Всичко за всички марки гел лакове - 39 тема

• 47 526
  • 797
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Просто по-голяма разфасовка.
Нали с това се мажат първо ноктите, после е базата.

Да

# 256
Много ви благодаря, момичета! Blush
Изобщо не се бях замисляла за тези (важни) детайли.
 Единственият ми стимул беше по-бързо изпичане. Защото, печа средно по 6-7 пъти едната ръка и по две минути всяко. Представете си колко цигари пуша за всеки маникюр. JoyJoy

# 257
Големият и малкият Nail fresher не са само с разлика в разфасовката. Големият е по-разреден и се ползва на безвлакнеста салфетка за почистване на нокътя от прах и мазнини, докато малкият си е класически обезмаслител, концентриран. Да минете само с големия, е като да минете с тампонче спирт, може маникюрът да не се държи, защото ноктите няма да са добре обезмаслени.

# 258
Първата, която имах /вече не помня модела/, ми се струваше слаба, защото винаги оставаше пигмент като бършех лепкавия слой.

Какво точно значи, че остава пигмент при бърсане на лепкав слой? Не е ли нормално лепкавия слой на цветния гел лак да е пак цветен, тук нещо не ми стана ясно. Да не излезе, че и моята лампа е за боклука. За най-сигурно се прави тест върху прозрачно фолио/целуфан.
Нали не се бърше лепкав слой, за да има добра връзка между слоевете?
Или на топа остава пигмент?

# 259
Когато съм се опитвала да правя декорации примерно и нещо не се е получило или пък когато някое мъхче се е залепило ... помня ли вече в какви случаи съм бърсала 🤣 Но се е случвало и то неведнъж. Или просто проверка дали е изпечен ... При по-тъмните цветове пък беше почти задължително да проверя. И въпреки тънкия слой и по-продължителното печене пак оставаше пигмент. 🤷‍♀️
Да не се окажа накрая аз в грешка и само да недоволствам от лампите? 🤣
А как точно се прави тази проверка върху прозрачното фолио/целуфан?

# 260
Според мен е нормално, аз правя декорации и постоянно махам лепкав слой. Може би , само бяло не ми е пускало цвят.

# 261
  • на брега на морето
Само някои цветни лакове пускат цвят. Например имам 2 такива на бютилукс- тревисто зелено и тъмно синьо. Тях задължително ги обърсвам преди топа, щото ще ми го оцапат. Също този ред карпет на орли пуска цвят.
Печете слой лак минимум минута. Някои лакове ако ви се струват неопечени - и 2 минути. Ако лакирвате дебело- печете повече.
Теста с целофан е- слагате тънък слой лак на целофан, печете го в лампата 1 минута и го отделяте от наелонката да видите мокър ли е отдолу. Ако е мокър- значи е неизпечен. Ако е сух отдолу- всичко е ок.
Аз обирам рядко лепкав слой на цветен лак( ако не цапа). Направо си лакирам нататък.

# 262
Чета ви и реших да опитам тази база на коди. Видях разни в амазон, предполагам е това "rubber base gel".
Въпроса ми е- маха ли се с накисване или трябва ел пила?

# 263
Силно пигментираните гел лакове оставят цветен лепкав слой, нормално е. Това не значи, че не са добре изпечени. Неизпечени са, ако след изваждането от лампята се съберат/нагънат. Аз махам лепкавия слой на цвета само когато правя декорации. И повечето мои лакове пускат пигмент.

# 264
А да ви питам, вие как слагате конфетите? Някак ги лепите или?

# 265
  • на брега на морето
Вени, можеш да ги разбъркаш с малко прозрачен гел, да ги нанесеш и изпечеш. Може и с база, но с базата сигурно е добре на 2 пъти да печеш- един слой под конфетите, и още един отгоре. От рускините гледах, че като ги изпечеш е хубаво да минеш с буфер/ хартиена пила това, дето стърчи от конфетите( или ако лепиш едри брокати, люспи и т.н.). И после топ. Щото ако нещо стърчи, после се закача и пада. Hug

# 266
Благодаря, ще пробвам с база. Нали слагам слой база ,преди да я изпека нареждам конфетите, пека после пак с база, и накрая топ?

# 267
  • на брега на морето
Да, Вени, точно така. Blush

# 268
Благодаря Hug

# 269
  • Стара Загора
Пристигнаха ми stamping gel paint от Али от октомври Sweat Smile

Кажете как да тествам върху вече направен маникюр, да сложа ли нещо върху топа да обезмасля отново и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт