Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 445
  • 811
  •   1
Отговори
# 240
  • Somewhere far away
Просто покажи снимките. Ако фризьора е компетентен и си разбира от работата ще  знае как да го направи. Понякога една снимка говори много повече от думите.  Wink

# 241
Просто покажи снимките. Ако фризьора е компетентен и си разбира от работата ще  знае как да го направи. Понякога една снимка говори много повече от думите.  Wink

Нещо тръгнах да редкатирам и изтрих.
Га, ето прическите.

Винаги ходя със снимки. Но явно моята коса трябва да е по-силмо филирана ли, не знам, че да стои в такава прическа и да не съм като бухал в главата.
Даже и за по-късо се заислям, просто ми дотегна вече, искам да е по-къса.

# 242
Здравейте!
Дълги години носех косата си предимно дълга, вече взе да ми омръзва.
Искам да се подстрижа на така модерния лонг боб.
Косата ми е чуплива и средно гъста.
Искам да е до ключицата някъде и да не е напълно равна.
Нещо като това

Лесно ли се поддържа такава прическа?
Как я оформяте? Искам да е с леки етажи.

# 243
А косата попринцип как седи, като е чуплива? Питам, защото има красиво чупливи коси, които естествено някак застават и са като с прическа.

Аз съм с чуплива коса и ако я отрежа така ще съм гръмнал бойлер. Много мо бухва косата и едно такова каре ще е трудно да го поддържам.

На снимките според мен има пипнато с преса.

# 244
Косата ми е нито права нито къдрава, на леки чупки и стои точно бухнала.
Заради това се колебая. Ще я оформям с пяна, искам да си е чуплива, понякога ше я изправям. Няма как иначе, ще съм точно като гръмнал бойлер.
Затова идеята е да се подстрижа на пластове защото ако е на черта ще ми стои много бухнала.
Писна ми дългата коса, по-лесна е за поддържане, но ми омръзна вече и ми се иска да разнообразя. Каре не искам, не искам да е асиметрична. А отдолу да е равна, но на леки пластове.
Не знам дали обясних като хората.
Ще се радвам ако има сред вас дами с такива коси и прически да споделят как я оформят и поддържат за да стои хубаво.
Искам да избягвам топлинна обработка като цяло, затова предпочитам оформяне с пяна и дифузер.

# 245
Аз съм така, оформям с пяна и олио за коса. Не е боб, а по-скоро като черта отзад. И моята е леко чуплива, по-скоро права, но с пяна се получава. Нагоре е на леки етажи. Лесно се поддържа по мое мнение. Руса е и не изправям, защото изгаря.

# 246
  • София
Цитат на: Хелия
Обаче как да поддържам кичурите да не станат жълти, оранжеви, зелени? Някой пишеше някакви рецепти за обливки с боя между боядисванията, ако може да подскаже.
[/quote

Като минала по този път, да споделя рецептата: 2-3 см. черна боя се смесва с малко оксидант, малко шампоан и се сипва топла вода, разбърква се хубаво и се облива косата. Това ми го каза фризьор за матиране в домашни условия. Аз стоях около минута, но много не ми хареса резултата, пак жълтееше. Моята основа е доста тъмна, с наслоявани с години бои. Понеже имам и от коментираната оцветяваща маска, но цвят Гранит, сложих от нея и се сдобих с леко зеленикав оттенък на кичурите, който падна след две измивания и в момента си харесвам цвета на косата.

# 247
Mary_Rose, снимките, които си дала са пипани с преса. Понеже имам бухнала коса, почти къдрава да ти кажа, че не е лесно. Трябва да се направят много умело съвсем леки етажи, иначе кошницата не ти мърда. Може да седи много красиво, но лесно не е. Аз намачкани коси с пяна не харесвам. Винаги са на клечки и ми навяват спомени от осемдесетте. Така че - ако нямаш достатъчно естествени чупки или изправяш, или навиваш.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 20:45 от Iseis

# 248
Аз имам малък проблем, преди няколко месеца смених гребена с четка и забелязвам по нея нещо като напластяване от мъхчета. Едно такова като това, което се събира в пералнята след пране на дрехите. Косата ми е винаги чиста, без стилизиращи продукти, не я суша със сешоар, не използвам преси. Вчера измих косата и четката, днес ставам, реша се - веднага се наплъсти бял мъх. Уж нямам пърхот, не знам какво да гледам - кърпа? Калъфка? Да сменя четката? Нещо по самата коса?

# 249
Аз имам малък проблем, преди няколко месеца смених гребена с четка и забелязвам по нея нещо като напластяване от мъхчета. Едно такова като това, което се събира в пералнята след пране на дрехите. Косата ми е винаги чиста, без стилизиращи продукти, не я суша със сешоар, не използвам преси. Вчера измих косата и четката, днес ставам, реша се - веднага се наплъсти бял мъх. Уж нямам пърхот, не знам какво да гледам - кърпа? Калъфка? Да сменя четката? Нещо по самата коса?
Просто се върнете към гребена. Доказано е, че четките за коса са по-предразполагащи към бактерии и по-трудни за почистване. Единствено с дълбоко накисване става почистването им и отделно другия факт, че гребена е по-щадящ косата за накъсване при ресане.

# 250
Ползвам от време на време домашния еластисайзър и стимуланта на Икаров. Повече през топлите сезони, че зимно време много лесно настивам след такива процедури.
Пак ме наскачват дяволите да се потъмнявам. Омръзна ми това светло-русо и най-вече как започва да оранжевее , като поизарасте, както и това, че страшно много си личи като израстнат корените.
Трудно ми е да преценя какъв ми е оригиналния цвят, защото на фона на русото изглежда доста тъмен, а реално е някакво пепеляво-русо сякаш. Имам уговорка с фризьор да обсъдим казуса, но се записвам и тук да заимствам идеи.

# 251
Не искам да се връщам към гребена, искам да реша проблема.

# 252
Здравейте и от мен! От известно време се чудя дали не ми е време за промяна. Естественият ми цвят е натурална 7 със студен оттенък. Корен не си боядисвам. С балеаж съм от около 5 години, 2-3 пъти в годината го освежавам като "го вдигам нагоре", понеже израства.

Преди много се радвах на русото, имала съм различни нюанси, с по-тъмно, с по-светло... и вече се чудя дали да не се върна към по-тъмната гама. Март месец си правих балеаж и още не е израснал, но предполагам след няколко месеца ще е и пак ще съм в дилема дали да ходя да ми го оправят или да го махам изцяло.

С изрусяването косата ми поизстъня в краищата, с дебел косъм съм иначе. Хем искам да внеса някаква промяна, хем не искам да си оставям косата в съвсем натуралния й цвят, защото ми седи прекалено естествено и "непипнато".

Имате ли някакви идеи?

# 253
Имам Тангъл тийзър четка, не задържа мъхчета и може да се мие лесно.Харесвам я.

# 254
Имам Тангъл тийзър четка, не задържа мъхчета и може да се мие лесно.Харесвам я.

Моята задържа мъхчета, но я мия. Също тангъл тийзър.
Не бих ползвала гребен.

Какво мислите за четките с естествен косъм? Има едни за екстеншъни с косми от глиган. Честно казано много готино реши, грам не скубе, но ме притеснява, че е от ествствен косъм: не искам животни да страдат заради мен, а и естествените косми са предпоставка за задържане на бактерии.

Общи условия

Активация на акаунт