Перилни препарати и омекотители - 68

• 48 662
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Mostly in my mind
Тези капсули на Персил хубави ли са?

# 241
Тези капсули на Персил хубави ли са?
Не

Гледах в Метро някакъв нов вид течен Ариел - лилав , за 45 пранета ,Extra Fiber Color Care. Дали се различава по нещо от нормалния течен гел Ариел ? Ето му състава :
Скрит текст:
Aqua
Sodium Citrate
Sodium Laureth Sulfate
Sodium C10-13 Alkyl Benzenesulfonate
Sodium Palm Kernelate
C15 Pareth-n
MEA-C10-13 Alkyl Benzenesulfonate
PARFUM
Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate
Lauramine Oxide
Propylene Glycol
Sodium Diethylenetriamine Pentamethylene Phosphonate
Hydrogenated Castor Oil
PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether
Sulfated Ethoxylated Hexamethylenediamine Quaternized
C12-14 Pareth-n
Sorbitol
Linalool
Citronellol
Dipropylene Glycol
Geraniol
Tripropylene Glycol
2-Aminoethanol Sulfate (Salt)
Ethanolamine
Glycerin
Alpha-Isomethyl Ionone
Calcium Chloride
Benzisothiazolinone
Amylase
Palm Kernel Fatty Acid
Lyase
Colorant
Dimethicone
Mannanase
Cellulase
Hydroxyethylcellulose
Treated Amorphous Silica
Steareth-2
Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:48 от blueberrу

# 242
  • Mostly in my mind
Благодаря ти. Няма да рискувам значи.

# 243
Лолита, имам тези капсули  и сякаш са слаби, не се пенят, пералнята върти, а не виждам пяна, поне не това , което аз наричам пяна. Добавям си прах в отделението за прахове, че да се подсигуря.

ПП
Дойдоха капсулите Омо, Бонукс прах, пере Бонуксът, има хубав аромат, румънско производство е , Тимишуара, поне в Емаг така са обявили.

# 244
Лолита, имам тези капсули  и сякаш са слаби, не се пенят, пералнята върти, а не виждам пяна, поне не това , което аз наричам пяна. Добавям си прах в отделението за прахове, че да се подсигуря.
Пяната не пере Wink
Тя е напълно излишна .
Обаче тези капсули наистина не перат - нито петна , дори нормални замърсявания .

# 245
Днес се видях в приключение с първи тест на Ариел с Ленор , 18 пранета.
Не е истина каква пяна имаше след двойно плакнене при пълна пералня и половин доза. Пуснах после още две изплаквания, пак имаше пяна в остатъчната вода в маншона , а дрехите неприятно скърцаха.За повече гимнастики нямах нерви.
С твърда вода сме, ще пера вече с четвърт доза освен и ще откарам до Великден с кутията.
Нямам спомен дали сложих омекотител, май не и вероятно затова бяха тези безкрайни мехурчета.
Иначе изпира много добре, имах един чаршаф, който се боядисва от кафяв матрак и невинаги се изпира така като днес.

# 246
  • София
Ленор е ниския клас на Ариел.
Не разбирам защо се вторачвате в тези капсули. Те са сгъстен течен препарат, вредни за пералнята, трудно се изплакват. Приемливи са за пълна пералня. А това как миришат няма нищо общо с доброто изпиране.

# 247
  • Mostly in my mind
Лолита, имам тези капсули  и сякаш са слаби, не се пенят, пералнята върти, а не виждам пяна, поне не това , което аз наричам пяна. Добавям си прах в отделението за прахове, че да се подсигуря.
Пяната не пере Wink
Тя е напълно излишна .
Обаче тези капсули наистина не перат - нито петна , дори нормални замърсявания .
С капсулите на Ариел рядко имам пяна и то съвсем малко. Изпрани са си дрехите. И с мегаперлите не ми се пенеше много. А дозирах правилно.

# 248
  • София
Качествените съвременни препарати за пране не правят пяна.

# 249
  • Сливен
гръцкия Скип и немския Ариел правят пяна и то доста,за прахове става дума.

# 250
Ленор е ниския клас на Ариел.
Не разбирам защо се вторачвате в тези капсули. Те са сгъстен течен препарат, вредни за пералнята, трудно се изплакват. Приемливи са за пълна пералня. А това как миришат няма нищо общо с доброто изпиране.

Ако съм знаел това което написахте нямаше да купувам от емаг 108 броя за 33лв Ленор
Аз ги купих с идеята защото поне ще се изпере 108 пъти иначе ако купя прах и на него пише 20 пранета реално не са толкова много

Капсулите Ленор без да се добави допълнително омекотител не миришат почти

# 251
  • Mostly in my mind
Човек всеки ден научава по нещо ново. Blush

# 252
Човек всеки ден научава по нещо ново. Blush

Това е доста коментирано в старите теми. В праховете има специална съставка, която не позволява образуване на много пяна, тъй като това може да натовари до такава степен мотора на пералнята, че да съсипе уреда.

# 253
Изобщо няма да съсипе уреда , камо ли да го развали трагично ... Нека не преувеличаваме...

# 254
И аз това за пяната съм го чувала, но съм прибвала и немски Ариел и Персил, и прахове от Турция , сега чешкия Ариел, ами няма нищо без пяна.
Чак пък един от тях да не е качествен, не ми се вярва да съм такъв карък, та все на фалшификати да попадам.
Топ на пенообразуването ми са едни немски капсули Ариел, беше страшно с тях, две години ми трябваха да изхабя 30 и няколко за основно работни дрехи.
И 4 перални съм ползвала със същите, все си има доволно пенене. А съм от тези, които никога не слагат указаната доза, винаги по- малко .

Общи условия

Активация на акаунт