Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 338
  • 811
  •   1
Отговори
# 135
От домашните маски най-любими са ми тези с кокосово масло. Действат ми много добре на скалпа и помагат срещу изсушаването на кожата при боядисването.
Имам нужда от помощта ви! От доста време косата ми е така
https://bg-mam.ma/p/1212858/42394577
Иска ми се да направя някаква промяна! Чудя се за дълъг боб или повече пластове? Как мислите,дали няма да съжалявам ако я отрежа?!

Не я пипай, много ти е добре. Може само леки пластове, но много леки.
Косата ти е супер за руса коса, много добре изглежда. Рядко  съм виждала руса коса, която да изглежда толкова здрава и хубава. Ако много време го мислиш дали да  я отрежеш по-къса и не ти мине мерака, режи.

# 136
Косата е здрава, хубава, блести красиво, но липсва малко движение. Има достатъчно коса и няма нужда от черта за да изглежда здрава, в момента е по- скоро ефекта "като одеялце".
Едни дълги пластове, които да извива леко с четка и сешоар ще са супер.

# 137
Още една идея вместо да я режеш е да вложиш време и да се научиш да си правиш прически. Това е мноооого по-разнообразно от която и да е форма на косата, а дългата и поддържана и ще добавя русата коса като бонус е много подходяща за прически. Някои неща стоят в пъти по-яко точно на светлокестенява или руса коса, а с дълга коса може да правиш кажи-речи всички прически, които си поискаш. Кокове, плитки, опашки, класически, модерни, аксесоари да се слагат и т.н. Пластовете не са оптималното за прическите обаче,освен ако не са много леки и дълги. Абе с две думи-не пипай косата!

П.с. в полза на софт лонг леърс ще добавя, че освен, че лесно после могат да се пуснат обратно до черта, позволяват и прически със сешоар, красиви вълни и това още повече увеличава репертоара на разнообразието.

# 138
Благодаря ви,дами! Едва ме навихте да не я режа😆! Още дълго време ще си ходя с дълга коса май! Лятото ми най-трудно,че е гъста и тежка,някой много точно я беше определил като одеялце 😉

# 139
  • България 🇧🇬
През лятото можеш да експериментираш с кокове (2 ако не искаш 1) или плитки (отново две рибени кости ще седят страхотно) а щом ти тежи можеш да я захващаш със щипки (по-големи) вместо с ластици. Аз така правя, моята е доста гъста, дълга е и е къдрава и ми е в пъти по-удобно (особено през лятото) да я прибирам със щипки. Simple Smile
Естествено можеш да си я подстрижеш и да добавиш бретон. Simple Smile Heart

# 140
Аааа гъстата дълга коса тип одеалце е най-якото нещо за един дебел и предизвикващ завист кок. Аз двеплитки или два кока не мога да си позволя на работното място, залагам на елегантни визии, но гаранция, че многото коса е само плюс за прическите и лятото няма проблеми с нея.

# 141
Какво значи "одеялце"? Равна коса ли?

# 142
Тъй като живея в Италия. Ще ви покажа кои са продуктите, които използвам за коса. Моята коса е от доста проблемните, но не я боядисвам. Използвам козметиката на pomelo. Ето и продуктите:

# 143
С две леви ръце трудно ще направя кок лятото. Рибена кост правя някаква ,ама докато се сплета и ме заболяват ръцете да ги държа нагоре. Най-често просто я хващам на ниска опашка с ластик спирала или я сплитам на рехава плитка.

# 144
[/img]Тъй като живея в Италия. Ще ви покажа кои са продуктите, които използвам за коса. Моята коса е от доста проблемните, но не я боядисвам. Използвам козметиката на pomelo. Ето и продуктите:

mamma.com/Am75/YP4mo.jpg[/img]
Имам още два това са балсам, то е като шампоана и серум

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 21:26 от Иви56

# 145
Какво значи "одеялце"? Равна коса ли?
Гъста, равно подстригана и дълга. Все едно си се завила с одеялце Grinning
Дългите пластове спокойно могат да се връзват на опашка, моята коса е 10см по- къса от твоята и имам точно тези "soft layers" и я връзвам без фиби.

# 146
А това "одеялце" се приема за нещо невзрачно и отживелица ли? Не съм в час с тези неща признавам си, за това и питам. Моята коса я нося дълга ,права и равно подстригана. С друг тип фризура освен равната линия, изглеждам като проскубана.

# 147
Зависи много от косата на човек, сега вече кое е модерно и кое не е друг въпрос. Да, в момента пластовете на мода, когато израстнат чертата пак ще е на мода.
Но някои коси просто имат нужда от малко движение.

# 148
Одеалце за мен е не само равна черта, а и дълга с леки етажи, главното е да е много плътна и дълга.

Зависи от човека дали отива.

# 149
Здравейте, момичета, имам нужда от съвет. Искам да започна да приемам биотин или комбинирани добавки за коса, кожа и нокти. Причината поради, която от много време насам не си купувам е,че знам, че е възможно да има негативен ефект върху организма добавка от която той няма нужда например. Не само за гореспоменатите добавки ами общо за всички. Въпросът ми е с какъв специалист трябва да се консултирам, трихолог или може би диетолог? За биотина знам, че е водоразтворим и трудно може да се предозира с него, но ми се иска да е комбинация с други неща.

Общи условия

Активация на акаунт