Професия учител - 13

• 65 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря за насърчението. Simple Smile
А какво евентуално биха ме питали на интервю за учител?
Питаха въпроси от рода, (показват ми някакъв учебник) как би разработила този урок? Какво очакваш от училището? Какви според теб са силните ти страни като учител? С какви възрастови групи предпочиташ да работиш и защо? Какво знаеш за нашето училище? Част от интервютата бяха на чуждия език, който преподавам.
Трябва да спомена,че 70% от интервютата бяха фиктивни и това ярко си личеше. Напр. карат ме да подпиша някаква декларация, че съм била на интервю и единственият въпрос, който ми задават е дали имам въпроси към тях Simple Smile Но съм без връзки и нямаше как да знам дали публикуваната длъжност е фиктивна или не.

# 376
Здравейте, мога ли да помоля, ако в темата има действащ учител по английски език да ми изпрати книга за учутеля по възможност на изд. Rearson за 7ми клас? Или някаква друга книга з аучителя за 5-7ми клас. Благодаря!

# 377
Здравейте, мога ли да помоля, ако в темата има действащ учител по английски език да ми изпрати книга за учутеля по възможност на изд. Rearson за 7ми клас? Или някаква друга книга з аучителя за 5-7ми клас. Благодаря!

Много бих се радвала, ако може и на мен да се прати 🙃 Много благодаря

# 378
Никой не ми отговори иначе бих ви пратила и на вас. Имам книга нс просвета за 4ти клас. Пишете ми мейла си и ще ви я пратя.

# 379
Никой не ми отговори иначе бих ви пратила и на вас. Имам книга нс просвета за 4ти клас. Пишете ми мейла си и ще ви я пратя.

Книгите за учителя на Просвета са безплатни. Просто трябва да си направите регистрация в сайта.
https://bg.e-prosveta.bg/free-content/teachers-book/5

# 380
Здравейте колеги! От 1 година съм класен ръководител, успявам да навляза в нещата, но за жалост отношението на колегите към младите и нови попълнения не е особено приветливо. Имам въпрос към вас, надявам се да не прозвучи глупаво и да получа отговор.
Изявих желание и поканих външен лектор в училище, който да представи презентация на учениците от моя и от 2 други класа, само че не съм запозната с това трябва ли някакви документи да се попълват. При положение, че това не е включено в годишния план на училището, нито пък като тема в МО. Чувала съм, че за подобни дейности някои колеги попълват протокол, други пък пишат доклад, който входират и дават на директора. Моля за вашите насоки и съвети. Как ще е най-правилно да постъпя?

# 381
При нас не са искали подобни неща. Вече няколко пъти каня лектори.

# 382
Попитай ръководство заместник-директор или директор какъв е реда.

# 383
  • Майничка
Пиша доклад до директора.
Също като доклад за "излизане" - кино, театър, изложба, но без протокол за инструктаж.

# 384
Пиша доклад до директора.
Също като доклад за "излизане" - кино, театър, изложба, но без протокол за инструктаж.
Може ли да ми изпратите на имейл примерен доклад, за да придобия представа.

# 385
  • Майничка
Нищо специално, просто "уведомявам Ви, че тогава и тогава възнамерявам да поканя в този и този час външен лектор (конкретизирам) за беседа на тема..."

# 386
  • под тепетата
Това не се ли води вътрешна квалификация?

# 387
  • Ямбол
Каква квалификация за ученици?

# 388
  • Добрич
Попитай ръководство заместник-директор или директор какъв е реда.

Бих те посъветвала същото.
До сега винаги съм разговаряла с директорите и толкова.
Ако за нещо искат доклад, те си казват.
За външни лектори в час на класа никога не са ми искали доклад.

Единствено са искали да знат кой е лекторът, от къде е , темата и дата и час на мероприятието.

Ако в училището искат доклад, трябва да се напише, но ако такъв не е необходим, няма смисъл да се пише според мен.
И без това имаме достатъчно бумащина...

# 389
  • под тепетата
Квалификация за учителя, нали и той участва/подготвя я.

Общи условия

Активация на акаунт