Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 981
  • 811
  •   1
Отговори
# 510
Каролин, естественият ми цвят е средно кестеняво, което на слънце може да изглежда много рижаво и през лятото става на естествени леко медни кичури, съответно и дължините ми са доста по-светли заради този ефект. Веждите ми не бяха изобщо така тъмни. Сега бих казала, че съм с един тон по-тъмна и въпреки, че също съм много на слънце, не ми изсветлява косата като преди. Има и разлика там където е от преди бременността и след.  Направо съм  в шок защо така стана. 😅 четох, че е на хормонална основа и някои жени потъмняват значително. Аз се харесвам с по-светла коса, но не чак руса.  Много отлагах сериозното боядисване, но сега с този по-тъмен цвят може би ще се престраша. Joy

Иначе и моята дъщеря е много светло руса, златно русо. Любимият ми цвят. Миглите й са черни обаче и предполагам, че ще потъмнее с времето до тъмно русо поне.

# 511
Моята коса с годините потъмня. И особено след като започнах да я изсветлявам, все по-тъмна започна да става.
На една позната след раждането косата й, която беше къдрава, се изправи Simple Smile

# 512
Чувала съм и аз за подобни промени по време на пубертет и бременност. Знам за къдрави жени, които с бременността се сдобиват с права коса. Аз бях с права като дете. В пубертета ми стана чуплива, огромна и по-гъста. Явно е от хормоните.

# 513
  • Някъде там
Според мен за първо боядисване е най-добре да се избере цвят близък до естествения.
Зло,много свежа и готина прическа,според мен е супер за тънка коса.
Вчера ходих на фризьор,боядисаха ми само корените а  дължините само матираха.
Много съм доволна от резултата.
Супер естествен цвят се получи.
и на дневна светлина

# 514
За потъмняването бях чела, че има връзка със някакви ензими в стомаха.
Аз не съм се подстригвала от февруари насам. Знам, че вече трябва, но хич не ми се стига отново до положение да не мога да си вържа добре косата. Да не говорим колко е накълцана от предишните подстригвания. Фризьорката направо ще се чуди откъде да ме започне.
Искрица, много ти е хубав цветът. И аз искам такъв или всъщност моя е нещо подобно, преди съвсем да се измие боята.

# 515
Искрице, супер ти е, браво, прекрасен цвят!

# 516
Искрица, това кой номер се води и върху каква основа е била нанесена боята?

# 517
Да използвам случая да питам- как постигате този ефект- косата да застане така.
Какъв е трикът?
До коса ли е, до прическа, или има и още някакъв "пиниз"?

И аз съм със същото питане

# 518
Има пяни за обем, слагаш пяната и после само със сешоара като издухаш в корените и става така.

# 519
Има пяни за обем, слагаш пяната и после само със сешоара като издухаш в корените и става така.

Благодаря! Ще пробвам! Hug

Отивам на фризьор. Всичко ще сменям- цвят, дължина, прическа, ще правя балеаж вместо кичури. Не се притеснявам как ще се получи, с фризьорката се познаваме отдавна, зная как работи, договорили сме всичко. Просто умирам от нетърпение да се видя "след". Blush

# 520
^^Покажи после снимка да те видим как е станало!

# 521
Относно косата да седяла по показания начин.. на мен единствено така ми седи косата, когато е мръсна, когато има наслагвани с дни продукти върху нея - сух шампоан, лак за коса. И също си е до косъм разбира се. Но най-вече този "ефект"го постигам с мръсна коса. Моят косъм е нежен и фин и по друг начин така нагоре и на кичурчета няма шанс да застане. Пяната за коса на мен прави "мръсна коса". Така че се връщаме в началото.

# 522
  • Някъде там
Искрица, това кой номер се води и върху каква основа е била нанесена боята?
Основата ми е между 5 и 6.
В корените е 6 ца плюс 6.1, дължините са матирани само,но не знам с какво.
Косата ми стои така обемна винаги след опашка.
Снимката е правена веднага след като съм махнала опашката.
След като мина с четка косата ми сляга веднага.

# 523
Нямам никакъв опит, но имам няколко кутии боя и окислители.

Имам прошарени корени и боядисана от фризьор коса преди два месеца - светло-кестенява с леки червенеещи оттенъци от предходна червена боя.

Какъв процент окислите бихте ми препоръчали да сложа ?
Косата ми е тънка.
6%, сложи и нулева боя (пример 5.0,  6.0, 7.0... два тона по-тъмна боя от исканата) в комбинация с боя с меден оттенък (х.55, х.77) в съотношение 2:1:1(окислител:нулева:червен оттенък)и намажи само в корените първо. 30мин. След това на останалата коса само с  окислител 6% и боята червен оттенък в съотношение 1:1.

# 524
Защо се слага нулевата боя?

Общи условия

Активация на акаунт