Вън е есен, дъжд вали, а във мене майско сърчице тупти

• 14 618
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • Перник
Добър ден и от мен! Желая слънчев и усмихнат ден на всики.

Аз днес се чувствам в общи линии добре. Май сутрешното неразположение при мен стана вечерно. Вчера сутринта бях ОК, само лееко ми се гадеше, но за сметка на това снощи съм вечеряла само зелена салата. Преди да си легна изядох 1 банан и 1 ябълка и...след 5 мин. се срещнах отново с тях  Sick Мъжа ми обърна къщата да си търси резултатите от кръвното изследване от казармата и на финала заяви, че нещата му странно изчезвали  Grinning Да бе, като знам как си ги "подрежда"... Няма да му се размине боцкането  Wink
звездичка, и мен снощи ме наболваше корема ниско долу, не точно болка, по-скоро тежест, лека и непостоянна. И, много интересно - заболя ме, след малко избълбука и спря  Mr. Green

# 196
добрутро    bouquet

заболя ме, след малко избълбука и спря  Mr. Green

ето туй ми се случва мноооого често и го отдавам винаги на газове  newsm78  Rolling Eyes  Laughing

мен също ме боли корема, но гледам д ане се притеснявам и изчаквам дали ще се задържи болката поне два дни, след което да се обадя на лекар... един път беше, ходих на лекар и всичко бше наред  Praynig  сега ме пронаболява от време на време като схванато ту ляво ту дясно, снощи ппък както си седях на дивана и рязко станах, и ме сряза долу вдясно - ако някой може да ми обясни тези два вида болки ?!?  Hug

абе аз да си повторя предложението към този, който прави заглавни странички - малко ще е досадна работата, но ще е забавно после... та дали може да порови и изкара на всички майчета зодиите отпред???  Mr. Green

# 197
Здравейте  Grinning
И аз да се разпиша не съм писала отдавна Embarassed.
Привет на всички нови майчета леко бременеене. Прочетох в някой от горните постинги за болки ниско долу консултирайте се с лекар за всеки случай. И аз така бях миналата седмица и отидох за всеки случай да ме види докторката. Ей така на шега в обедната почивка даже не се обадих на никой от колегите и настана купона  Shocked. Докито само като и казах за какво идвам и първото нещо което каза защо не си носиш чехличките и пижама #Crazy.
Та много бързо ме вкараха в отделението за задържане полежах си една седмица сега един месец съм в болнични и така. Та не подценявайте болките  Rolling Eyes
Ще се включвам по-често в темата поради наличие на много свободно време.

# 198
ето за това гворя и аз Tired

# 199
мен като ме бодне нещо в коремчето или ниско долу, пияя едно но-шпа и ми минава, или гледам да си полегна или пооблегна и то си минава само

# 200
е, да де, ама нали трябва д аима някаква гранциа на болките или характеристики, при които да ходиш на лекар? мен щото ми е неудобно от лекарката, все ми се струва много заета и не е особено дружелюбна, а и около мен ми казват да не се притеснявам от най-малкото нещо, и така... тъй че за златна среда взела съм решение, че ще се обаждам, ако примерно поне два дена се задържи една болка, дори и да е лека... пък ако е силна, няма да чакам толкоз де... това не е ли достатъчно добър и стабилен вариант? кажете...

а, иначе, като станела, и аз се поразмърдвам, сменям позата, или пия но-шпа (което обаче на мен май много не ми влияе, сигурно щото те и болките не са силни и не ми прави впечатление, като изчезнат)

# 201
  • София
Момичета,вижте какво прочетох като заглавие "Отпуската по майчинство става от 135 дни на 315  дни", ето и цялата статия:
http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=965436
Не можах да разбера-нали 9 месеца+45 дни преди термин си беше. Какво имат впредвид точно-не ми е ясно Thinking

# 202
По повод усещането, да си кажа, че аз вчера усетих за пръв път бебето, и съм сигурна че си беше то. Горкото, протестираше нещо срещу храната дето му я предлагах за обяд.  Mr. Green
А по повод "къщата на бебето" както нарича корема ми моя мъж, доста си стърчи, и като съм с по-тясна блузка си изглеждам бременна вече.  Laughing  А колкото до болките-  оня ден много ме бяха ядосали колегите в работата и като ме сви корема, болииии и не спира.  Cry Та мъжа ми довтаса от другия край на софия, донесе нош-па, пих едно, закара ме у нас, и като се наспах и ми мина. Надявам се повече да не си причинявам такива емоции, че беше отвратително усещане.  #2gunfire
Аз си записах час при моя док за 3Д и ФМ за 7.12, БХС ще го правя в Шейново на 21.11 и ще ходя да ни слушат сърцето в Трета градска на 18.12. С това мисля изчерпвам изследванията за тая година.  Wink Пък догодина ще му мисля.  Laughing
Dilirium, отпуска за бременност и раждане се увеличава от нова година на 315 дни, от които както и преди 45 дни се вземат преди раждането, а останалите 270 дни след раждането. През този период майката взема 90% от брутната си заплата. След като изтечат тия дни, следва отпуск за отглеждане на малко дете, който е до 2-годишна възраст на детето, и се плаща 160 лв. Това е накратко, ако нещо не ти е ясно, питай. 

