Хламидия - тема 5

• 23 633
  • 330
  •   1
Отговори
# 315
  • Hell
Търся гинеколог или инфекционист в София с опит в лечение на хламидийна инфекция.
Ще съм благодарна за препоръки! 🙏

# 316
Лечението е 10 дена доксициклин. Всеки АГ може да ти изпише антибиотика, не се притеснявай, ще мине.

# 317
Здравейте, Денис, Регистрирах се понеже си правих за първи път изследване за хламидия. Може ли да помоля за тълкуване на резултатите? Правени са 40 дни след антибиотична терапия на цистит-амикацин 7 дни. Мъж съм и във времето съм пил доксициклин 7 дни преди две години и левофлойсацин преди година, заради пак простатитни проблеми свързани с ентерококи в еякулата. Моля за твоето мнение. Igg 1.1 Igm 0.2 Iga 0.2. Референтни стойности до 0.9 отрицателен. До 1.1 сива зона.

# 318
  • София
Здравейте, Денис, Регистрирах се понеже си правих за първи път изследване за хламидия. Може ли да помоля за тълкуване на резултатите? Правени са 40 дни след антибиотична терапия на цистит-амикацин 7 дни. Мъж съм и във времето съм пил доксициклин 7 дни преди две години и левофлойсацин преди година, заради пак простатитни проблеми свързани с ентерококи в еякулата. Моля за твоето мнение. Igg 1.1 Igm 0.2 Iga 0.2. Референтни стойности до 0.9 отрицателен. До 1.1 сива зона.
Здравей!
Последните години установихме, че 40 дни е къс период, антителата да се понижат. По-добре да се изчака поне 2 месеца, след терапията.
В сивата зона си, което означава, че е малко вероятно да има Хламидия.
За по-сигурно повтори изследването след време, ако не ти е проблем.

# 319
Благодаря Ви за отговора, Денис! Само не разбирам, никога не съм имал хламидия или съм в пролекувал покрай други лечения? Кое е по-вероятното при тези резултати?

# 320
  • София
Благодаря Ви за отговора, Денис! Само не разбирам, никога не съм имал хламидия или съм в пролекувал покрай други лечения? Кое е по-вероятното при тези резултати?
Малко вероятно, в такъв случай, да е имало Хламидиална инфекция.

# 321
Denis, IGG в и над сива зона, ако само то е положително, не винаги значи стара хронифицирала или недоизлекувана инфекция, така ли?

# 322
  • София
Denis, IGG в и над сива зона, ако само то е положително, не винаги значи стара хронифицирала или недоизлекувана инфекция, така ли?
Около сивата зона е, т.е. не е категорично положителен, респ. има вероятност да не е обективен.
Ако е стара инфекция, Иг.Г е доста по-висок.

# 323
Здраврйте,

Ето и моите резултати след поредния прием на антибиотици. Какво означават?

# 324
Означава, че имаш активна инфекция. Кога е приключило лечението с антибиотик?

# 325
Означава, че имаш активна инфекция. Кога е приключило лечението с антибиотик?

Последно пих антибиотик преди месец. Като цяло вече 2 година боря инфекцията и товс ми беше 6ти или 7ми курс на лечение.

# 326
ИгГ може да остане високо по-дълго време, но ИгА би трябвало да е негативно, а твоето си е много позитивно дори. Не мога да си представя след толкова антибиотици да не се е изчистила. Възможно ли е да се презаразяваш? Партньорът трябва да взима антибиотици паралелно с теб, това нали го знаеш? Така ли е било?

# 327
Ах, доста антибиотици са това - спазвате ли точно схемите на лечение - часове, и партньорът да се лекува, без секс по време на лечението?  Ходили ли сте при венеролог да ви предпише по-специфична схема?  IgA-то поне трябва да падне, за IgG знаем в темата, че пада много бавно.

# 328
Здравей, Натали. Какви антибиотици си ползвала до сега и колко време бяха курсовете?

# 329
Здравей, Натали. Какви антибиотици си ползвала до сега и колко време бяха курсовете?

Ах, доста антибиотици са това - спазвате ли точно схемите на лечение - часове, и партньорът да се лекува, без секс по време на лечението?  Ходили ли сте при венеролог да ви предпише по-специфична схема?  IgA-то поне трябва да падне, за IgG знаем в темата, че пада много бавно.

Здравейте, нямам партньор. Лечението винаги е спазвано както е предписано.  Не съм ходила на венеролог, а може би трябва… PCR-и имам 2 отрицателни. До сега съм пила: Далацин,  Вибрамицин, Авелокс, Клацид, Доксициклин. Може и да изпускам нещо. Някои от тях съм ги пила повече от 1 път. Днес бях за консултация и ми предписа Панцеф 400 и Азакс 500. Дано вече има ефект…. Споделям и предходния резултат от Рамус.

Общи условия

Активация на акаунт