Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 559
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 645
  • пустинята Гоби
В България бензина беше над 3 лв., защото народа се нареди да зарежда. В неделя беше вече под 3 лв., вчера мъжът ми каза, че е паднал още.

Мляко има тук, олиото почна да свършва още в петък (моето свърши и исках да си купя). В неделя ходих на пазар и пак бяха обрали рафта. За мен това са временни липси от презапасяване заради страх от инфлация или дефицит, тепърва ще стане ясно кои суровини липсват на пазара и пречат на производството. Защото реално и мляко и олио си произвеждаме.

# 646
То да беше само инфлация или дефицит. С тази война, която е точно до гъза ни нищо не се знае.

# 647
И при нас от снощи бензина е с 50 цента отгоре. При положение, че нашата и съседна провинция са най- големите производители и износвачи към страната и чужбина.

Най- притеснителното, в че Русия вече продава в рубли, а не в долари и това ще нагнети напрежението в САЩ. Въобще… не ми се говори.

# 648
Естествено че до нашия гъз ще я направят войната. Кога са я правили до задконтиненталния гъз?
А по повод дизела вчера беше около 10 цента над бензина, дизела беше 2,16 на аутобана. днес бил 2,30 на някои места, но не съм го видяла лично.
Щатите днес били гласували импорт стоп на нафтата от руснаците?

# 649
Кое ви е най-голямото перо на разход? Понеже и на мен ми се иска да си намаля още харчовете, но се чудя от къде да отрежа. Ние явно хапваме доста. Аз съм чревоугодник и ММ също, не сме много фини, но се стараем да купуваме качествени продукти, вместо бокулци, за които отиват много пари.  И въпреки това най-голямото перо си остава храната.

Преди време харчех много, не мислех кое колко струва и живеех по много кофти начин. Като реших да се променя си инсталирах един ап на телефона, в който вписвах всеки приход и разход. Факт и тогава - храната най-голямо перо. Вкъщи сме, не ходим в офиса и пак много пари отиват.

Преди и много излизахме, харчехме много, но в последните две години все по-рядко хапваме и пийваме навън.

Вие как планирате почивките и екскурзиите?

# 650
при нас са спортове, басеини и излизания, музеи  и пр. занимания , както и ваканции и уикенди .
после иде май храната
къщата и пр.

# 651
Детска градина и ядене Simple Smile.

# 652
  • Mediterraneo
Храната ми беше едно от малките пера, вече се плаша докъде ще стигнат разходите там. Тази сутрин франзелите, които купувам, са вече 50 цента, вчера бяха 35... И това е само началото...

# 653
След ипотеката е храната и пътуванията, плюс извънкласните на детето. Съкратили сме почивките и извънкласните занимания поради мерките досега.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 19:13 от Анонимен

# 654
Не мога да кажа за какво харчим най- много. Може би за пътуване и почивки.

# 655
В тези несигурни времена, хобито е точно пари на вятъра. Гледам вчера някои неща липсват по магазините и сериозно почвам да се притеснявам.
Права си, за съжаление. Но точно в най-тежките времена аз поне имам най-голяма нужда от хоби, нещо приятно с което да се занимавам в свободното време и да си отвличам мислите. Това ме държи над водата.
Понеже и на мен цветарството ми е едно от хобитата, прави са момичетата, не е нужно да се харчат пари за него. Размножаване, размени, събиране и засяване на семенца е също толкова приятно, колкоъо да си купиш готови цветя от магазина.

Кое ви е най-голямото перо на разход? Понеже и на мен ми се иска да си намаля още харчовете, но се чудя от къде да отрежа. Ние явно хапваме доста. Аз съм чревоугодник и ММ също, не сме много фини, но се стараем да купуваме качествени продукти, вместо бокулци, за които отиват много пари.  И въпреки това най-голямото перо си остава храната.
...
Преди и много излизахме, харчехме много, но в последните две години все по-рядко хапваме и пийваме навън.

Вие как планирате почивките и екскурзиите?

За храната мисля, че не харчим много, защото избягвам преработени и готови храни. Най-голямото перо са плодове, зеленчуци, млечни продукти и рядко месо. Останалото са яйца, разни варива, зърнени, макарони, те не са скъпи и изкарват по много време. Харча за шоколад и подобни глупости, това не знам как да го огранича, без да се превърна в истеричен звяр Grinning

Почивките хич ги няма напоследък, но принципно си организираме всичко сами, букваме нощувки и полети много рано, не си падаме по "топ" туристически дестинации и не ходим по барове и т.н. Харчим за музеи, разходка с лодка, хапваме нещо местно и разни такива удоволствия, но като сравнявам с почивките на хора около мен, не е толкова скъпо.

# 656
  • пустинята Гоби
И според мен хобито е жизненоважно е тежки времена, поне докато не е настъпил сериозен катаклизъм. Психическото ни здраве и без това е разклатено.

Ипотека, градина, храна са основните разходи. Градината ще отпадне скоро, че детето порасна, дано да го усетим. И ние пестим доста от пътувания в последно време, тъкмо мислех да отпускам душата...

# 657
В тези несигурни времена, хобито е точно пари на вятъра. Гледам вчера някои неща липсват по магазините и сериозно почвам да се притеснявам.
Taка е, хобито не е жизненоважно, но за душата също трябва пилешка супа Simple Smile
Иначе какво толкова ще залипсва по магазините?  Като няма пасти, минаваме на хляб. Просто ще е по-скъпо, но няма да липсва храна/вода. Не сме в пустините все пак.

П.П. почивки и екскурзии не планирам, в тази ситуация вече трета година. То все едно отиваш на операция, не да си правиш удоволствието. Парите обаче ги наместих.

# 658
Тази сутрин франзелите, които купувам, са вече 50 цента, вчера бяха 35... И това е само началото...

То направо подарък. В Германия малко хлебче/земел е толкова в супермаркети, в пекарница двойно и то преди всякакви кризи.

Ние за всичко харчим и не мога да кажа кое е най- голямото перо. Като се приберем във Варна харчим страшно много, не знам как се получава.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 20:21 от Анонимен

# 659
  • София
Ами 3,50- 4 лв за 10 яйца, 20-23 лв за кг кашкавал и 1,99 лв за хляб са направо пари залудо… но за жалост цените в София вече варират в такива граници. Преди близо 5 години се прибрах в България и оттогава цените само скачат, скачат, скачат. В началото с 60 лв ваучери за храна правехме пазар за 4-5 дни ядене. Като някое бабе цъкам с език в супермаркета вече, не му се вижда края.

Общи условия

Активация на акаунт