# 203
  • София
Добро утро на висчки Simple Smile
Тази сутрин ми започна с ядове #2gunfire Само дано не ме заболи коремът , защото като се ядосам, започва да ме боли и мен  Cry А и много се дразня, защото почти всички колеги заминават в 14:30 на семинар в Банско, а аз понеже не се записах поради лични причини, трябва да стоя тук #Cussing out Но си мисля, че след като отпътуват, ще отпътувам и аз към вкъщи Mr. Green Нямам никакво желание за работа днес, а и шефът си тръгна. Сутринта ми беше толкова криво, че само трясках папките и всичко каквото намеря по бюрото и то в присъствието на шефа. Кой знае какво си е помислил...Но това е положението-всички в работата ме дразнят, включително и той и да свиква,ако иска  smile3516
Иначе физически съм добре, само дето коремът ми се подува и ми става тежко. Неприятно е,ама няма как Rolling Eyes А и това рано ставане сутрин започва доста да ме изнервя. Не знам занапред как ще я карам newsm78
Лек и спокоен ден на   bouquetвсички

# 204
  • България
Здравейте момичета и мен напоследък всичко и всички ме дразнят и се разревавам за най-малкото нещо. Нормално ли е това нещо????
 А за болките - от няколко дни и аз усещам леки  и по-резки болки в коремчето и също си мислех, че е от разширяването на матката.....дано да спират вече. Истината е, че един ден в офиса шефа нещо ми се кара и аз много се разстроих, защото не бях виновна и плаках тогава наистина си ме заболя корема. Явно нервите си влияят и трябва да се пазим от ядове, но не знам като съм толкова чувствителна и всичко го приемам много лично.
 хайде лек и СПОКОЕН ден   bouquet

# 205
здравеите  welcome
искам да споделя с вас вчера бях при моя док, и с мъж ми ледахме бебо ама много се разванувах то си е цяло човече видяхме как рита марда си ръчичките
и даже пръсчетата на крачетата и на едната рачичка се видяха толкова беше вълнуващо,
но аз не съм го осетила още  smile3506.и пола не може да определи още лекарката.незнам ама щях да се разплача толкова е готино да го виждаш какво прави там вътре,между другото аз се радвам така защото попринцип ходя с направление при една ама тя не ми дава да го видя и няма екран към мен и реших да ида на частно и там си го гледахме бая време абе направо това е наи хубавото преживяване. newsm03
А може ли да попитам нещо на мен ми е първа бременност и си нямам напредстава  как се осеща бебенцето първите пъти ?и искам още няколко въпроса да задам ако не ставам нахална
колко килограма сте качили до сега аз 6кг. и маи са бая ама много ми се яде  newsm22,и вече личи ли ви ???аз съм се позакръглила малко и панталонките ми ме стягат. Flowers Sunflower
чао и спорен ден на всички  55

# 206
az съм -2.5. корем имам голям.
съвсем приятелски съвет от мен - ограничавайте се, защото после вярно ще си имате сладки бебета, но и такава депресия ще ви гони заради многото кила и не-прибралият се корем, та чак ще ви се реве. това от опит го казвам. само дето при мен беше само коремът. с килата проблеми не съм имала. бързо възстанових цифрите. но коремът - майко мила. каква депресия беше 2-3 месеца, не е истина.
стягайте се в кръста и не позволявайте бременността да ви е оправдание за поредната баничка, толумба, баклава или каквото там тъпчета. после наистина е жестоко. не стига следродилната депресия, това, че си затворен вкъщи с едно ревящо бебе (нишо че е твето и ви е любимо и т.н.), а хората около теб правят разни неща, ходят по кръчми, на море, в чужбина, на купони, театри, ама и килата ако са ви на главата...

# 207
Здравейте! Sisko аз съм напълняла с 2 кг. и много ме е страх да не започна да наддавам много че после трудно се свалят. И аз имам коремче и даже в офиса колежката ми изкоментира че е пораснало тази седмица Laughing. Аз моля някой ако знае някакъв начин по който да се поемат храни които хем да са полезни за бебо хем да не трупаме ние мамите кг. - да каже. Praynig Въпреки че то май е индивидуално но...все пак. И да споделя с вас - с колежката си бяхме едни и същи кг. обаче последните 3 месеца тя свали цели 10 кг. и ако знаете сега как я гледам....направо и завиждам/ уж благородно ама.../ но после като си помисля че дебелеенето си заслужава а после ще обменяме опит за диети - нали???

# 208
  • Пловдив
Привет и от мен. Ох, и аз съм вече с 3 кг. напред и то ги качих докато ми се гадеше и можех да поемам само хляб и гевреци Cry Сега от близо месец(малко по-малко) не съм мръднала, ще видим как ще е за напред. Иначе спървата ми бременност качих 14кг, а бях дежурна сутрин пред баничарницата - баничка с боза ми беше ежедневната закуска. Но много ходех тогава, почти не се задържах във въщи. След раждането много бързо си върнах килограмите от преди да забременея. А сега кисна по цял ден на един стол на работата, най-голямото ми движение е като отида да обядвам за 20-тина минути.
Още не съм казала на шефа и започвам да се чудя дали няма той да ме попита, заото коремче си имам. Но нали си кисна седнала, а и той малко е отвеян, явно още не е забелязал. А колегите всеки ден ме питат дали съм му казала, защото си умират от желание да му видят реакцията, тъй като сега почти всичко минава през мен, а той само си чете отчета ми накрая и предполагат, че ще му се стъжни като разбере. На мен обаче хч не ми дреме и без това толкова нерви скъсах тук.

# 209
 Аз досега съм качила 4 кг.  Embarassed Но аз като огладнея немога да не хапна, понеже ми прилошава ужасно и започва да ми се гади. Но аз преди си бях слаба - 45кг та не съм се притеснила все още. Иначе и аз имам коремче  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт