Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 884
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 990
Темата май беше дали се "улавяте", че харчите, но май всички са на принципа имам, ще ги дам 😁

Аа, сега ми се изясни защо 60хил за кола в България се води за среден клас - толкова хора във форума са от висшето общество🤣😂
Е и аз така гледам, все висш ИТ планктон, имотни барони, инвеститори, всичко ларж, затова се записах, че иначе ние сме селски и само овчари и рибари наоколо Worried

Сега и кубици и конски сили, ако тръгнат да се обсъждат и отиде коня у рЯката.
Защо, те новите коли са все малолитражки и е много по-модерно да се похвалиш със скутер отколкото с Ф-350. Между другото, в провинцията джипът е необходимост, като канализацията, не е фръцкане, също като канализацията, въпреки че някои ползват и двете с тази цел.

Аз поне ни един не познавам, който да мие чинии, тоалетни и тн. за препитание.
И аз непрекъснато повтарям, че човек не може да е стъпил в космоса, защото аз ни един астронавт не познавам Triumph

# 991
Класът на една кола не се определя като луксозен според екстрите. А под джип имат предвид SUV.

Ясно ми е кое определя класът на колите. Обяснявам, че аз съм прагматик и предпочитам удобна кола с екстри, подходяща за условията при които живея, тоест, сняг и заледени пътища, студен климат. Ако трябва да избирам, бих предпочела convertible, но не е прагматично - тогава ще ми трябва и зимна кола, тоест 3-4 за семейството. Може би след някоя и друга година, ако имаме излишни пари, ще си осъществя желанието, но в момента не ми е нужна.

# 992
Колата като изхвърляне на сума ти пари нахалост вече я обсъдихме като параметри. Интересни са трендовете и разликите при хората и кой какво смята за лудо харчене на пари.

За нас щом си изкарваме ние парите, можем да си ги харчим както искаме и грам няма да има значение дали друг го смята за екстри, изхвърляния или ненужно за неговото семейство.

# 993
Колата като изхвърляне на сума ти пари нахалост вече я обсъдихме като параметри. Интересни са трендовете и разликите при хората и кой какво смята за лудо харчене на пари.

За нас щом си изкарваме ние парите, можем да си ги харчим както искаме и грам няма да има значение дали друг го смята за екстри, изхвърляния или ненужно за неговото семейство.

По тази логика, не би трябвало да обсъждаме онези с луксозните коли паркирани пред панелки. И за тях няма грам значение кой как го определя, обаче ги обсъждахте преди няколко страници. Просто всеки има приоритети. За един е образование, спорт и здравословна храна, за друг силиконови поддръжки, за трети луксозна кола. Дано има повече пари, а кой как ги харчи си е за негова сметка. Само че тенденцията е обратна.

# 994
  • Great Britain
Защо така се подразнихте на хората каращи нови и скъпи коли?Печелят пари купуват си коли.Сменят ги през година ,две пак за нови и така.Вие не е задължително да правите като тях ,ако не ви харесва.Може и цял живот с кола втора употреба.Приоритети.

# 995

По тази логика, не би трябвало да обсъждаме онези с луксозните коли паркирани пред панелки. И за тях няма грам значение кой как го определя, обаче ги обсъждахте преди няколко страници. Просто всеки има приоритети. За един е образование, спорт и здравословна храна, за друг силиконови поддръжки, за трети луксозна кола. Дано има повече пари, а кой как ги харчи си е за негова сметка. Само че тенденцията е обратна.

Има и по-сложни смесени варианти - цял живот си смятала, че да се дадат "една шапка пари" за тенекии е лоша инвестиция и не си го правила, а си инвестирала в образование на децата, дом, спорт, екскурзии и спестявания/инвестиции.  Да де, ама минаваш 50-така и детето е образовано и си работи, домът си го има, находила си се, инвестициите са се понатрупали и нямаш финансови проблеми и тогава що да не си каже човек "ми то кеф цена няма" и "пари в гроба не можеш да си отнесеш" и да си купи една нова кола за да си достави този кеф? И тук вече на никого не  е работа да обсъжда "тоя па отде има пари?", "я как се изхвърлят тея" , "толкова пари за тенекии аз не бих дала" и прочее.

