Кога предлагат мъжете?

• 38 895
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 105
Никой за нищо не трябва да се моли в едни отношения. С просия не става. Не само е унизително за молещия, но е и незачитане и несъобразяване с позицията на другия, даже на изнудване прилича.
А и да стане за в момента, след време това ще рикошира и от там насетне... 😱 Просто сядат и си провеждат спокоен и искрен разговор - кой как се чувства в настоящия вариант на връзката, кой какво го устройва и какво не го устройва и т.н.

# 106
Според мен става въпрос повече за това, отколкото за схващане, че любов се доказва единствено чрез сватба.
Според мен става дума пред закона, застрахователя и болницата да сте някакви. Иначе да живее, готви, прави секс и поства във фейса снимки с Х може всеки.

Предвид, че се е опарила веднъж, защо се е съгласила пак на съвместно съжителство не ми го побира акъла.
Тука е малко деликатен момент. На 30 години и с партньор - с кого да живее? Всеки у мамини като гимназисти? Със съквартиранти като бедняци? Сами, все едно друг само за секс им трябва?

А аз й пожелавам да не стане така, че да се оженят и Тя да срещне някой много по-прекрасен и подходящ и да недоумява за какво й е бил този зор да се омъжи за Х. Wink
Животът е непредвидим... Innocent
Абе тя докат срещне по-готин, нека е с този, когото сега обича. Може пък да остане все той.

# 107

Тука е малко деликатен момент. На 30 години и с партньор - с кого да живее? Всеки у мамини като гимназисти? Със съквартиранти като бедняци? Сами, все едно друг само за секс им трябва?

Няма нищо деликатно.
Аз нали го написах. Трябвало е да му намекне - съжителство може, но след предложение.
А сега може да си чака още 10 години и да не дочака.
А откъде знаеш, че няма свой дом? Може и той да живее при нея.
И ако не стане, ми що да не се върне в родния си дом. Да не е престъпление.
Аман с тия данъци обществено мнение.

Абе тя докат срещне по-готин, нека е с този, когото сега обича. Може пък да остане все той.
Как ще стане тоя номер?
Ако обича този и срещне друг, как ще разбере, че другия е мистър перфектен?
Че тя няма да разбере. Нали обича този, няма да има очи за другия.
Освен ако не е някоя палавница с шарещи очички Joy

# 108
Елора, кое те кара да мислиш, че всички женени са (вечно) влюбени един в друг? Flushed
Оптимистка... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 109
За мен съжителството без брак е като да работиш без трудов договор. Задължения имаш, права – не.
Ако и двете страни това ги устройва – няма нищо лошо. В случая дори държавата не е ощетена.
Но ако едната страна си иска договора, а другата се опъва или шикалкави, ами... не е добре.

# 110
Шери,
моите наблюдения при общуването ми с различни хора са, че когато някой не разбира нещо, много бързо и лесно му лепва етикет "вредно", "грешно" и пр. 
Обаче! - Преценките при определяне на нещо като грешно трябва да се правят безпристрастно и обосновано. За да дадеш правилно и справедливо мнение, съвет, препоръка, насока и пр., е важно преди това да бъдат разбрани правилно мотивите, чувствата и емоциите на питащия, както и да се прояви уважение към тях. Всички сме били млади, но това не е проблем на младостта, отношението към другите показва какво притежаваме отвътре...

# 111
Да, да, връзките може да бъдат проблемни, но мине ли се през сватба - идилия, недостатъците изчезват, любовта тържествува, никой няма да погледне друг и любовници не съществуват...Smirk

# 112
  • Sofia
Аз съм втора жена на мъжа си и все още нямаме брак. Той иска да ми предложи, правим сериозни планове за живота, но като сме говорили той ми е споделял следното:
"Докато очакваш няма да стане."
*не съм прочела всички коментари, но това, което мога да дам като съвет е:
Момичета това е ТЕХНИЯТ момент - нека не им го отнемаме. За нас подсещането и намеците са дребни неща, но съм абсолютно убедена, че може да възпре един мъж да направи тази крачка. Simple Smile

# 113
Момичето е право да иска яснота за бъдещето на връзката.Някои искат брак,други не искат.Проведете искрен разговор с партньора,какво ви удовлетворява във връзката ,какво не ви харусва и как виждате бъдещето.
Финансовата сигурност не е лесно постижима и не е трайна.
Поставете си и някакви срокове,защото в днешно време до 37-8 години жените се имат за момиченца,но природата не можеш да я излъжеш.

# 114
Според мен трябва да си уточнят схващанията по въпроса, след като имат такова разминаване. Аз нямам нищо против, ако мъжът не желае брак, не вярва в брака не му се жени, не ще панаири и т. н., Такава аргументация я разбирам и стига жената да не е на други мнение хората си живеят заедно по 30 години. В нашия род не е имало сватба от четвърт век, пък всички са със семейства и се родиха десетина дечурлига.

Притеснява ме само отговорът "рано е". Какво значи, че е рано, авторката е още на изпитателен срок,  човекът още се чуди тя ли е жената, няма кинти за сватба и ще събира? Трябва да се изяснят тия неща. Да не се окаже, че просто не иска да се жени за нея и и губи времето.

# 115
Ох, какво пък му е толкова специално на предложението никога няма да разбера. Други неща са важни. То сигурно защото нямам годежен пръстен и предложение с камили, иначе брачна халка имам.
Специален момент и дрън-дрън.....или знаеш какво искаш и правиш или не.

# 116
Наистина ли смесвате Любовта с Брака?! Едното е чувство,другото - институция. Обществото е в правото си да иска,когато мъж и жена живеят заедно,просто да спазват някакви правила,(закони) иначе ще настъпи бъркотия и много грозни сцени.

# 117
Съвсем нормално е,една жена да се чувства по- сигурно в брак, това е нормалното развитие на една връзка, но наистина не ти дава гаранция за нищо занапред. Лошото е, че на днешно време мъжете станаха страхливи използвачи, които не искат да поемат отговорности и задължения.

# 118
Обществото няма никакво място в личните отношения между мъж и жена, освен ако не става дума за престъпления по Наказателния кодекс. Това неслучайно се нарича личен живот.

# 119
Наистина ли смесвате Любовта с Брака?! Едното е чувство,другото - институция. Обществото е в правото си да иска,когато мъж и жена живеят заедно,просто да спазват някакви правила,(закони) иначе ще настъпи бъркотия и много грозни сцени.

Ъъъуаааъъъ, объркана съм.
Имам един тъп въпрос.
Защо хората се женят?

Общи условия

Активация на акаунт