Предстои ми инсеминация - Тема No 30

• 38 137
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Lemon Blossom, не се давай. Всяко зло за добро. В точния момент, ще ти се случи. И както обичам аз да си повтарям - все някога пък ще стане! Няма как така до безкрай Simple Smile Не губи кураж и смело напред! Hug

Аз чакам да насрочим трета инсеминация, да видим Simple Smile

# 691
Lemon Blossom, пусна ли си кръвен?

Ох, и аз съм неспокойна и най-малкото ми идва да се гръмна. Някой, от тези, които са използвали донорски материал, да са поръчвали от CRYOS?

# 692
Priya- предполагам и заради предстоящият цикъл (ПМС) съм тъжна и черногледа в повече. Благодаря ти за подкрепата! Пожелавам номер 3 да ти е на късмет!🍀
Фрида - не виждам смисъл. След 13 дни от инсеминацията уринарен все щеше да засече. Ако беше бледа или категорично положителен, щях да пусна. Неспокойствието и аз не знам как да го лекувам.

# 693
Искам да кажа,че с второто инсе на 12ти ден имах ЧХГ около 5.26, на 14ти ден около 20. Уринарен нямаше да засече, той е за над 25 единици. Много бавно ми нарастваше.
С първото инсе, ЧХГ на 11ти ден беше към 100.
Явно е относително.

# 694
Благодаря, Тuk.tam. Аз също се надявам и вярвам, че от втория път ще стане. Извинявам се, ако не удобно, но Tuk.tam донорска инсиминация ли направи с български донор ли или не? Аз имах на 20.5 при същата докторка с донор от Надежда. Едва ли донорите са виновни... Ако искаш не ми отговаряй.

Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност. Успех!

Да донорска с материал от Надежда.
Благодаря стискам ти палци 🥰🥰🥰

# 695
Здравейте и от мен! Аз съм от Варна с ендометриоза 3.5см като ме посъветваха да не приемам противозачатъчни или операция. На 25 години съм. Много искаме с моя мъж да имаме детенце. Правим опити от около 4-5 месеца, но той пътува по кораб и има прекъсвания. Миналата година също правихме около 4 месеца, но неуспешни. Понеже ще заминава отново за няколко месеца, репродуктивен специалист ни препоръча ако искаме да замрази сперма и да пробваме с инсеминация. Правихме спермограма и резултатите са му много добри. Четох, че е противопоказно да се прави инсеминация с ендометриоза, но докторът ми каза, че нямало значение. Искам да попитам някоя от вас правила ли е инсеминация с подобен проблем, имала ли е успех, или поне дали имате някаква информация. Благодаря предварително!

# 696
  • София
Ако имаш действаща ендометриоза, задължително си провери тръбите - цветна снимка, защото се запушват от това. Не мисля, че е постъпил мн професионално да те кара да правиш инсе без да лекува ендометриозата преди това и без да е проверил дали технически инсеминацията е възможна..

# 697
Да задължително ще направим цветна снимка преди това. Питах го какво друго трябва да се направи преди процедурата за инсеминация, но той каза само цветна снимка. Аз мисля да си пусна и хормонални.

# 698
  • София
Иди и на друг репродуктивен специалист, бих те посъветвала аз.

# 699
Иди и на друг репродуктивен специалист, бих те посъветвала аз.

Ходих и при други двама, но те ми предлагат да започна с противозачатъчни за 3-6 месеца и след това отново преглед. А трябвало да забременея по най-бързия начин. Затова лекарят ми предложи инсеминация, за да не губим време, докато мъжът ми е на кораб. Трябва да си запиша час и за цветна снимка, надявам се положението да е добре.

# 700
  • София
По-бързото някой път е по-бавно, защото те връща на изходна позиция, че те и обезсърчава, защото нещата се правят преди да се премахне пречката. Какво време губиш - на 20 и няколко си доколкото разбрах. Истината е, че те губят пари, ако ти изчакаш и се лекуваш първо.

# 701
Момичета, как се открива ендометриозата, има ли някакви симптоми, признаци?

# 702
Здравейте!
Записвам се с предстояща утре втора инсеминация (първата беше миналия септември). Днес имах положителен тест за овулация и се чудя дали ако утре се случи самата овулация дали няма да успеем да нацелим точния момент за процедурата? Също така съм и с нисък АМХ - мисля да повдигна въпроса за кандидатстване за фонда. Колко време имаш да направиш първата ин витро процедура след одобрение?
Успех на всички! Simple Smile

# 703
Като човек изпатил с нелекувана ендеометриоза, искам да ви кажа, че поемате голям риск. Аз също бях на вашите години, когато ми я откриха и лекарката пренебрежително ми каза, че не е проблем и нямало за къде да бързаме с операция или лечение.

Два месеца по-късно по спешност влязох за операция, след перитонит на едната тръба. Оказа се че това, което се вижда с вагиналер ехограф е нищожна част от това, което се е случвало в матката и около нея. Резултатът е една тръба и един яйчник по-малко… множество сраствания с червата и матката, които не са отстранени напълно.

Не казвам, че всички случаи са като моя, но имайте впредвид, че това което се вижда като киста на ехографа, не отговаря на истинското състояние и единствено с лапаро може да се провери.

# 704
  • София
Момичета, как се открива ендометриозата, има ли някакви симптоми, признаци?
Мн трудно се открива, трябва с вхограф да видят “шоколадови кисти”, но това е най-тежката фаза, иначе нищо не виждат. Болки по време на цикъл (силни), тежест в корема, съсиреци при цикъл...след години и да затихне, оставя запушени тръби и безплодие.

Общи условия

Активация на акаунт