Хламидия - тема 5

• 24 309
  • 338
  •   1
Отговори
# 330
Да се включа за бавното падане на IgG антителата - направих си пак изследване да видя как вървят - IgA и IgM са отрицателни. IgG 2023г са били 1.7, миналата година са били 1.45, сега са паднали на 1.3, ако вървят така след 2 години ще мина в сивата зона. Според двама венеролози съм излекувана и да чакам - общо взето излиза правилно проучването,  че на много хора(особено жени) им трябват до 7 години, за да може да паднат антителата.

# 331
Здравейте! Пуснах си изследвания за
хламидия и бих искала, ако някой може, да ми помогне с тълкуването им. Показват ли активна инфекция или е стара/отминала? В момента са празници и ми се ucka да имам някаква яснота преди ga отида на лекар.
Благодаря предварително!

# 332
Активна, трябва ти антибиотик.

# 333
Пак съм аз, още са положителни, но пък спаднаха стойностите. Последно пих Азакс 500, Панцеф 400, Клиндамицин. Последния антибиотик изпих на 26 Ноември, а кръвния взех на 05.01.2026. Дали някой би препоръчал вирусолог или някой, който да помогне да се отърва от тая гад най-после? От София съм.

# 334
Не мога да ти препоръчам лекар, но терапията ми де струва хаотична. Коя поред е? С 10 дена доксициклин или макс 14, както прецени лекарят, би трябвало да се махне?

# 335
Не мога да ти препоръчам лекар, но терапията ми де струва хаотична. Коя поред е? С 10 дена доксициклин или макс 14, както прецени лекарят, би трябвало да се махне?

Ами за 2 години вече 9 или 10 е тази. Пила съм няколко пъти Доксициклин и за 10 и за 14 дни… не се маха.. Sad

# 336
Венерологът, при който ходих, препоръчва три месеца изчакване след лечение и тогава тестване, за да има време да намалеят антителата. ПСР правили ли сте? С това бавно сваляне на антитела е много гадно, но пък и 9-10 антибиотични лечения би трябвало да са я убили. Партньор имате ли - той лекува ли се?

# 337
  • София
Колкото повече и различни АБ се приемат, които не успяват да унищожат Хламидия трахоматис, толкова по-устойчив ( на АБ-ци) става щама, плюс това, че си го предавате един на друг, няколко пъти  (т.е. допълнително се видоизменя/мутира/приспособява се...) .
Така, че това, че е лекувана много пъти с АБ, нищо не означава, дори напротив - все по-трудно ще бъде лечението.

Някъде има грешка - или в избора на АБ, в дозата, продължителността на терапията ( едно е 7 дни, съвсем друго 15 и повече дни), правилно прилагане на схемата на прием ( в точно определени часове, защото +/- 2 часа имат значение и могат да компрометират лечението), да се приемат и от двамата и без секс, докато трае лечението и т.н.

# 338
Венерологът, при който ходих, препоръчва три месеца изчакване след лечение и тогава тестване, за да има време да намалеят антителата. ПСР правили ли сте? С това бавно сваляне на антитела е много гадно, но пък и 9-10 антибиотични лечения би трябвало да са я убили. Партньор имате ли - той лекува ли се?

Здравейте, нямам партньор! Имам 2 ПСР-а, които са отрицателни, но кръвните ми излизат положителни. При кой венеролог ходихте? От кой град сте?

Общи условия

Активация на акаунт