Кога предлагат мъжете?

• 38 887
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 75
Обиждаш авторката и всички хора имащи брак.
Би трябвало да те е срам.
Не виждам какво общо има брака с парясниците.
Даже е обратното.
Доста ограничено е да приемаш само своята гледна точка.
Много ви е голямо егото на някои хора тук. Че и ограничено мислене, направо бомба сте.

# 76
Лисицата и киселото грозде може би? 😁

# 77
Да искаш брак го разбирам. След само 1 г. - по-скоро не. Изглежда като "Ох, да не го изтърва, че - хубав, лош - ако не се появи друг?!"

# 78
  • София
Авторке, и другите в темата са ти го казали, ама да ти го кажа и аз с едно изречение:
Твоят човек "си пие мляко безплатно, защо му е да купува кравата"?
(Извинявай, не искам да те обидя чрез споменаването на животински вид, просто такъв е изразът, не съм го измислила аз).
И не му бъди толкова удобна, "миличка" и прислужваща. Сама си написала, че жените, които са по-"серт", имат по-голям успех в това, към което ти се стремиш.
Успех.

# 79
Скрит текст:
Шерилин, какво те кара да мислиш, че авторката не е поработила на други фронтове?
А и действително да не е, надали ще е от единиците на хиляди, които на 30 хукват внезапно да правят кариера или да обикалят света.

Защото явно се е фиксирала в " до 30 трябва да имам ипотека, 2 деца, брак, куче в двора и две липи отпред". Въпросът е какво друго от чеклиста е случила в живота си?

За мен тия правила и ограничено мислене е много вредно.

Защо да е вредно?
Няма ли право да иска деца на 30 години?
Ти ако не искаш това си е твоя работа. Но недей да се сравняваш с другите и щом искат различни неща от теб, значи те не са прави, че и ограничени били.

Защото това е форум и всеки може да пише каквото сметне за ок. Щом авторката не иска мнения, да не пише във форум. Затова сме тук доброволно, пускаш тема - получаваш отговори, всеки си споделя от неговата камбанария.
Не казвма, че хората не бива да се женят, да се женят преди 30, а че е абсолютно безсмислено да си определяш до толкова години трявба това, после онова. Особено щом става дума и за любов - ако до 30 не срещаш любовта, какво правим? Бракът, годежът и децата не са свързани винаги със сватба. А и доколкото разбирам едва от година са заедно, тоест не е чак кой знае колко време, че вече да ражда деца.

Нека си иска и деца, и брак, ама какъв е тоя зор, че на 30 трябвало вече да е направила това и онова, ей това не разбирам.

# 80
Да искаш брак го разбирам. След само 1 г. - по-скоро не. Изглежда като "Ох, да не го изтърва, че - хубав, лош - ако не се появи друг?!"
Когато си на 30 години, една година връзка си е тамън. Колкото повече остаряваш, толкова по-малко е нормално да ти отнема осъзнаването ще ли да го бъде, не ще ли с този човек. 
Не разбирам хора, които уж са за брака и са в съвместно съжителство, обаче за брак все нещо не им достига и все си намират оправдания.

# 81
Авторката нека погледне ситуацията откъм хубавата й страна. На този етап от връзката им приятелят й е видял всички нейни прекрасни качества, видял и почувствал е щастието и прекрасността на съвместния живот с нея. Не е късно да му се постави условие и ако той наистина я е оценил, не би си позволил да я изгуби.

# 82
  • Варна
Серт жените с какви мъже имат успех? Льохмани, с всичките им недостатъци. Едноличните амбиции не са обект за възхищение. Особено, когато единия търси реабилитация навън. Жалко е, че в доста теми жени се нахъсват да търсят основно материална "сигурност" и издръжки. Това е капан на зависимостта. Бракуваната домакиня, няма никакъв шанс извън брака. Обезличени личности, без реализация често търсят утеха във форума.
Бракоразводните адвокати имат интересни казуси и изводи.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 22:15 от Viviana91

# 83
За немалкото си години, не познавам серт жени, които да са се омъжили за серт мъже. Мекушави, добродушни, доверчиви и наивни - да, но не и серт.
Обаче нещата се обръщат след години и мъжете стават подобия на съпругите си.
За това, авторке, на серт жените изобщо не им гледай статистиката.

