Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 67 017
  • 811
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък си търся преса… искам да си подаря за Коледа нещо, като предишната ми е на Ровента, но сякаш се е амортизирала… Искам да изглажда добре и да придава блясък, защото старата ми не го прави този номер, ако прави и такива вълни като на снимкат ще е супер… като цена съм си определила около 150 лв но съм склонна да дам и малко повече, ако има защо.

# 646

Моята е такава, сешоара също. Изобщо нямам цъфнали краища, нито начупване и късане на косата откакто ги ползвам. Преди не беше така…:(  Щом и фризьорката ми казва, че косата ми изглежда много по-добре от преди, значи си личи. Но задължително ползвам термозащитата на CHI.  Simple Smile

# 647
  • Някъде там
Аз пък си търся преса… искам да си подаря за Коледа нещо, като предишната ми е на Ровента, но сякаш се е амортизирала… Искам да изглажда добре и да придава блясък, защото старата ми не го прави този номер, ако прави и такива вълни като на снимкат ще е супер… като цена съм си определила около 150 лв но съм склонна да дам и малко повече, ако има защо.
Освен предложеноето на Pollinaa, което е за хубава преса, може да погледнете и в сайта на ремингтън.
От сайта им се колебая дали да не си поръчам тази чекта

# 648
Искрица, аз имам четка, въртяща, но е на Rowenta. Страшно съм доволна. Моята я взех за около 80 лв от Фешън дейс( тогава там беше най евтина.) Не скубе и не къса косата. Обема е страхотен и косата ти става една лъскава, много готина. Може и само като четка, може и въртяща в двете посоки. Много по-бързо и готино се правя с нея, отколкото със сешоара.  Simple Smile

# 649
Здравейте. Не знам дали въпроса ми е за тази тема. Търся продукт, който да използвам при плетене на плитки, който да заглажда косата и да ми помага в разделянето й. В смисъл да приглажда стърчащите косъмчета и да заглажда при разделянето, за да не ми се заплита по пръстите. Сега ползвам гел, но не съм много доволна. С вакса пробвах, но с нея ми залепва по пръстите.

# 650
Здравейте, за първи път пиша в темата. Искам да направя къдрици, като на снимката. Но съм толкова невежа и не знам с кой уред (маша, преса) се постига този резултат.

Моля за съвет!

С маша за коса, по този начин се усуква.

# 651
Здравейте! Да раздвижа темичката Simple Smile Отдавна се каня да пиша отново за съвет, но все не остава време. В някаква криза съм и спешно имам нужда от промяна. Косата ми не е подстригвана близо 6 месеца. Освен това мисля, че настъпи време за боя, защото взе да побелява вече.

Прическата да речем, че ще я измисля някак, но нямам ни най-малка представа какъв цвят да избера. Склонна съм да експериментирам, предивид кризата Smiley и предвид това, че досега с малки изключения съм била с естествения си цвят. Отдавна имам желание за частично русо, кичури или балеаж, колкото да си взема мерака, пък след това най-вероятно ще продължа с друг цвят, който е по-малко труден за поддръжка. Не обичам да ходя често на фризьор, ходя един път в годината, но като почна да се боядисвам, ще трябва да е по-често. Или ще трябва да се науча да се боядисвам сама вкъщи.

Като по-млада съм се боядисвала с червен махагон, може пак да го пробвам. Но не ми харесва като почне да рижавее, цапат се възглавници, хавлии (ползвала съм съвсем обикновени бои).

Или да се боядисам близо до естествения ми цвят и да не го мисля?

Прическата ми е нещо като каре, но косата не толкова дълга отпред. Сега порасна доста, де... Начупена е, но я изправям при всяко къпане, че не мога да се гледам иначе.

# 652
Барбалена,
Желанието за промяна идва и отминава,но ако направиш драстична промяна на цвета с включено изсветляване има риск да увредиш косата и тогава започва ходенето по мъките. Та моят съвет е бъди практична избери нещо с лесно поддържане и най - важното щадящо за косата.
Преди време имах същото желание и една фризьорка страхотен професионалист ми предложи много тънки кичури като светлина в косата, много готин ефект се постига.

# 653
Лоринда, много ти благодаря за мнението! Замислих се и май не искам да си съсипвам косата и най-вероятно ще се откажа от русото Confused Както казах, ходя на фризьор един, най-много два пъти в годината и през това време косата ми си е екстра. Въпреки че я изправям често и не ползвам маски, косата ми не цъфти. От време на време след баня й слагам малко продукт за термозащита. Спря да цъфти откак отказах да ме подстригват с филажна ножица.

Та, може би ще те послушам и ще избера нещо по-щадящо. С боя близка до естествения ми цвят дали ще се налага са ходя една идея по-рядко на фризьор? Grinning

# 654
Ако побеляването е в началото и с боя близко до естествения цвят,може да се боядисвате  веднъж месечно и то само корените.

# 655
Барбалена,
Ако цвета е близък до твоят,това определено помага и спестява ангажименти при фризьора. Важно е и колко е бялата коса, но за здрава и не много побеляла коса е възможно и междинно боядисване в къщи. Имам една много любима боя на Christophe Robin temporary color gel, дава блясък и покрива добре.

# 656
Кичури - твърдо нье!
Освен, че изтощават, в повечето случаи или фризьорите не се справят добре, или на самото лице не му ходят. В много редки случаи ми е харесвал резултатът, и то е било по-скоро балеаж, правен в чужбина.

# 657
Аз си направих в края на миналата година много, много, ама много фини и дозирани кичури в салон естествено. Матираха ги отгоре и се получи ефект brown on brown, естествено личи леко, че не ми е естествения цвят, а е правен, но не бие на очи. Мисля, че рецептата е ,,бейбилайтс", но не съм сигурна. Правиха ме с олаплекс 1 и 2 в салона, вкъщи продължих с тях. Изглежда преливен, топъл кестеняв цвят. Бих почнала с нещо такова. Русо на тъмна коса не ми харесва в повечето случаи, трябва да е много добър майстора, за да не изглежда гадно после и трябва яка грижа. Моята коса не се изтощи честно казано или поне не много. Но и аз много я пазя и гледам, олаплекс също е ключ.

# 658
Момичета, от две седмици насам след като се изкъпя и изсуша косата ми реално седи като метла. Нищо различно не и правя за да е така. Ползвам един турски шампоан с чесън( че ми падаше косата, а сега спря), термозащита на CHI задължително, маска също. Сякаш има нужда от силна хидратация. Кажете някой хубав и бюджетен шампоан. Simple Smile

# 659
Ох, аз тънките кичури не ги харесвам съвсем. Ама се отказах. Както не полагам особени грижи, остава и да я съсипя... Лоринда, благодаря за препоръката за боя. На първо четене не ми излиза в български сайтове. Иначе съм готова да я пробвам. Откъде я поръчваш?

Май не успях да фокусирам добре, но това са ми белите коси и такъв ми е естественият цвят: https://i.postimg.cc/5Nx8cPDL/IMG-20230119-175644.jpg

Общи условия

Активация на акаунт