри резултати  Praynig Докторът УНГ я гледа и каза, че за него проявление на инфекция няма, нищо че стафилококите са там (дано вече да са измрели де).

Исках още нещо да кажа, ама забравих.... ooooh!

# 239
здравейте мами!
честити месечинки на бебочките днес Гого Ема Ния и Яна
валче не се притеснявай ние сме така вече месец. буди се в 12 после в 3-4 и после към 6-7!вече свикнах Tired
мамита да ви питам нещо. от 2 дни давам бананова каша и бебчо я яде но мисля за разнообразие да давам и пуренца. та някой ми каза че не е лошо да разреждам пюрето с кисело мляко. ако някоя мама го прави да каже че нещо се чудя newsm78.
а пък мойта мишка вече се смее честичко и се е научила да бръмчи с езиче и плюе...

Общи условия

Активация на акаунт