Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 542
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 660
  • Great Britain
Парите са за да се  харчат.Харчим за много и различни неща.Храна наблягам на качество не на количество.Скъпо е да .Факт.Но такъв е живота.

# 661
При нас франзела е 2,5 долара, а хубав хляб към 6-7 долара. Това досега.

# 662
Ами евтини сте. Като се има  в предвид че вашия долар е само част от еврото.

# 663
Ами евтини сте. Като се има  в предвид че вашия долар е само част от еврото.
Много даже. На фона на заплатите са високи.

# 664
Ние харчим най-много за осигуровки, данъци и счетоводство. Самоосигуряващи сме и около 30% от всичко, което влиза вкъщи отива за това. След това са храна и гориво. Още от студенти имаме един екселски файл с приходи и разходи и всеки месец го планираме и пишем всичко. Тъй като не сме на заплата и приходите не са периодични трябва да се планира внимателно.

# 665
  • пустинята Гоби
И в България хубавия хляб не е евтин. Както и другите хранителни продукти. Аз не помня цени дори на неща, които купувам ежедневно, но все пак дори и на заспа като мен ѝ прави впечатление, че цените са повишени.

# 666
Цитат
Мляко има тук, олиото почна да свършва още в петък (моето свърши и исках да си купя). В неделя ходих на пазар и пак бяха обрали рафта.
Къде се случва това?

# 667
  • пустинята Гоби
В София. Ходих в Била и Фантастико. Днес ме домързя да проверявам, предполагам вече има налично.

# 668
  • Sunshine state
Най-много пари вървят за ипотеката, детето и храна. Храна се купува всекидневно, угаждаме си яко, но скоро ще посвием перките откъм глезотии, понеже с тия увеличения на всичко...

# 669
Ние харчим най-много за осигуровки, данъци и счетоводство. Самоосигуряващи сме и около 30% от всичко, което влиза вкъщи отива за това.

Това не са харчове, а налози.

# 670
  • София
Нищо не мога да планирам. От две години бюджета е пълна лудница, а от декември насам - катастрофа. Точно взех въздух и скъпият ми мъж ми сервира още една порция от декемврийската горчива манджа.

# 671
Няма да се лиша от хобито ми, то е пренебрежим разход на това, което харчим всеки ден. В труден период за мен именно хобито ми помогна и тогава не ми беше хоби. Накупих стойки, сандъчета, пръст, цветя, вложих едни пари и като почнаха да цъфтят просто се чувствах добре около тях, занимавах се и се отпусках като ги гледах. След това започнах всяка година да си купувам и да си садя и балкона ми става разкошен. По време на пандемията започнах със семената, страхотен кеф ми е да ги гледам как покълват и растат. Миналата година дадох целия разсад на мушката на приятелка, отгледа ги и така се въодушеви, че събираше семена от тях, за да ги сее и тя, въпреки че й казах, че моите са купени. Тази година ще дам разсадите на сестра ми, защото нейните не поникнаха, а цветята й не оцеляха. Всички сме с много работа, не сме безделници и това ни е за разтоварване. Сеем, разменяме, прихващаме, страхотно се чувствам. Един пакет семена е стотинки.

Днес си поръчах едни обувки, че бяха намалени и един парфюм и той намален, на който не можах да устоя като цена, а и моят такъв беше свършил. Взех си голяма опаковка сигурно ще ми омръзне, но е изгоден и от гледна точка на спестяването, нали Grinning

Рокстар, попадала съм на твоите неволи. Бъди доволна, че поне не ти иска пари, че дето се вика и по-лошо има...
Последно време се замислям колко сме силни жените. С всичко, което ни сервира съдбата се борим и се справяме, веднъж синът ми ме пита - абе мамо, да нямаш руска жилка, много си издръжлива...

# 672
  • София
Не ми иска, ама ми мирише че пак може да карам на моите пари. Дано не съм права!
Поради това не съжалявам и за стотинка, която съм похарчила за мен или децата.

# 673
  • Mediterraneo
Ние харчим най-много за осигуровки, данъци и счетоводство. Самоосигуряващи сме и около 30% от всичко, което влиза вкъщи отива за това.

Това не са харчове, а налози.

Какво значение има кое му е точното название? Ужасно ме бърка, когато всяко тримесечие плащам баш 30% от дохода си под формата на данъци. Да, и при нас това е може би най- голямото перо.

# 674
Аз разбрах въпроса като най- големите пера в бюджета след удръжки и данъци? Иначе данъците са над 50% при мм примерно.

Общи условия

Активация на акаунт