# 84
  • София
Когато пожелаят. Моят мъж ми предложи много, много рано, просто е усетил, че иска да съм неговата жена. В твоята ситуация бих поставила въпроса ребром, щом за теб е много важно, той следва да се съобрази с теб. Ако не го направи и ти също не си склонна да продължавате така, значи не сте един за друг. Няма значение кой какво говори, важно е ти как се чувстваш във връзката. Не понасям мъже, които се “лензят” и живеят години наред без да предложат. Сакън да не им нараниш нежното его, като ги попиташ за брак. Жената трябва да има достойнство. Не бих губила години от живота си, мечтаейки за брак, докато муньо си пази рахата, щото му било рано.

# 85
Моя мъж ми предложи 2 месеца след началото на връзката ни, след това заживяхме заедно и една година по-късно се оженихме. Но се познавахме доста преди това, всеки беше в дълга връзка и не сме общували през това време, на него даже и дете му се роди през това време. Аз също бях в дълга връзка със съвместно съжителство, но предложението за брак не дойде. Така или иначе моята връзка приключи, поради това, че нямаше никакво развитие според мен. Мъжа ми пък през това време се е разделил с гаджето, но както казах не сме поддържали връзка през това време и нито аз знаех, че той е свободен нито той. Година след тези събития случайно се видяхме и ме покани да излезем. Нататък вече знаете.
Според мен няма “рано е”, той е на същото мнение. Винаги пред приятели казва, че още когато ме е видял е искал да се ожени за мен, но съм била в друга връзка. Аз когато казах “да” се чудих дали не правя грешка, дали не е прибързано, но години по-късно - брак, едно дете и още едно на път, общ дом тн знам, че съм сгрешила. Може би всичко е голяма доза късмет…
На авторката - надявам се ако наистина смяташ, че това е твоя човек скоро да получиш желания пръстен. Аз се чувствах като теб в предходната ми връзка, сега обаче знам, че това, че не съм се обвързала по-сериозно ( брак или дете ) с този човек е само в мой плюс. Успех!

# 86
Авторке, с първият ми сериозен приятел имаше предложение, голяма любов, съвместен живот, както се казва - само трябваше да определим датата. Да, ама вместо това се разделихме. Убеди ме тази случка колко несигурност се крие и в най-големите обещания, и в най-добрите намерения, и най-огромната любов. Оттогава реших за себе си, че предложения, годежи, пръстени на мен не са ми важни и не са определящи за отношенията с никого. С настоящия ми партньор сме семейство във всеки смисъл на думата, като още в зората на нашите отношения съм му споделила, че моето отношение към брака е много лежерно и не държа на него, макар да уважавам хората, които сключват такъв.
Разказвам това с надеждата да разбереш, че липсата на предложение не задължително идва от липса на любов или лоялност към човека. Въпреки това те разбирам и аз лично бих казала директно, че на мен бракът ми е важен и не се виждам дългосрочно в отношения с мъж, който не желае да се оженим.

# 87
Дали да живеете в съвместно съжителство или в брак е общо решение и желание.
За авторката е брак, мъжът до нея го знае..Не е казал, че не иска, а просто отлага и не е готов. Но колко се чака?!
Каква стабилност се иска за пръстен и подпис се чудя..
Дефакто без дете.. нищо не се променя, освен законово.
И ако живееш с мъж или жена една година, би трябвало да ти е ясна вече картинката , опознали сте се достатъчно!
Иначе и след 20г изненди се появяват - дефекти, неправилна употреба и т.н Wink

# 88
За протокола, при мен отне две години и малко, усещах обаче, че го желае и планира поне половин година преди това. Бях на такава възраст, в която за никъде не съм бързала.
Една година не ми се струва чак толкова много време, но да, вероятно зависи от опита. Ако съм доволна от връзката като цяло, бих дала още толеранс да видя накъде духа вятъра. Да му се наместят нещата в главата, да му се разсеят съмненията. Да се подготви за предложението с достатъчно камили Simple Smile  Не прекалено, разбира се, няма какво да си губите времето.

Иначе си ги има мъжете с принципа, че трябва да се чувстват финансово обезпечени да гледат семейство. Друго, което съм чувала като обяснение - искат да е изненада, дотолкова, че ако някой очаква от тях и подпитва се дразнят и решават, че не е сега моментът. И на мен са ми малко вятър и мъгла тези оправдания от възрастен човек, който принципно не е против брака и не им хващам вяра. Всъщност съм свидетел на случай, в който такъв човек все пак предложи. Но ако трябва да бъдем честни, го направи известно време след събитие, разклатило увереността му в представата, че жената ще го чака вечно.

# 89
Иначе и след 20г изненди се появяват - дефекти, неправилна употреба и т.н Wink

Без съмнение, просто споделям, че на някои ценностната система си е изначално така подредена, че бракът не е високо в приоритетите.

Общи условия

Активация на акаунт