Вън е есен, дъжд вали, а във мене майско сърчице тупти

• 14 620
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък още не го усещам. Но за мен май е рано, защото ми е първа бременност. Иначе нямам търпение да дойде и това време, за да се успокоявам като го чувствам.

# 181
ама как всички усещате  Laughing
които не усещат нямат причина да се притесняват, бе, passion Peace  аз пък това, което усещам, е нещо като второ сърце и второ пулсиране в тялото ми: по-надолу от моето сърце към корема - дали е от бебенцето???  Heart Eyes  случват ми се и разни къркорения, ама той стомахът ми по принцип си издава такива  Crazy ама при миленка, чак и таткото усеща  Shocked  Laughing
да - за звездичка си бях съвсем сигурна, че е писала: звездичка, майчето казва, че скоро не си се появявала и къде ли си

# 182
  • Перник
ама как всички усещате  Laughing
които не усещат нямат причина да се притесняват, бе, passion Peace  аз пък това, което усещам, е нещо като второ сърце и второ пулсиране в тялото ми: по-надолу от моето сърце към корема - дали е от бебенцето???  Heart Eyes  случват ми се и разни къркорения, ама той стомахът ми по принцип си издава такива  Crazy ама при миленка, чак и таткото усеща  Shocked  Laughing ...

ninochka, и аз имам подобни усещания - все едно сърцето ми е слязло надолу, а и разни странни къркорения/бълбукания в корема. Може да е бебето. Въпреки, че си мисля, че още ми е рано да го усещам-термина ми е 31.05.2007, и е първа бременност.

# 183
  • София
Ниночка, аз съм си паника от класа Grinning, така че няма как да не се притеснявам. Знам,че при първа бремнност се усеща по-късно, но вече НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ tantrum Нямам никакви симптоми, коремчето ми е съвсем малко пораснало и само аз си го виждам, не усещам още бебчо и така изобщо не се чувствам като бременна pregnant
А за това, което усещяш, сигурно е мъникът, защото съм чувала и други бременни да усещат пулсиране в областа на коремчето Simple Smile
Ти ще се записваш ли скоро за фетална морфология? Wink

# 184
ох а пък аз се чувствам като много бременна....имам си корем, вижда се, не хлътва като легна, но бебе не усещам още, а уж било много активно ......имам разни къркорения.....но не мисля че това е бебока..и аз искам да го усещам вече, така ще съм по спокойна за него.Иначе вместимостта в стомаха ми се е намалила пропорционално на увеличения ми глад...Simple Smile)

# 185
ninochka, и аз нещо такова усещам. Особено като си легна вечер и се почва, сякаш нещо бълбука и пърха в мен.
Но в петък като бях на лекар попитах лекарката дали това е възможно или си въобразявам - тя каза, че  много рано още чак към 20та се усещало. Не ми искаше да й вярвам, защо сега пък имам чувството, че не мърда и се притеснявам дали е наред. По-хубаво е да се самозалъгвам, че шава, но да съм спокойна... Blush
Утре съм на лекар пак и се надявам притесненията ми да са напразно  Praynig

# 186
Аз още нищо не усещам, но съм доста по-назад от вас. А и доколкото знам при първа бременност е нормално да усетиш бебето много-по късно, отколкото по време на втората. За размера на коремите май също е така. При втора бременност съм чувала, че коремчето започва да личи по-рано. Утре влизам във 12 г.с. и започвам да се успокоявам, въпреки, че не съм си виждала бебока от 25.10.  Rolling Eyes
Спреят за нос, за който ви бях писала, е наистина ефикасен. За два дни ми пресече хремата и то при положение, че си слагам много по-малко от препоръчителната доза. Казва се "Еуфорбиум композиум". Дано на никого не му се налага да го ползва де!

# 187
  • София
Миленка, и нашият татко веднъж чу някакво бълбукане в корема, но ние предположихме,че е нещо от червата, по-скоро от корема. Занчи е  възможно да е бил бебчо newsm68

# 188
на всички, на които лекарите ви казват, че не може да усещате бебенце толкоз рано - не могат пък да знаят  Naughty   вие си знаете най-добре... а относно нетърпението - още няколко седмици и всички ще го усещаме  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green   от сега гледам, че хем не сте сигурни дори, че бебето мърда, хем сте притеснение, че не го усещате  Crazy  я стига с тези притеснения бееее, тепърва само да се наслаждавате трябва, а и с притеснения нииищо не се постига  Flutter
радвайте се на къркорения, че скоро идват ритни4енца  Joy

# 189
Привет на новите май-чета!
Аз вчера бях на консултация - изследванията са ми ОК, гледахме бебето на ехограф и доктора много се смя и каза, че за пръв път вижда бебе, което маха на майка си с крак вместо с ръчичка  Joy Успокоих се като си го видях живичко въпреки, че аз съмнения си нямах - усетих го в 13 г.с. за пръв път, а от седмица го усещам ежедневно Party Знам, че видеозоните изписват термин въз основа на някакви размери на плода и този термин е много приблизителен, но всеки път все по-ранен ден изписва. Вчера например видеозона ми сметна термин 21.04, което е цели 2 седмици по-рано  Rolling Eyes Както и да е, не му се връзвам много  Grinning Пол не ми казаха, но след по-малко от 2 седмици имам час за фетална морфология във Фемина  Whistling
Иначе от седмица не съм повръщала, но все така ми е лошо. Корем вече си имам, но колегите не са питали нищо все още.
И накрая: специални поздрави на новата май-ка miqeo, с която имаме няколко съвпадения - и двете сме на 28г., и двете имаме момиченца на 3г и 10м. , и двете чакаме вторите си деца през май, и двете живеем в София(може да сме в един квартал?)

