Кауфланд - тема 53

• 46 497
  • 805
  •   1
Отговори
# 90
Ами, досадно става. Не е нужно всички да искат да пият цикория, колкото и да е полезна. Някои искат да пият просто една "топла боза". 🙂

# 91
Минавам да де похвалям (надявам се хих) . Взех си грил тигана с капака,  изглежда добре . Да видим кога ще го пробваме.
И повече никакви чушки и патладжан няма да пека на тигана , че така съсипах моя ...

# 92
Като стана дума за патладжани, вчера бяха по 5,49 лв/кг...🙄🙄🙄 Чак на такава цена май не ги бях виждала през последните месеци.

# 93
Ами, досадно става. Не е нужно всички да искат да пият цикория, колкото и да е полезна. Някои искат да пият просто една "топла боза". 🙂
И къде има принуда?! Вече бяха обсъдени всички продукти на пазара с подробности, всеки може да си има лични предпочитания и да си прави сравнения както ги вижда той.

Пебълс, ще ми е много интересно да прочета отзиви за тигана когато го пробваш!

# 94
Задължително ще изкажа мнение,  но на пръв поглед ми харесва тежък тиган (поне баба по това ме е учила да избирам и  не само де ) покритието хубаво . Като цяло съм доволна от нещата на Брио,  но ще пиша щом го пробваме
И къде има принуда?! Вече бяха обсъдени всички продукти на пазара с подробности, всеки може да си има лични предпочитания и да си прави сравнения както ги вижда той.

Пебълс, ще ми е много интересно да прочета отзиви за тигана когато го пробваш!

# 95
И аз да се похваля...взех си ножче Брио , най- малкото (се белене го водят), исках универсалното, но нямаше . Исках и тенджера и от кръглите тави, но уви нищо почти нямаше.
Взех си и една форма за торта.
Една от олекотените завивки на Тед..много ми харесва, (вкъщи вече) иначе в магазина не ми хареса уж особено, а бях тръгнала за две..и сега ме е яд .
Ама видях, че от понеделник ще има други и няма да ходя утре, че няма и време, а и останаха само още 2 броя след мен.
Иии похвалени от вас, невиждани от мен, видях отворен и си взех протектор с ластик тип чаршаф 😊
Сравнен с моите и дооста по рехав и от двете страни(части), но за 15 лв. Си заслужава(иначе 30.00 не бих дала за него)🙂
От другата седмица какво ще кажете за робота/блендер на Ръсел Хобс..600 W  достатъчни ли са като мощност..
Уж пише че 3ма  функция за натрошаване на лед 🤔 и дали има приставки за рендисване като Лидълския.
Харесва ми много цвета..моята кухня е бордо и когато видя нещо за кухнята в този цвят 😍😍 започвам да се навивам, че ми трябва😊

# 96
Конкретно този от 600 вата не знам дали е добър, то зависи и от разположението на ножовете. Но майка ми беше взимала един 600 вата от Кауфланд и каза, че не е доволна, върна го. Ползва от 1200 вата. Моят е 1000.

# 97
Оригиналното кафе Инка, от соца, беше от цикория. Какво е това сегашното, от ръж/леблебия, не знам? Преди се продаваха смлени, за турско кафе. Сега явно са ги направили инстантни.

# 98
Дева, инката в голяма картонена кутия (с надпис Inka на нея) я помня винаги инстантна...
Скрит текст:
Не знам дали тази инка се има предвид под "оригиналната инка от соца", но тази, която беше налична когато бях дете, майка ми не я е варила. Разтваряше в топла вода. Относно състава- картонената кутия, която сме купували през последното десетилетие с надпис "инка", пак си беше разтворима инка, а като състав (по спомен) не беше само цикория, а микс от няколко неща...Варят се малките кутийки с леблебия, ръж и т.н. (по спомен, те никога не са били инстантни). На бурканите К-класик НЕ пише "инка", а нещо като разтворима зърнена напитка...и леблебия няма в състава. 🙂 Не знам и защо всъщност трябва да има цикория, като я няма в състава. Просто на вкус напомня на инката...
В последните 10 години сме купували инка от този тип- все не са били само с цикория:

Като дете етикети не съм чела, не знам тогава дали съставът е бил само цикория...

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 01:02 от dolce miele

# 99
Да, ДеВа, баба ми пиеше само кафе Инка заради бъбреците и го вареше. А пък аз й правех компания. 🙂 Вкусно беше. Малка съм била, 10-12 годишна, какъв е бил съставът не съм чела. Дали е имало различни видове също не съм се интересувала на тази възраст.

# 100
Последно 'Инката', показана 2 стр. има ли цикория? Щото ако цикорията вдига инсулина не я искам.

# 101
  • в сърцата на децата <3
Sofi_to, моят е 750W и ми е достатъчно мощен, зависи какво ще джуркаш и колко бързо ще се скапят ножовете. Лед може и да успее да натроши, но не очаквай дълъг живот на уреда при такова ползване. Рендета до колкото видях няма. Все пак ако ти трябва ми се струва нелош за тези пари. От ЧП в Емаг забърсах този
https://www.emag.bg/kuhnenski-robot-heinner-charm-750-w-kupa-1-2 … tm_medium=android
Но тогава беше 52 лева. Доволна съм много! Обаче го ползвам за доста тривиални неща - майонеза и тесто за палачинки в блендера, рязане на лук, моркови и чушки в основната купа, рендосвам кашкавал и режа луканка с рендето за слайсове (за луканка е добре, за филе идва дебело). Има и диск за емулиране, но за тези неща ползвам миксера. Има и някаква приставка за месене, която подозирам, че ще е поредната на поредния ми робот, която ще приключи пътя си девствена 😂 Иначе машинката не е нещо "уау!" но за 50 лева 🤷 Точно преди да го купя имаше от тези на Ръсел Хобс и много, много им се чудих, но липсата на ренде ме спря. Това е нещо, което вкъщи много се ползва и си ни трябва.

# 102
Тази в Кауфланд разтворима напитка няма цикория. Обаче цикорията я дават за лечение И на ИР, не само на диабет. Ако ти е важно, провери си. Т.е. не вдига инсулина, а подобрява действието му.

# 103
OOO, Соул, благодаря. Сега вече загрях. Значи и за мен е от полза с цикория.

# 104
Аз пък идвам да се оплача от лъжиците на Брио. Вчера взех един комплект и още с първото ползване едната ме поряза.
Бележката пазя, ама опаковката замина, та ще ходя тия дни да пробвам дали мога да ги върна така.

Общи условия

Активация на акаунт