Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 336
  • 811
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Започнах да ползвам индийските билки за коса.Смесвам прах от сапунени ядки,брахми,брингараж,шикай и амла.Много ми харесва косата след тях,обаче днес забелязах,че в корените стана жълтеникава.Второто слагане след боядисване.Чудя се дали сместа отмива боята или някоя билка оцветява.Ако някой има идея ще се радвам да я сподели да знам как да действам,дали да спирам даг и прилагам или да махна някоя съставка.

# 121
Има една тема в рози форум, точно за билките и къната. Но тези които си изброила не оцветяват. Ти как ги ползва? Вместо шампоан ли илк като маска?

# 122
  • София
Вместо шампоан.И като забърках сместта ми миришеше на къна.

# 123
Едва ли ще е от това промяната в цвета.

# 124
Една промяна от ТВ предаване, съвсем различно излъчване е постигнато.

# 125
Момичета дайте съвети и идеи моля.
Не съм се боядисвала никога и все още удържам фронта с белите коси, но майка ми е почти цялата бяла и има проблем с боядисването. Не знам дали от нормален/бърз растеж на косата, но след 2 седмици корена ѝ е много пораснал. Отделно беше болна от Кови и започна АГРЕСИВЕН косопад.
Та може ли съвети за задържане на боята по-дълго време или алтернативни методи , или вие колко често се боядисвате?
Може ли да препоръчате нещо за косопад ?
Аз използвам корен от репей за по-бърз растеж и съм доволна от гъстотата на косата. Чувала съм, че от някои продукти за растеж/косопад не се " разбират" с боя за коса и тя пада по-бързо, изсветлява, което ще доведе до още по-бърз бял корен.
Извинявам се предварително ако въпросите са нелепи, но както казах не се боядисвам, може да пишете на лично ако смятате, че инфото ще е излишно.🍀❤️

# 126
За косопада от ковид като цяло нищо не помага.  Витамини и отвара от коприва при мен до някъде стопираха нещата, но в общи линии чаках просто да спре.

# 127
Meri jan,от спрейчетата за моментално скриване на белите коси ползвала ли е ?на Лореал например има и други марки.

# 128
  • София
На мен и преди ковид-а ми падаше доста коса и се бях примирила.По време на боледуването започнах да приемам цинк и продължих да го приемам след като оздравях,а ММ не продължи.От около 3-4 седмици забелязвам в пъти по малко падаща коса,а мъжът ми на тила като петниста хиена с плешиви петна.Намаляването на косопада го отдавам на приемането на цинк,защото нищо друго не съм правила.

# 129
Заповядай в темата за косопада - https://www.bg-mamma.com/?topic=1405690

# 130
  • София
Страшно добре се повлия при мен косопада от Приорин (таблетки), втриване на отвара от корен от репей и шампоани редувам Аплецин и на Кадифе за косопад, но като цяло косопада се повлия от Приорина, другите неща ги започнах по късно.

# 131
От домашните маски най-любими са ми тези с кокосово масло. Действат ми много добре на скалпа и помагат срещу изсушаването на кожата при боядисването.
Имам нужда от помощта ви! От доста време косата ми е така
https://bg-mam.ma/p/1212858/42394577
Иска ми се да направя някаква промяна! Чудя се за дълъг боб или повече пластове? Как мислите,дали няма да съжалявам ако я отрежа?!

# 132
На мен ми харесва формата на подстрижката,но значително по-къса от показаното.

# 133
Косата ти е страхотна, не я пипай. Но ако си решила-черта до рамото изглежда супер на такова русо. Пластове-може, ама да саlong layers и без филиране.

# 134
Според мен добави просто дълги пластове т.нар. "soft layers". Позабавлявай се малко преди да я отрежеш, после ако решиш винаги може да я скъсиш още.

Общи условия

Активация на акаунт