Кога предлагат мъжете?

• 38 888
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 90
Авторката сподели, че вече вижда недостатъци в него, и все пак... е, ако отсега открива такива, след 20 години какви планини от открити кусури ще са се натрупали, не знам.

# 91
Скрит текст:
Скрит текст:
Шерилин, какво те кара да мислиш, че авторката не е поработила на други фронтове?
А и действително да не е, надали ще е от единиците на хиляди, които на 30 хукват внезапно да правят кариера или да обикалят света.

Защото явно се е фиксирала в " до 30 трябва да имам ипотека, 2 деца, брак, куче в двора и две липи отпред". Въпросът е какво друго от чеклиста е случила в живота си?

За мен тия правила и ограничено мислене е много вредно.

Защо да е вредно?
Няма ли право да иска деца на 30 години?
Ти ако не искаш това си е твоя работа. Но недей да се сравняваш с другите и щом искат различни неща от теб, значи те не са прави, че и ограничени били.

Защото това е форум и всеки може да пише каквото сметне за ок. Щом авторката не иска мнения, да не пише във форум. Затова сме тук доброволно, пускаш тема - получаваш отговори, всеки си споделя от неговата камбанария.
Не казвма, че хората не бива да се женят, да се женят преди 30, а че е абсолютно безсмислено да си определяш до толкова години трявба това, после онова. Особено щом става дума и за любов - ако до 30 не срещаш любовта, какво правим? Бракът, годежът и децата не са свързани винаги със сватба. А и доколкото разбирам едва от година са заедно, тоест не е чак кой знае колко време, че вече да ражда деца.

Нека си иска и деца, и брак, ама какъв е тоя зор, че на 30 трябвало вече да е направила това и онова, ей това не разбирам.
Мерси, че ме информира какво е форум.
Аз съм от луната и не знаех. Да напишеш мнение за себе си е едно, но да налагаш своето и да оплюваш другия е съвсем друго.
Темата не е за всеки да си каже мнението.
И впрочем ограниченост е да не приемаш друго мислене.
Ама така ще е като има хора само от своята камбанария гледат, а чуждите често искат да съборят.

# 92
Аз по принцип получих две предложения в рамките на половин година след началото на срещите, единият мъж към онзи момент по спомен беше на 33, другият на 35. Връзките не оцеляха много след това, но това не е променило моето лично виждане, че развитието е връзка-брак-деца.
Не виждам абсолютно никаква основателна пречка човек, който иска наистина брак, да остане дълго в съвместно съжителство без брак. Точно тази конфигурация си е червен флаг - ползва се от всички плюсове на брачния живот, но минусите заобикаля.
Интересно, ако бракът беше толкова маловажен и не доказваше любов, защо гейовете и лесбийките по света драпат да им се признае правото да сключват такъв.

# 93
Ние живеем заедно от 4г, иначе се събрахме преди 9г. Предложи ми още на първата среща 😃.. След около 5г пак, само че аз неискам. Имаме и дете, така ми е добре страх ме е от брака 😃, така някак си ми е спокойно, че просто мога да си тръгна без драми. Преди няколко дни пак ме попита дали искам, аз отговорих: За какво ми е, да ти плащам кредитите ако теглиш ли..🤣🤣🤣

# 94
Секс на първа среща да, пръстен на първата година не. То тепърва започва да се разнася розовата мъгла.
 На въпроса- предлагат, когато видят, че се налага. Без пръстен и баба знае, то най-лесното да каже Ти си жената на живота ми, искам да се оженя за теб. Случва се обикновено към края на първия месец съжителство. Пръстен, сватба - няма, отлагат се до безкрай или до края на връзката, обикновено по финансови причини.
Дмитри, може би си се опитал да иронизираш, обаче 99% от мъжете именно така са се оженили...Тъжно.