# 190
Еееее , момичета, стоплихте ми ърчицето, че ме споменавате от  време на време... Heart Eyes
Не съм писала много редовно,ч е около мен нищо интересно -  следващия ми преглед е чаааак  преди Коледа и тогава нищичко не ми се полага  Rolling Eyes
Иначе отпрах такъв огромен корем -  като че съм в 6-ти/7-ми месец... на килца съм си още -5.. освен това като легна по гръб и почва да ме наболявам леко кръста  ooooh!
Иаз от 2 дена чувам каркорене, леко пагъдилкване откъм пъпа ... та може и да е бебчо Heart Eyes.. снощи с мъжО гадаехме за пола на бебчо с пръстен и той се завъртя в кръгчета..ама бъдещия татко е уверен, че ще е момиче Joy

Гадното,че от снощи адски ме боли корема долу ниско, като че ли яйчниците... и то не много лека болка.. сутринта като станах без с болки в кръста  Rolling Eyes.. сега съм по добре...ама от време на време пак имам пробождания... та се надявам да са от разрастването на матката Praynig

Айде обещавам да съм по редовна вече  Hug Hug

# 191
на всички, на които лекарите ви казват, че не може да усещате бебенце толкоз рано - не могат пък да знаят  Naughty   вие си знаете най-добре... а относно нетърпението - още няколко седмици и всички ще го усещаме  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green   от сега гледам, че хем не сте сигурни дори, че бебето мърда, хем сте притеснение, че не го усещате  Crazy  я стига с тези притеснения бееее, тепърва само да се наслаждавате трябва, а и с притеснения нииищо не се постига  Flutter
радвайте се на къркорения, че скоро идват ритни4енца  Joy

Добро утро,момичета аз си мисля,че най рано трябва да ги осещаме нашите бебоци към края на 4-ят месец.Поне с каката беше така и от тогава си ми личеше,че съм бременна,относно кръста аз редовно си ме боли. Joy JoyЛек и спорен ден пълен с усмивки!  bouquet

# 192
аз пък от баба ми съм чувала, че едно време са чакали бебето да промърда в началото или точно в средата на бременността - т.е. средата на 4 м. ако не промърдало - ходели на знахарки (това селската ми баба) да бае на бебето Simple Smile мисля, че след 15 гс е съвсем нормално да се усети нещо. също толкова нормално е и да се усети чак след 20-та г.с. една мама от ноемврийската ни отчетна тема, помня, че усети бебето чак към 22 г.с. беше се изпопритеснила до тогава. а всички докита й казваха,че няма сми и че с бебето всичко е ок.

звздичка - болката ниско долу може да значи както, че матката се разтяга, така и че маточната тръба се е поизгладила. това второто хич не е на добре. в училището за родители, в което ходихме с мъжа ми, когато бяха бременна с петра, казаха, че при постоянни болки ниско долу (долу се пада горе в центъра на корема, но малко под окосмената част) се пие магнезий под някакава форма и се стиска палци да се устиска до 32-34 г.с. а аз тогава си мислих, че са яйчници - така и не можах всъщност да установя кое ме боли. просто казвах, че 'ми тежи коремът'. не че искам да те плаша, но ако болките са постоянни, се свържи с някой лекар. при мен са си постоянни. и категорично не е от разтягането на матката.

# 193
Здравей KSI радвам се,че и ти си забелязала същото,което и аз newsm03,но не си забелязала,че с теб сме една и съща зодия-лъв,твоето момиченце кога става на 4г?А и съм от Суха река има ли пак съвпадение,дано newsm10.Аз на 22.11 съм на консултация,тогава ще ми правят скрининг,а и  newsm30се надявам да ми кажат пола на бебето  stork-boy или stork-girl

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 09:11 от migeio

# 194
Добро ютро мами,
днес ще бъде прекрасе ден за мен, ,,,след като вчера работих до 22.00 х, днес драмата в работата ппродължава , а от 18 до 23 х ще съм на лекции в университета;)А в къщи имам пране за три перални, а мъжлето ми папка по пицарии вече трети ден..Simple Smile)Бебето наистина бълбукало Миленче.....вчера слушахме....много сладко:)))

Аз започвам да се чувствам наистина добре....нямам оплаквания никакви / дано да е така/ с бебето засега всичко е наред....момченце...така сме се нахъсали да е, че дано не се излъжем, не че е проблем де.Simple Smile))Корема ми личи и ходя по улиците все едно летя:))Ще гледам да се възползвам докато не съм пораснала още и не започнат всякакви други неразположения:)
Моята приятелка я чакаме всеки момент да роди.Тя вече не може да трае и като я гледам доста и е тежичко:)

Общи условия

Активация на акаунт