Всичко за всички марки гел лакове - 39 тема

• 46 909
  • 797
  •   1
Отговори
# 495
  • на брега на морето
Мерси, Есмералда! Hug
Пики, супер е! Hug Не пролетно, а направо лятно! За кожичките аз не виждам нищо, идеално е! Heart Eyes

# 496
  • София
Момичета препоръчайте бонд, който да е лесно достъпен. Този на Коди ми е съвсем на финала.
Същи търся червен цвят с коралов подтон. Не знам как да го опиша, в първата секунда поглеждайки го е червен, но реално е корал 😂. Да не е желеподобен, а плътен крем.
Да не е съвсем спам, от днес съм така. Форума смаза цвета 😂, реално е ярък корал с цикламено намигване. От дълги бадемови нокти, скъсих на максимум. Носят ми се ярки цветове, а на дълги остри нокти все още не съм се пречупила ☺🤨.

# 497
  • София, Дружба 2
Благодаря, Мелина! Heart
ММ ме пита защо съм се лакирала като украинското знаме. Flushed А аз нали все съм в синьо и просто с детето решихме, че синичко и жълто ще е добре с някакви цветя, които не се получиха и така.  Време е да си поръчам някакви боички за декорациите, че тези на снимката са с лак и точкатор и стоят леко релефно. Simple Smile

# 498
  • на брега на морето
В синьо и жълто и аз съм се лакирала преди. И аз мисля, че синьото стои добре с жълто. Никога не съм била изцяло в жълто ( или златно). Винаги в комбинация с друг цвят- синьо или червено/ коралово. Но със синьото е по- добре. Blush Hug

# 499
Пристигна ми новата пилааа вчера Blush

Тъкмо беше време за нов маникюр.

Голям рай е работата с нея. Не като с подскачащата писалка. Joy

# 500
Връщах се специално да гледам "украинското знаме", не ми навява такива асоциации.
Ох, откак видях цветните бази много искам да си взема, но се въздържам, че вкъщи стана салон. Как мислите, дали ако капна в някоя не особено любима база цвят, ще се получи ли?
И пилите ме изкушават, ама не съм сигурна трябват ли ми...
Надито, честито 😀

# 501
Здравейте!

Миналия месец получих ужасна алергия от гел лак (обриви по пръстите, подуване, сърбеж, червени точки, твърда кожа) и то само на 4 пръста.. Никога до сега не ми се беше случвало, а ходя на гел лак от 7 години и съм сменила доста маникюристки. При въпросната маникюристка ходя от 1 година и никога не съм имала проблем. Ходих и на дерматолог, каза ми да сменя маникюристката и ми изписа едни мазила.
Единственото, което е сменила през последния месец, е печката.
Чудя се възможно ли е печката да не ми понася? Марката е SUN.
Лаковете с които работи са на Secretly и Bluesky.

# 502
Алергията към гел лак се получава с натрупване, продължителен контакт с алергена - в твоя случай 7 години. Не е от лампата, но бас ловя, че лаковете на Блускай са съдействали любезно алергията да се получи. Сума хора се оплакват за отключени алергии от тях, в това число една моя позната, която мина на Коди и проблемът при нея изчезна.
Правилният подход е да направиш тест при алерголог. Не да сменяш маникюристи на принципа проба-грешка, защото алергията може да се задълбочи.
 Прочети заглавния пост, има много полезна информация.

# 503
Щом е с нова лампа според мен може и материалът да не е добре изпечен и това да е допринесло.

# 504
  • Sofia
Тази маникюристка по какъв начин Ви сваля гел лака? С течност? Ако е така силно препоръчвам да се сваля с пила само. Казвам го понеже имате и изгаряне по кожата. Също трябва да се свали лака, с който с те в момента и докато не отмине алергията и не се възстанови кожата нищо да не се слага. Ако продължите след това по-добре Коди. Блускай са със силни алергени, имате и гел-лак по пръстите, което е недопустимо да се прави от маникюрист.

# 505
Аз от блускай даже не съм доволна като трайност на моите нокти - дори и с ултрабонд падат на люспи на 4 ден макс и ми е досадно. Знам, че има и много доволни дами, но за моите нокти не стават. Друг минус, особено за домашен гел лак , е че са ми прекалено течни и шансът да се наклепам е много по-голям. Бях се излъгала да си взема база, топ и два цветни лака и дълго не разбирах защо ми пада лакът. Не са моето нещо. Goddess11, и на мен ми прилича на алергия към лака с това нацепване и си е за специалист. Тук на първа страница и в по-старите теми има описано как да се подходи и какви хранителни режими допълнително са помогнали, но изчетеното тук не изключва преглед при специалист. Жалко, че така се е получило при теб. Виждами раничка на кожичките-това от алергията ли се е получило или още при почистване на кожичките. Определено не трябва да се нанася гел лак, ако има има отворена рана, защото така директно попада в кръвта.

# 506
Благодаря за съветите!
Сваля ми го с пила, но доста агресивно, а на мен по начало ноктите са ми по-тънички. След като свалих лака след алергията бяха тооолкова изтънели, че ме болеше при натиск върху нокътя. При почистване на кожичките ми ги взима доста дълбоко и почти всеки път тук-там имам ранички..

# 507
Това определено не е добре. С пила ли почиства кожите или сизбутвач и рязане? Ако има рана редовно, после се лакира и има огромен шанс продукт да попадне в организма и ето ти алергия. Определено, когато се оправиш и продължиш с маникюрите я смени , защото не хубаво да оставаш без нокътна плочка и кожите да са каспница. Вземи си хубави масла и мажи с масло по няколко пъти на ден - кожи, под нокът и самата плочка. Топене в оцет или мазане с лимон също помагат. Задължително отиди на алерголог, аз бих посетила и дерматолог. Невена в по-старите ттеми беше писала на дълго и широко как се е спасила от такова чудо - хранителен режим от типа на кето, но не смея много да пресъздават, защото пиша по спомен. Надявам се бързо да отмине.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 10:39 от karmilla

# 508
karmilla, почиства ги и с пила и с избутване и рязане.
Благодаря!

# 509
Аз съм "за" ползване на пила, но да е щадящо и правилно. Даже за момента съм със safe накрайник за кожите, защота ме е страх да не препиля плочката с пламъка. Вече съм на принципа да човърсом по-малко, а и вече при редовно слагане на гел лак малко растат.
Като стана дума за украинското знаме сгаких майка да и снимам маникюра, сойто специално поръча да е в синьо и жълто. Не носи такива цветове и се изненада, че "хубаво стоят" 😄
Скрит текст:
Жълтото е candy 6, синьото 710 blue на claresa

Общи условия

Активация на акаунт