Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 423
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 285
Всеки с разбиранията си. Това са принципите на ММ, за коли е електроника в дома ни е отговорен той.

# 286
  • Пловдив
Ето това е залудо харчене. Да продам кола на 5 г, в добро състояние, просто защото е на 5 г.

# 287
Ти разсъждаваш така, той по различен начин. Купуването на кола не е лукс и не е свързана с бюджета ни.

# 288
Вие сте в Щатите и там няма как да са същите разбирания като у нас Simple Smile

Иначе ние двамата решаваме всичко заедно.

# 289
  • Пловдив
Не отстъпвам от думите си.

# 290
В България сме, но определено мисленето ни е различно.

# 291
Да, така е, аз изобщо не си и помислям да имам винаги нова кола, други са ни и приоритетите. Дай Боже все повече хора у нас да карат нови коли и най-вече да спазваме всички правилата по пътищата!

# 292
Да и ураганът Харви и той 😁
Ние си купуваме колата с мисия - като я изпълни, сменяме... 2рата ми кола беше на метан. Спирахме й тока. На Балканту свърши след 200 000 навъртяни от нас, нямам идея на колко е била реално, бяхме млади, супер си беше 😁
Колата не я жаля, не й драматизиран драскотините, важно е да ми върши работа. Чак пък да ми е сантиментална и за гъзария, друго ми е мисленето...
Обслужва се и се поддържа редовно, ама грам няма да хукна да я пребоядисвам, примерно, за някой клон че надрал вратата. Затова не е и нова. Ходим много по баирите, там нова кола лъскава не е особено подходяща 😁

# 293
  • София
Смяната на автомобил на 5 години най-често е свързана с изтичащ лизинг, но там мотивацията е друга. Като цяло за мен лозунгът е супер голямо харчене залудо, поне от камбанарията на физическо лице.
На нашата кола сме ѝ отредили 7-8 години минимум, максимум 10 години. За мен и в България това е реалистичния срок при нов автомобил. После започват проблеми и ремонти, които предпочитам друг да прави.

# 294
  • Пловдив
На нашата кола сме ѝ отредили 7-8 години минимум, максимум 10 години. За мен и в България това е реалистичния срок при нов автомобил. После започват проблеми и ремонти, които предпочитам друг да прави.
Това е практично. При започване на проблеми  - продаваш.

# 295
За да е нова, колата която би ни вършила работа, ще струва 100+ х. Еми мерси съм да й плащам лизинг по кусур на месец - аз толкова и за година за поддръжка не давам. Камо ли да налея в ламарина пари за една къща и да й треперя на всичко отгоре.
Нова кола ми е в графата за най-лудо пари.

# 296
Именно, колите са в гаранция 5 до 7 години, после още малко и към десетата са за продан. Но ако някой кара 50 000 км на година ясно, че е друга работа.

# 297
Да и ураганът Харви и той 😁
Той не, но ние от близо 2 години живеем в България.
А предната ми кола, казах че имаме сантиментална връзка, защото ми пасваше ми като ръкавица.

И със сегашната ми кола ходим по баири и паланки. За мен солата е за удобство, нищо че е лъскава и нова. Обслужва се редовно, има си автокаско и боядисването и е въпрос на 2 дни без нея.
А си имам кола за гъзария, защото си е атракция за България, не става за всекидневно използване

# 298
Знам, единия ван го купихме нов от дилъра, другия на 3г.
Ван!

# 299
Колите 6+1 май повечето се водят ван и без да изглеждат като на тази снимка. И нашата е 6+1, а е много елегантна и никой не предполага, че е 7-местна.

Общи условия

Активация на акаунт