Предстои ми инсеминация - Тема No 30

• 38 139
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
И аз се разписвам с втора неуспешна. На всичкото отгоре неясно защо ми закъснява вече 2-3 дни, а Б няма със сигурност. Инсето беше на 15ти ден, днес ми е 32ри ден и М няма.
Имате ли представа каква може да е причината?
Приемахте ли дуфастон след инсето?

# 676
Не, не са ми изписвали.

# 677
И при мен имаше закъснение 3 4 дни, но взимах дуфастон. Изчакайте 2 3 дни още и се консултирайте с доки. Вие кръвен ли пуснахте тест?

# 678
И аз се разписвам с втора неуспешна. На всичкото отгоре неясно защо ми закъснява вече 2-3 дни, а Б няма със сигурност. Инсето беше на 15ти ден, днес ми е 32ри ден и М няма.

Дуфастон ли пи и но кой ден си прави теста? Уринен или кръвен? Аз от надежди чаках до 20 ти ден за уринен, иначе още на 12 - ти направих кръвен, който беше отрицателен, ама надежди... За дуфастон знам, чецикъла може и да се забави до седмица.

# 679
Да кръвен. Вчера пуснах и бил под 5 ама така и не разбрах дали е кръгла 0 или 2-3-4 примерно, не че има някакво значение, факт е, че е отрицателен.
Вероятно ще ми дойде, няма къде да отиде, но все пак в понеделник ако няма още ще звъня на доки.
Благодаря за отговора!

Фрида, на 31 ден беше кръвния, не съм пила дуфастон. Аз имах един съмнителен уринарен /явно е била изпратителна/ и от клиниката ме повикаха за кръвен, защото вече имах закъснение, но уви - е.

# 680
  • София
При прием на дуфастон след спирането му цикълът се появява до 4-5 дни. Ако не сте приемали, няма бременност, вероятно има задържан фоликул. Не се е пукнал при овулацията и затова. На мен ми се случи веднъж. Просто трябва да се изчака. Другият вариант е, че изписват противозачатъчни, изчаква се един цикъл и се прави инсеменация на следващия. Успех.

# 681
Ясно, благодаря!

# 682
  • София
Ако са ти дали утрогестан или дуфастон (прогестеронови препарати), трябва да ги спреш, за да ти дойде цикълът ако няма положителен тест за бременност! Но дори и да си ги спряла, те малко удължават цикъла.

# 683
Здравейте! От доста време се чудя дали да пиша, но вчерашната трета неуспешна инсеминация ме мотивира. Та, накратко моята история: на 35 съм, имам една успешна спонтанна бременност и едно щастие на 4 г. От повече от 3г. правим опити за второ дете. Тъй като раждането беше тежко и имам пролапс на матката, реших в началото на миналата година да се консултирам с лекар дали това не е причината. На прегледа ми поставиха диагноза "Ендометриоза", за която не бях чувала дотогава. След предгледи при още 4 специалисти в реномирани клиники в София резултатът беше 3-2 в полза на диагнозата. Кистата се оказа фоликулярна и реших да игнорирам цялата ситуация. От началото на годината съм пациент на Надежда, където отново ми поставиха същата диагноза - виждат на ехограф малки кисти и не искат да ги махнат с лапаро. Оказа се, че заради ендометриозата съм задържала Ф почти всеки месец. С двойни дози Хориомон успяват да спукат Ф и от март правим процедурите -  досега 3 неуспешни. Утре съм на преглед и ще започна стимулация за четвърта. Това, което ме интересува е, дали друга от вас се е сблъсквала със същата диагноза? Успяхте ли да забременеете чрез инсеминация и как?

# 684
  • София
Здравей мила, аз лично имам други проблеми. Но моя приятелка се беше сблъскала с подобен на твоя проблем - задържаше фоликули и се оказа, че има полипи в матката, които й махнаха оперативно ( не знам лапаро или хистеро). Сега продължава с естествени опити, но тя е на 27.

# 685
А тази ендометриоза безсимптомно ли е била при теб, не е ли имало нещо, което да сигнализира за нея? Иначе и аз имам пролапс, но ми казаха няколко доктора, че това не касае забременяването и износването на бебето.

# 686
А тази ендометриоза безсимптомно ли е била при теб, не е ли имало нещо, което да сигнализира за нея? Иначе и аз имам пролапс, но ми казаха няколко доктора, че това не касае забременяването и износването на бебето.

По принцип имам болезен цикъл, но не е нещо много драматично. Никакви други симптоми не съм имала и много се изненадах, когато ми казаха. На днешния преглед д-р Цветков ми каза, че кистичките са почнали да нарастват и яйчниците не изглеждат добре, та последната инсеминация ще я правим малко "проформа" без никаква стимулация, за да може веднага след процедурата да пускаме за фонда.

Иначе за пролапса и аз знам, че не пречи на забременяването, но имах опасения дали въобще материала достига до тръбите и затова потърсих мнение от хирург, а то какво се оказа Wink

# 687
Записвам се да ви следя. Първата ми инсеминация не беше успешна. Ех. Да сте чували за Чапанова в Надежда. Тя дали има успешни инсеминации? Чудя се кога ли да отида на преглед за втори рунд? И дали ще иска да ме стимулира или пак ще искана ЕЦ? Дали моята грешка не беше, че правих инсеминацията две дена след цветната синмка?

Ох, много въпроси станаха. Аз чета тази тема от самото и начало и съм стигнала до 2011. Научих доста неща и ще продължа да чета в свободното си време. Приятен ден.

Честито на всички с положителни тестчета и дано скоро и другите ги видят.

Аз съм с първа успешна инсеминация при Чапанова.Процедурата беше в същия месец след цветна снимка.Със стимулация.Успех ви желая втория път 😘😘

# 688
Благодаря, Тuk.tam. Аз също се надявам и вярвам, че от втория път ще стане. Извинявам се, ако не удобно, но Tuk.tam донорска инсиминация ли направи с български донор ли или не? Аз имах на 20.5 при същата докторка с донор от Надежда. Едва ли донорите са виновни... Ако искаш не ми отговаряй.

Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност. Успех!

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 08:22 от Фрида

# 689
Разписвам се с отрицателен тест след 3-та инсеминация на 31.05.
Този месец и различни симптоми имах от ПМС, и някак имах голяма надежда.
Кръвен няма смисъл да пускам.
Много ми е криво днес. Искам да се разкрещя и да се нарева, но съм в офиса и не мога.

Общи условия

Активация на акаунт