Перилни препарати и омекотители - 68

• 47 101
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Не си заслужава . Ползвай си Даш. Ако го намериш и в новата опаковка , за да е пресен - още по-добре .

Коя нова опаковка?

# 601
Не си заслужава . Ползвай си Даш. Ако го намериш и в новата опаковка , за да е пресен - още по-добре .

Коя нова опаковка?
В сайта на Dash ( dash.it ) ги има .

# 602
  • Ст Загора
Аз харесвам Коколино гел.

# 603
  • София
Здравейте, напоследък не ми се беше случвало да имам петно, което не мога да изпера, но се случи. Мляко с какао от втора памучна блуза избледнява, но не излиза. Прах на 40 градуса, програма 2ч. 15мин, с Персил сенситив, петното беше напръскано със Спот предварително, после сложих и Вениш в чашка в барабана. Блузката е патешко жълто, мисля, че ще понесе да я пусна и с прах за бяло.
Идеи?

# 604
Здравейте! Може да пробвате форумния препарат - 1част сода бикарбонат, една част кислородна вода 3% и малко препарат за съдове. Прави се каша и се намазва петното. Престоява 10-15 мин и се пере дрехата. С тази смес успешно отстраних петно от сладко върху тъмно лилава блуза от трико, което си стоеше след прането и от едно долнище на анцуг. На долнището имаше мазно петно, което пръсках с Meglio и го прах 3-4 пъти, но неуспешно. С тази смес го отстраних.
Дано да помогне.

# 605
  • София
Здравейте, пуснах проблема си и в темата за перални машини - след пране и изсъхване на дрехите от тях се вдига много прах или по-скоро власинки от може би някоя дреха, кърпичка или нещо и не мога да се справя с този проблем след какви ли не почиствания и използване на предназначени за пералнята препарати - не се оправя.  Пералнята няма неприятна миризна, почистен й е филтъра, маншона, барабана, гумата и отделението за препарати - няма промяна.
Подозирам, че проблема може би да се крие и в препарата за пране. Използвам течен персил за бебешки дрешки и тео бебе капсули + омекотител коколино отново за бебешки дрешки. Бих искала да пробвам с качествен прах за пране и ще се радвам да ми препоръчате такъв препарат, благодаря предварително!

# 606
  • София
Този проблем се решава със сушилня.

Прах за пране - аз сега ползва Изи и съм много доволна, персил.

# 607
Това с праха е нормално, отделя се от самите тъкани. Затова предпочитам да простирам навън и обърнати дрехите, като ги прибирам, обръщам и хвърчат такива прахоляци. Някои и поизтупвам, но , предполагам, не е възможно в някои случаи- съседи, близки разстояния.
Гадното е в пералня с черно пране да попадне някоя светла дреха- тогава вече няма оправия.
Та, проблемът не е от прах и пералня, аз също съм чувала , че сушилнята обира мъхчетата, но после пък нея трябва да почистите. Една позната я държи в необитаема детска стая, каза, че се е видяла в чудо от прах.

# 608
  • София
Благодаря, Mateah. Преди да се преместим в квартирата в София използвах пералня и сушилня на Самсунг, течен перилен препарат за пране на Ариел и омекотител Ленор. Бях мнооого доволна и такова чудо нямаше, но в квартирата пералнята е на Бош, започнах да изпозлвам бебешки перилни препарати, защото очакваме бебе и се появи тази прах... Явно противно на желанието ни трябва да си купим сушилня.
И все пак ми се иска да пробвам с прах за пране как ще е прането и ще се радвам да ми препоръчате. Simple Smile

# 609
Може старата Ви пералня да е плакнела по- добре, с повече вода, а тази да се нуждае от по- основно почистване- празни цикли на висок градус с препарат.
Един път ми се наложи да плакна черни дрехи на ръка в 3-4 кофи вода, защото по тях беше полепнала изпрана салфетка и плакненето в пералнята не помагаше .
Салфетката се изчисти, обаче на дъното на кофите толкова мъхове останаха, че… Все някъде се загнездват в пералните, едва ли всичко може да се изплакне.
Зимните дрехи са по- дебели, съответно падат повече власинки от тях.

# 610
  • София
Пусках поне 5 пъти на празни цикли само с вода или със специализирани препарати за почистване на перални - никакъв ефект. Затова се почудих дали не е от течния перилен препарат/омекотител или нещо, което ни е обягнало. Тук сушим на сушилник на проветриво и слънчево място, но е закрито.

# 611
Каква ти е сегашната пералня , на какви градуси переш , на коя програма , колко пъти плакне ?

# 612
  • София
Сегашната е тази мисля (избирана е от наемодателя): https://www.emag.bg/peralnja-bosch-7-kg-1400-ob-min-klas-d-ecosi … earch-Action=view
Пера на програма спрямо това какви са дрехите, на 60 градуса. За някои дрехи я пускам на 40. За плакненето често казано не знам.

# 613
  • София
На сушилнята и обирам един филтър след сушене, работа за 6 секунди. Другият го чистя веднъж седмично с прахосмукачка.
Не знам за каква прах от сушилнята иде реч, обаче проблемът не е от уредите като такива, в нейния си е проблемът.

# 614
  • Русе
И аз съм с Bosh 8-ма серия. Ами, не съм доволна откъм изплакване. Всеки път натискам spulen+, ама... плакне 4 пъти и въобще нивото на водата не е кой знае колко. Сравнявам я с Bauknecht-а ми, която е на село и е по-стар модел. Там и без допълнително вода, нивото и е до средата на люка.
Ами, власкинки си има. Няма как да няма. Не всичко слагам в сушилня и виждам как имам мъхове под сушилника.
А пък в сушилнята е... Обирам и двата филтъра след сушене. Отдавна направих тази снимка и все забравям да ви я покажа. Сушила съм памучни анцузи и суитчъри Joy
Скрит текст:
Парчето е диаметър 25 см.

Общи условия

Активация на акаунт