# 996
Ама какво значение има кой по какви причини си е купил нова кола, при положение, че харчи собствените си пари...

# 997
По тази логика, не би трябвало да обсъждаме онези с луксозните коли паркирани пред панелки.
Пред панелките няма луксозни коли. Има 20-годишни ритани консерви от популярни марки 🤣Това е разликата между състеателността и изхвърлянето.

# 998
Ама, ако ги кефи, нека да карат не стари тенекии, а сапунерки. Тяхна си работа. Това ги кефи, това карат.

Междувпрочем, заглавието на темата е "Улавяте ли се, че харчите залудо пари?", а не "Улавяте ли околните, че харчат залудо пари?" Човек може да прави сметка на собствените си лудости и пари, а не на чуждите. И аз не бих лъскала до замайване ваната, за да легна в нея, подбирайки книгата, която ще чета да е в тон с душ гела, за да се изобразя като интелектуалка, но който го кефи, да го прави. Достатъчно е само да не набива своя модел като единствено правилен и да не цъка като повреден будилник на чуждите избори.

# 999
Е да де, ама то специално при колите изниква най-остро един дефиниционен дефицит на темата - какво точно е "залудо" Simple Smile
- От една страна несъмнено парите, дадени за скъпа нова кола, са много лоша инвестиция и следователно би трябвало да са дадени залудо.
- От друга страна да си доставиш удоволствие (животът все пак не се състои основно от удоволствия) би могло да се интерпретира и като най-смисленото харчене, баш обратното на "залудо".

А де Wink

# 1 000
SUV не е джип,колкото и да се пъне да изглежда като такъв,и парите хвърлени за него са залудо. Джип е Хъмви-то на Стависки.

# 1 001
Джип е марка.
И Ксерокс е марка. И Елка. И Тиксо.
И куп други Simple Smile
А в този смисъл сув е джип, колкото бмв-то в масовия БГ вариант е спортен автомобил Simple Smile
Така че все тая...

# 1 002
Върни се назад и прочети. Имаш проблем с четенето, с разбирането или и с двете?

# 1 003
SUV не е джип,колкото и да се пъне да изглежда като такъв,и парите хвърлени за него са залудо. Джип е Хъмви-то на Стависки.

Хайде остави тези високопарни приказки.  СУВ е нещо много удобно и практично и няма негативите на истински джип за хора, на които не им дреме за плюсовете на същия. Истинските джипове са направени за офроуд, ама масово хората не го правят. на тях им трябва най-много да минат непочистена улица, да изгазят дупките по друга улица или да стигнат до ски пистата. За тези цели СУВ е перфектен. Но за разлика от джипа вози комфортно, харчи малко, и е общо взето устойчив в завоите (не колкото ниска кола, но повече от истински офроуд джип).
То неслучайно това е най-бързо развиващият се сегмент при колите - има ги във всякакви размери (от Сузуки Игнис до Аудита, Поршета, БВВ-та и прочее. 
Та защо да са пари залудо?
- лесно се качваш, защото е по-висок, а не се напъхваш вътре като конторционист в кутия
- седиш на по-високо и имаш по-добра визия
- при малка дължина имаш повече обем и по-функционален багажник
- високото окачване помага на лош път
- 4х4 даже не е нужно, защото значи 4000 лева отгоре, 10% по-висок разход и по-лоша динамика.
- има по-спортен вид

Та защо да е пари залудо??? Е, за мен нещо супер скъпо си е залудо, ама в рамките на обсъжданите 60 000 си е много разумен избор на кола.

# 1 004
SUV ако не сте забелязали е модел лека кола на съответната фирма,но с размерите и леко преправен дизайн така,че да прилича малко на джип. Което го прави да изглежда нелепо.

Общи условия

Активация на акаунт