Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 67 009
  • 811
  •   1
Отговори
# 600
mooncake, права или чуплива ти е косата? По какъв начин обичаш да я оформяш?

Аз имам въпрос за горещите ролки. Купих си наскоро и много им се радвам, но прическата се разваля напълно за 1-2 часа. Това е много странно за моята коса, защото е много мека и винаги държи всичко до момента в който се изкъпя, чак лак за коса си купих за първи път от сумати години и пак се развалят за нула време Sad Някоя от вас ползва ли? Как задържате косата в този вид дълго.

# 601
линк към снимки на косата ми и каква прекрасна коса намерих тук на потребителка https://imgur.com/a/YfjlS2U

Здравейте, бихте ли споделили мнение за безамонячната боя за коса Lakme Chroma.
Също така кое бихте предпочели - боя или къна за коса?

В момента съм с къна. Натурална билкова боя, в която има къна, индиго, амла, куркума.
За съжаление не покрива особено добре белите коси, в началото става черна, след около месец е кестенява, но с адски силен червен оттенък.

Да не говоря за миризмата. Мирише на билки, почва, но в гадния смисъл.
И не спира до самото намазване, което е цяло клепане.
На всяко миене или ако ме навали дъжд се отпуска чудотворен аромат от главата ми.

Купувам си хубав шампоан Macadamia Nourishing repair, ухае на вафлички и лешников крем, но като вони на къна, направо не се усеща аромата от шампоана.

Фризорката ми каза, че тази къна не покрива, а също и че е доста черна косата, посъветва ме да мина на безамонячна боя.
Обясих и че се притеснявам, че косата ми е слаба и няма да издържи, но тя каза, че е виждала и по-слаби коси, които нищо им няма.

Надявам се да споделите вашите възгледи, защото имам нужда да чуя мненията ви, тъй като тук доста се интересувате.

Вече купих на промоция 2 кутии по 60мл от Lakme Chroma 5.00 + 1 бр. ColorpHlex за защита на косата при боядисване.
Сега ще чакам 3 месеца да израсте хубаво в корените, а междувременно мия с ДПШ на Lakme.

Много харесах и тази коса пак е с Lakme Chroma 7 мисля.

# 602
Ами тя фризьорката, естествено, че ще започне да те убеждава да минеш на боя. Но безамонячната ще покрие ли белите коси?
Защото при мен белите коси са горе-долу колкото твоите на снимката и с безамонячна си си прозираха като стой та гледай.

# 603
А де.. според нея ще покрие...

Ето косата ми на видео https://i.imgur.com/JDjZIHC.mp4

Друга причина била, че цвета ми не е добър. И бил твърде тъмен.

# 604
mooncake, права или чуплива ти е косата? По какъв начин обичаш да я оформяш?

Аз имам въпрос за горещите ролки. Купих си наскоро и много им се радвам, но прическата се разваля напълно за 1-2 часа. Това е много странно за моята коса, защото е много мека и винаги държи всичко до момента в който се изкъпя, чак лак за коса си купих за първи път от сумати години и пак се развалят за нула време Sad Някоя от вас ползва ли? Как задържате косата в този вид дълго.

права, нося я предимно вързана (на опашка/кок или полу-опашка/кок). по принцип не ползвам гел/лак/пяна/етс, само по изключение ако се наелектризира.

последно пробвах на черта, но косата ми е прекалено гъста за такава прическа. ще съм благодарна за съвет Sweat Smile

# 605
Ами пластове, поискай да са дълги щом я носиш вързана често, кажи че искаш да не стои толкова тежка и плътна и те знаят какво да правят (обикновено). Аз бих уточнила да не прекаляват с филажни ножици и подобни, защото в момента плътните краища са актуални.

# 606
момичета, трябва ми съвет за прическа за изключително гъста коса. не мога да я търпя много дълга, а и за работа трябва да е вързана... не знам вече какво да кажа като отида на фризьор Sweat Smile
това, че трябва  да се връзваш го кажи на фризьора. Малко опашле достатъчно ли е, или трябва нещо като кок? Обясни му как точно трябва да изглеждаш на работа. И за дължината си кажи и не останаха много прически за свободното ти време Simple Smile

# 607
Имам проблем и имам нужда от съвет. Фризьоркта ми ме боядисва с Алфапарф. Боята е доста щадяща към косъма, обаче скалпа много ме сърби, направо ужасно. Изчаках известно време да видя не е ли временно - ами не, не е. Боядисвам се на 5 - 6 седмици основно корен и матиране на дължини. И сега имам нужда от съвет за по-щадяща боя към скалпа. Цената не е от значение, боядисвам се със 7ца, понякога смесвам 6ца и 7ца.

Забравих да спомена, че хич не е траен тоя Алфапарф. Цветовете са хубави, но се отмива бързо.

# 608
Имам проблем и имам нужда от съвет. Фризьоркта ми ме боядисва с Алфапарф. Боята е доста щадяща към косъма, обаче скалпа много ме сърби, направо ужасно. Изчаках известно време да видя не е ли временно - ами не, не е. Боядисвам се на 5 - 6 седмици основно корен и матиране на дължини. И сега имам нужда от съвет за по-щадяща боя към скалпа. Цената не е от значение, боядисвам се със 7ца, понякога смесвам 6ца и 7ца.

Забравих да спомена, че хич не е траен тоя Алфапарф. Цветовете са хубави, но се отмива бързо.

Смени боята просто. Аз имам същия проблем с тази боя. Да, има много хубави цветове, при мен е много трайна. Но е агресивна.

# 609
И при мен Алфапарф е много агресивна .

# 610

И аз ползвах Алфапарф боята, много ми харесва първоначалния цвят след боядисване, но за съжаление бързо се отмива. Разликата е 25 дена, като лявата снимка е на следващия ден след боядисване. Иначе бях доволна, че е доста като количество и ми стигаше за две боядисвания.

# 611
Боята ще я сменям, това е ясно. Бихте ли ни препоръчали марка? Освен това как да избера %та на оксиданта? Единствените ми самостоятелни боядисвания са с дрогерийна боя.

# 612
Препоръчвам Иноа на Лореал! Процента на окислителя зависи от основата ти и от процента на бели коси,ако имаш такива. Най-общо казано ако трябва да изсветляват много вземи 30(9%), ако пък не 20(6%) или 10(3%).

# 613
  • Някъде там
Началото на септември пробвах боята на фармавита.
До сега това е най-трайната боя, която съм използвала.
Не раздразни скалпа ми,косата е стана бляскава след боята, цвета се отмива равномерно и бавно.
Белите корени вече леко прозират, но винаги се подават при мен доста по рано, този път не е така.
Използвах 6.11 + 6.12.
Цвета стана много тъмен ,почти черно, но след няколко измивания започна да става доста приятен.
Косата ми след боята не беше суха, но може да се дължи на това, че сложих бонд терапия на кюн в боята Simple Smile.

# 614
  • някъде под слънцето...
Моят фаворит от  вече 3 години.Използвам го с окислителя на същата линия.Имат и тонери.Избора на цветове е доста голям.
Покрива на 100% бялата коса,
Използвам кеатеняво лилав цвят  5/2 + син тонер, за   тъмно мастилено лилав отенък.

https://pelo10.com/3773-inebrya-tinte-crema-colorante-profesiona … bionic-color.html

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 17:19 от sl

Общи условия

Активация на акаунт