Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да определя датата на производство или срока на годност на препарат за пране?
Как да перете бебешки и детски дрехи, както и дрехи за хора с чувствителна кожа или алергии?
Защо по някои по-тъмни дрехи остават бели следи от праха за пране?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да определя датата на производство или срока на годност на препарат за пране?
На всички перилни препарати, продавани в България, трябва да има отпечатана дата на производство или срок на годност. Henkel и Unilever показват датата на производство, докато Procter & Gamble показват срока на годност. Срокът на годност за праховете е 2 години за Unilever и Procter & Gamble и 3 години за Henkel. За течните препарати срокът на годност е 2 години за Procter & Gamble и Unilever и 3 години за Henkel. Капсулите имат срок на годност от 18 месеца за всички марки. Омекотителите имат срок на годност между 18 месеца и 3 години.
-
Как да перете бебешки и детски дрехи, както и дрехи за хора с чувствителна кожа или алергии?
Бебешките и детските дрехи трябва да се перат на висока температура с качествен препарат за пране на прах, съдържащ избелители. Тъй като най-алергенните съставки в перилните препарати са парфюмите, препоръчително е да използвате без ароматизирани или специално формулирани с нежен парфюм продукти. Освен това трябва да се избягва използването на омекотители и силно ароматизирани продукти. За хора с чувствителна кожа или алергии е важно да се гарантира много добро изплакване, за да се сведе до минимум излагането на потенциални дразнители.
-
Защо по някои по-тъмни дрехи остават бели следи от праха за пране?
Причините за това могат да бъдат претоварване на пералнята, използване на прах с високо съдържание на неразтворими съставки (зеолити), добавяне на повече плътни дрехи, които се мокрят по-бавно, или вода под ниско налягане. Тези петна могат лесно да бъдат отстранени чрез изчеткване от вече сухите дрехи.
-
Какво представлява компактният прах и каква е разликата между него и обикновените прахове?
-
Как мога да се справя с жълтите петна под мишниците на някои дрехи?
няма явно да пробвам тези мегаперли

Викам си, я и аз да пробвам, сложих по един пакет с перли и допълних с 2 пакета влажна тоалетна хартия. 20 минути по-късно ми звъннаха със същото инфо, че от тези за бяло не могат да ми пратят, защото наличните според системата са заделени за физически клиенти, които са ги заявили за получаване на място. Но от тези за цветно имали една бройка и ще ми я изпратят с кърпите
Потвърдиха че чакат голяма доставка, но без гаранция дали ще дойде всичко поръчано от тях и за всеки случай препоръчаха да се звъни предварително на телефона, за да кажат със сигурност дали има наличност или не.