Кога предлагат мъжете?

• 38 898
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 120
Това са много важни неща, ако двамата не мислят по един и същи начин нищо няма да стане. Без брак не бих живяла. Ама и мъжете много искаха да се женят за мен. Бих изяснила този въпрос, ако се дърпа, чао.

# 121
Кои са минусите на брака?

# 122
Елора, кое те кара да мислиш, че всички женени са (вечно) влюбени един в друг? Flushed
Оптимистка... Stuck Out Tongue Winking Eye

Нещо са ми затрили коментара.
Ама да кажа пак.
Никъде не съм писала, че всички женени са вечно влюбени.
Любовта е силно надценена. Тази дето я пишат по романите е измислица.
Това е привличане, хормони и отминава. После следват скандали, изневери, мъка, рев, сополи, абе всякакви простотии и после развод.

# 123
Кои са минусите на брака?
Трудния развод 😁🤪
Не се шегувам, казвам го съвсем искрено.

# 124
Хората се женят заради стабилността на обществото.. И своето. Впрочем,бракът като институция е възникнал сред аристокрацията. Вижте колко се изписа за брака на принц Чалрз с Даяна,Уилям с Кейт... Стабилният брак гарантира здраво общество и здраво родословно дърво на самите "бракувани"... Малко сухо звучи,но нали това искате вие противниците на брака?! Yum

# 125
Хората се женят заради стабилността на обществото.. И своето. Впрочем,бракът като институция е възникнал сред аристокрацията. Вижте колко се изписа за брака на принц Чалрз с Даяна,Уилям с Кейт... Стабилният брак гарантира здраво общество и здраво родословно дърво на самите "бракувани"... Малко сухо звучи,но нали това искате вие противниците на брака?! Yum

Не знам на коя планета го установи това.
И от кога познаваш всички хора по света?
Преди 100-150 години в повечето случаи бракът е бил по интереси, не от любов.
Времената са други.
Изключително малко хора познавам, които да не са се оженили по любов.
Сега лекции кога е възникнал не ми трябват, не ме и интересува.
И от хората които познавам никога не съм чула да казват, че се женят за Пенчо или Марийка заради стабилността на обществото    Crazy     , а защото ги обичат и са влюбени.

# 126
  • Варна
Любовта не е надценена. Тя е смисъл на общуване и съществуване, но не за всички. Договорните отношения са утеха за съвести и страхове.

# 127
deaf, принципно съм съгласна с теб, но стойността на брака от преди години е различна от стойността му в настоящото време. Понижава се, така да го кажа, обезценява се. Аз затова и запазвам неутрално отношение в такива спорове. Важно е личното виждане и желание на двамата по този въпрос.

# 128
Мъжете, които не Ви предлагат брак в някакви разумни срокове на връзката или Ви карат едва ли не да си го просите, най-вероятно няма и да Ви предложат.

(Може, ама на друга.)

# 129
Айде пак ше се сравняваме с Даяна и Кейт 😂😂😂
Не сме противници, казаха ви - приоритетно не е в основата на пирамидата.

# 130
Обществото няма никакво място в личните отношения между мъж и жена, освен ако не става дума за престъпления по Наказателния кодекс. Това неслучайно се нарича личен живот.
И семеен кодекс има, и някъде по другите законодателни писания има тук-там по някой параграф, финанси, банки, данъци, наследства, издръжки, свързани лица...

# 131
Ма предлагайте вие бе дами.

# 132
Да отговоря на всички въпроси.
Не твърдя, че съм го опознала на 100%. И да, видяла съм недостатъци, но до момента съм преценила, че мога да живея с тях, все пак всеки има такива.
Аз съм на 30, той на 33. И аз съм се замислила за деца, и той също. Но аз не искам да раждам без брак.
И не съм се затръшкала за пръстен само защото приятелките ми имат такива. Просто винаги съм смятала, че на тази възраст ще имам семейство и се чувствам леко провалена от тая гледна точка.
Не знам как да обясня гледната си точка, но споменах, че преди това имах много, много дълга връзка и тогава преглътнах доста, включително се съобразих с неговото НЕжелание да се жени. В момента едно предложение ще ми покаже, че човекът има сериозно намерение към мен. И не, може и без камили Simple Smile
Защо хората се женят? Давам обяснение на 5-годишния ми племеник: "Те като се оженят, и така стават бебетата". Ето затова. Wink Разясни ми го, след като го питах откъде са купили бебето.

Авторката, доколкото разбирам, ще е ок и с годеж за сега, не непременно брак на първо време.
След като тя не се чуди със или без брак, то няма и смисъл да я убеждаваме колко е излишен бракът - за нея не е излишен. И за мен не е бил излишен. Ето моят опит: като видях, че сме "сериозно" гаджета, предизвиках разговор, обсъдихме и взехме решение заедно. Той искаше по-нататък, за да може като глава на семейство да го осигурява финансово, аз му обясних моята идея за издръжката ни, която всъщност беше съвсем разумна и просто се разбрахме.

Та, авторке, бих те посъветвала да предизвикаш разговор и след като сега е рано, да каже кога няма да е рано. Това със сакралното право на мъжа да предложи ми е смехотворно. Сакън тънката му душевност да не се пречупи от един съвсем нормален разговор за това, кой как вижда общия им живот. Ще го чакам аз до 50 да стане богат, айде няма нужда. Да е останал света без хора, ако само богатите раждаха.

# 133
Мен моят все още годеник ме изненада с предложение след 11 годишна връзка и вече едно налично дете. Казвам изненада, защото не съм очаквала, че му се жени, а и на мен не ми е било особено важно. За мен големите стъпки са били заживяването заедно и самостоятелно, създаването на дете и някои по- неприятни моменти по пътя, които са ни сплотили и са ни направили истинско семейство. Т.е. бракът не би ми дал повече сигурност или радост от това, което вече съм получила в тази връзка.  Дали годежът ще прерастне в брак? Пак от мен се очаква да се настроя и да кажа кога, как и дали въобще. Но отношенията ни са хармонични. Сватбата в най- добрия случай няма да промени нищо. Мисълта ми е, че следва да се концентрираш върху една здрава връзка, която да върви напред с истински големи стъпки, а не просто подпис. Ако имаш усещане за семейство, а човек сам си знае кога е така, пръстенът няма да те направи по- щастлива. Да, ще си щастлива от предложението, но не само заради него. Ако двамата не постигнете такова състояние на отношенията, няма смисъл да се жените и да си усложнявате живота. Мисли "по- наедро".

# 134
Мъжете, които не Ви предлагат брак в някакви разумни срокове на връзката или Ви карат едва ли не да си го просите, най-вероятно няма и да Ви предложат.

(Може, ама на друга.)

Или поне да декларират някакво виждане, че сте семейство,  деца в бъдеще, обща собственост,  дългосрочни перспективи, как си представят живота си, заедно ли ще сте, или още се чудят, един вид, да си живеем така, пък да видим какво ще стане.

За мен лично е по-важно да се разберат по въпроса за децата кога ще дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт