Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 538
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 795
Е, по тая логика - аз имам ски яке за бая цифра пари. Не са похарчени залудо, защото на -25 не може без добро яке ( и панталон). Градското ми яке е 60 кинта от аутлета на уайкики - по-евтино няма.

От друга страна тия ски - залудо похарчени пари, всичките.
Айде бе, къде караш на -25 Simple Smile И ние сме скиори ама -25 в България.. Simple Smile
Якетата са ни тъпи и прости. Лапетата така или иначе нови всяка година влачат, поне дребната почна да настига от батко си някои размери изостанали...
Мъжете да има как и по къси ръкави ще карат, редовно са разкопчани.
Макс 200 лв са ни на 4мата якета + гащеризони. Моят и на ММ си ги влачим години (амазонски някви турбо промоции, даже моят клин е Salomon, ама беше 6 Е Simple Smile Simple Smile ) Аз съм скръндза, повече не давам...
Между другото си имам и гащеризон от 90те, когато се учих - още ми става и не е мръднал.. ама не ми е удобно с цяла опаковка по ред прични. И си виси в гардероба..

# 796
... Между другото си имам и гащеризон от 90те, когато се учих - още ми става и не е мръднал...
Това ако не е пестеливот ! Браво на теб Simple Smile И аз искам нещата от когато учих още да ми стават. С удовоствие щях да пестя от дрехи в такъв случай .
 Янтра ските не са пари за лудо. Всичко, от което се чувстваш добре и запълва живота ти по хубав начин не е за лудо. Иначе да се запитаме за какво живеем. Да не сме мравки?
И ние ходим на ски.
За лудо може да е ако всяка година си купуваш снежно бяло скио блекло, което става на края на сезона сиво и догодина пак ... защото е голяма красота ...

# 797
  • пустинята Гоби
Пари за спорт никога не са залудо, а в случая когато цялото семейство кара са си наистина добре похарчени. Тази зима се наложи на купя ръкавици на детето и тъй като никъде нямаше на нормална цена се наложи да дам над 100 лева за 2 чифта. Заболя ме сърцето, честно ви казвам, но пък поне са хубави и евентуално може да се ползват от брат му.

# 798
Е, по тая логика - аз имам ски яке за бая цифра пари. Не са похарчени залудо, защото на -25 не може без добро яке ( и панталон). Градското ми яке е 60 кинта от аутлета на уайкики - по-евтино няма.

Кой кара ски на -25?
Иначе хубавото яке за ски (и долнище) си е задължително, но не бива да е много топло, защото ските са активен спорт и ще се изпотиш и завриш. Аз гледам параметрите за дишане и водонепропускливост, но и там няма смисъл от Гортекс например, защото никой не кара ски в проливен дъжд. Над 10 000 милиметра всичко е ОК по принцип.
А самите ски все гледам да ги взема на половин цена, миналогодишен модел.

# 799
Aайде сега и експерно мнение по ски облеклата . И мамасита беше така. На всякъде п овсяка тема и експертно Simple Smile

# 800
Оф топик:
Бяло ски облекло е опасно на пистите за теб и останалите - ставаш почти невидим за останалите и е трудно да те пазят или да се пазят от теб.

# 801
  • пустинята Гоби
Aайде сега и експерно мнение по ски облеклата . И мамасита беше така. На всякъде п овсяка тема и експертно Simple Smile
И това каква връзка има с темата?

# 802

Ми карам ски от близо 50 години, имам  опит, имам  мнение. Теб какво ти пречи? А и не аз зачекнах темата. Нито пък само аз коментирах. Аман от злобарско следене на постовете ми.

# 803
Да ... за маратонките не е злобарско, за скиоблеклата стана злобарско ... Все пак не говорим кой колко знае по повод ски облеклата и кой какви маратонки смята за велики, а кой къде изхвърля пари без смисъл. Всеки , който си е купил или ползва практично за него си облекло за ски или пасващи му за целта маратонки ... не си е дал парите на вятъра. Мое мнение.
Бялото го дадох за пример, защото се взима чисто и красиво, но бързо става мръсно и доста грозно и се налага ново , ако се държи на красотата. Тук вече според мен парите са за лудо.

# 804
Виж точно какво написах - супер топли пухени якета за ски са пари на вятъра, защото прекалено загряват и не е нужно. Супер скъп екип с гортекс пак са пари на вятъра, защото за ски няма нужда от толкова висока водонепропускливост. А разликата в цените между 10 000, 20 000 и Гортекс е много голяма. Съвсем по темата си дадох мнението, ама то с теб човек всичко може да очаква. Пък това с Мамасита как не ти омръзна не знам.
И за ските писах баш по темата - това, че едни ски са миналогодишен модел, не ги прави лоши, а цената става...
Миналата седмица бяхме на ски, пистите бяха доста твърди и на ММ му се приискаха нови ски, една степен по-висок клас. И се зазяпа по ето тези, пък ти кажи, че това не е добра сделка. Който купи новички той дава пари на вятъра.

https://maxsport-bg.com/product/fischer-rc4-the-curv-gt-rt-mbs-13-rc4-pr

# 805
Може за теб супертоплите якета да са пари на вятъра, а за друг може да са предпоставка изобщо да се появи зимата навън. Затова пък ти виж какво написах за експертното мнение. Защото има различни хора с различна реакция към студа, еле аз. Имало е случаи , когато в града с хубави зимни дрехи премръзвам, но в планината със супертоплите и за теб ненужните мога с часове да се разхождам или да карам ски. И не е само движението, заяото понякога седим и в снега и на заведение навън и пак ми е топло. И пак прочети какво написах. За всеки който си вземе каквото му е необходимо , за да функционира живота му както си му харесва за мен не са пари на вятъра. Но би било добре да спрем да циклим на екипчетата. Искаш ли Simple Smile

# 806
Замислих се за тия пари що неща бих и купила.. За нея е щастие да и дойдат децста и да ги посрещне с бсница, нещо като бабински дълг и като го изпълни е щастие.
А децата и внуците й ще й ходят на гости за баница, ако знаят, че рови в кашоните за храна?! И са я оставили до тоз момент да стигне..
Е какви са тия деца ... или те са заети със собствения си адреналин.

Връщам се към този коментар, само да отбележа, че не всеки който рови го прави от недостиг. Преди години, когато бях още ученичка, дядото на една приятелка също имаше такъв навик. Беше и абсолютен Плюшкин. Явно е някакъв вид разстройство.

Имам и друга приятелка, чиято майка е дементна и трудно приема финансова помощ. Така че понякога децата искат да помогнат, но не винаги отсрещната страна приема.

# 807
Много си е на място коментара. Ако има здравословни проблем още повече и за двете важи.
Имам подобна ситуация вкъщи, не прави баница определено, а вниманието е като към 5годишно...

# 808
  • Пловдив

Айде бе, къде караш на -25 Simple Smile И ние сме скиори ама -25 в България.. Simple Smile
Якетата са ни тъпи и прости. Лапетата така или иначе нови всяка година влачат, поне дребната почна да настига от батко си някои размери изостанали...
Мъжете да има как и по къси ръкави ще карат, редовно са разкопчани.
Макс 200 лв са ни на 4мата якета + гащеризони. Моят и на ММ си ги влачим години (амазонски някви турбо промоции, даже моят клин е Salomon, ама беше 6 Е Simple Smile Simple Smile ) Аз съм скръндза, повече не давам...
Между другото си имам и гащеризон от 90те, когато се учих - още ми става и не е мръднал.. ама не ми е удобно с цяла опаковка по ред прични. И си виси в гардероба..
Ей така като ме погледнеш се вижда как съм замръзнала, снимката е от Боровец, долу на Мартинови бараки, горе ми се беше смръзнало всичко и се завлякохме долу на по-топло, по-топло - 22, горе беше - 25. https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139768971_10224 … Q&oe=626BFBD4

Или е на Мартинови бараки, или на Ситняково.

Вероятно някои хора, повечето разумни хора, като видят, че е - 25 биха се отказали да карат. Но ние сме се завлекли на Боровец от Пловдив, станали сме в 5, товарили сме оборудване и няма отказване. Кара се.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269270490_102 … w&oe=62491924 това сме ние, друго ходене, не е - 25, но - 15 си е редовно.
Аз съм дебелия индивид. Мъжа ми е белия. Големите двама със сходните якета НЕ са близнаци.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:08 от Янтра

# 809
Те твоите пък изобщо не го докарват на близнаци 😁
Карайте си и на -50, на мен това не ми е кеф, мерси съм. Ако ще и със скафандър 😜

Общи условия

Активация на акаунт