# 95
  • Най-красивата страна
Предложи ми брак на втората година от връзката ни.
Но ние бяхме разговаряли на тези тема и имахме еднакви разбирания.  Държах на брака и той също.
Знаеше,че аз дете без брак няма да се съглася да родя.

Да,семейство може да бъде създадено и без брак.
Но ,ако и двамата партньори  са на едно мнение по този въпрос.

Ако жената държи на брак,а мъжът не иска и да чуе,тогава жената ще се чувства обидена и разочарована.

# 96
До една година.

# 97
Пуснете си някой филм със сватба и го питай какво иска, разкажи му за рокля нещо, гледай някаква реакция.

# 98
Няма никакво значение, дали аз или някой друг тук намира смисъл в брака, а това, че за авторката той е желан и търсен. Смятам, че това е от ключовите въпроси в една връзка и партньорите трябва да имат единомислие, защото в противен случай в едната страна се наслагва постоянно неудовлетворение и усещане за сериозен компромис.

Не виждам смисъл от постановки и театрални етюди с романтични филми и намеци - разговаряй с него, кажи му защо за теб сключването на брак е от такова значение, разбери какво го притеснява него и дай някакъв срок - 6 месеца за предлагане на брак примерно. Ако и тогава той откаже, или намираш друг партньор на твоя акъл, или се примиряваш със ситуацията. Но картите на масата за мен е най-правилният подход.

# 99
  • Най-красивата страна
Аз не бих го притискала.Това ще го отблъсне.
И според мен тя може да изчака още няколко месеца.

# 100
То и срок да предлага е някак жалко. И си звучи като изнудване.
Предвид, че се е опарила веднъж, защо се е съгласила пак на съвместно съжителство не ми го побира акъла.
Или пък може и да се изнесе и да си останат във връзка. И когато той е готов да и предложи.
Ще се върнат в някаква по-начална фаза, но така ще разбере той иска или не живот с нея.
Аз ако съм в нейната ситуация, искам брак, ама ме мотаят и било рано, ще кажа, че не искам вече да живеем заедно, смятам, че избързахме, рано ми е. Обади ми се след две седмици да се видим.

# 101
тази тема ми напомня думите на Фрида Кало "...ако трябва да ти се моля, вече не искам нищо".. та и аз така мисля..

# 102
Всичко зависи само от тях двамата.
Щом тя иска пръстен и за нея е важно като доказателство за чувствата и намеренията му - О.К. редно е да поговорят по тази тема. В една връзка няма място за лъжи и недоизказани неща. Друг е въпроса, ако на него не му се излиза от зоната на комфорта и я кара на автопилот.
Всички тук можем да дадем различни примери от ежедневието - как за едни хора пръстена е нещо много важно, изразяващо техните чувства, а за други - просто вещ.
Авторе, седнете и си поговорете с приятеля си честно очи в очи. Коментирайте какво мислите да правите с живота си и си сложете някакви срокове. В противен случай просто няма да ви се получи и ще разтягате въпроса с години.
Хайде, действай и не се помайвай, време за губене няма !
Пожелавам му на него да бъде мъж и да му стиска да се бори за теб през всички житейски трудности, а ти да си жена до него, която да го подкрепя във всяка една ситуация!

# 103
тази тема ми напомня думите на Фрида Кало "...ако трябва да ти се моля, вече не искам нищо".. та и аз така мисля..

Тамън това си мислех и щях да го напиша.
Ако трябва да се моли, да настоява и накрая и предложи е някак изкуствено. Човека трябва да го иска.
Той сигурно ще и предложи, ама ще бъде някак фалшиво и изпросено. Абе жалка работа.
Та все се чудя на мъжете за които бракът не означавало нищо и подписът няма значение.
Ми като няма значение какво им пречи да се подпишат Joy

# 104
А аз й пожелавам да не стане така, че да се оженят и Тя да срещне някой много по-прекрасен и подходящ и да недоумява за какво й е бил този зор да се омъжи за Х. Wink
Животът е непредвидим... Innocent

Общи условия

Активация на акаунт