Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 50 852
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Най-красивата страна
Зависи .Ако става въпрос за капитан далечно плаване-около 6-9 месеца работа.После 3 месеца почивка.Ами предостатъчно е.Няма нужда да получават заплата за тези 3 месеца,изкарали са достатъчно.
Повечето пътуват под чужд флаг.

По темата
Ама и те не харчат пари на вятъра.
Виждам,че инвестират.Поне тези,които познавам.

# 1 081
Какво далечно плаване? Този израз отдавна не съществува и ако се ползва е бланкетна фраза. Всички плавания са далечни вече.
Всички са под чужд флаг, отиват до кораба и се връщат със самолети. Българските кораби също са под чужд флаг. Договорите на капитани и механици обикновено са за четири месеца. 6-9 месеца договор няма такова нещо от много години. Само заради короната се случваше да не могат да им организират смени навреме, но 6 месеца беше критичната точка. Освен че семейството ми и почти всички приятели цял живот са по моретата и синът ми е капитан, та знам.

Еми не е същото като да получаваш през половината време пари. Това не е професия, с която вечер се връщаш при семейството си и си лягаш в леглото. Може и внезапно по време на война да те пратят да товариш петрол от Русия например. Но всеки сам си избора професията и при никоя парите не растат по дърветата.

# 1 082
Капитаните получават между 4000 и 8000 на месец според ранга. На някои танкери над 10 000. Нямат и режийни разноски, нито за храна. Но тези пари ги получават като са на кораб. Като слязат от него, нищо не получават, освен в БМФ, където доколкото знам още са на принципа редовна заплата в лева/командировъчни в евро.
Не ти е вярна информацията. повечето офицери получават заплата дори и като са на брега.
Иначе: - зъболекар, зъботехник, майстор плочкаджия, адвокати, счетоводители, собственици на фирми не ги броим

# 1 083
Не ти е вярна информацията. повечето офицери получават заплата дори и като са на брега.

Съвсем ми е вярна информацията. С уговорка, че говоря за България. Само в БМФ вземат заплати като не са на кораб.

# 1 084

Съвсем ми е вярна информацията. С уговорка, че говоря за България. Само в БМФ вземат заплати като не са на кораб.
Че те 80%( да ане кажа и повече) от хората са под чужд флаг.

# 1 085
Ами нали точно ти казвам, че само в БМФ вземат заплати на брега, а не обратното?

# 1 086
Ами нали точно ти казвам, че само в БМФ вземат заплати на брега, а не обратното?
Е и в Royal Caribbean and Celebrity cruises, доста по-големи фирми от БМФ, също.
А за БМФ, видяхме какво стана с ферибота. И да не си помислите, че хората взеха обезщетения от борсата. Не, бяха принудени да подадат молби за напускане. Говорим за капитани с 20 годишен стаж.  И не вземаха пари докато бяха на брега.

# 1 087
  • Най-красивата страна
Има капитани и моряци ,които пътуват само в Европа и само по реки .
А това е много различно от един рейс до Австралия например.
И заплащането е различно.

Не съм казала никъде,че това са лесни пари.

И за ITе нормално да получава 4 000лв.даже на някои може да им се стори малко.

Просто както навсякъде,така и у нас има хора,които печелят повече и такива,които получават по-малко.
Има значение дали си на заплата или работиш за себе си.
И какво точно работиш.
Съвсем нормално е.

# 1 088
У нас, но не и навсякъде има хора които работят и получават почти или откровено нищо. На чистачката в офиса блуза от втората употреба са пари, похарчени залудо, ако старата блуза не е прекалено скъсана.
Вчера си купих чувалче пресни бейби картофи за 36 лева, вкусни са, но при настоящия семеен бюджет отиват в графа "залудо похарчени".

# 1 089
Цяло чувалче? Докато ги изядеш и те вече покълнали Simple Smile.

# 1 090
А на някой хрумва ли му, че и чистачката иска да носи различна блуза, ако да е от ВУ?
Виждала съм хора с мизерни доходи, опитват се да живеят и се радват на малкото, без да ги интересуват подробности...

# 1 091
Занимавам се с онлайн продажби. Изумително е колко многа хора пазаруват ей така и дори не помнят какво и от къде са поръчали. Повечето казват,че имат много поръчки и вече не помнят каква са поръчали. Тъжно е, явно единствената им радост е да си профукат заплатата за простотии, които щом не помнят, явно не им трябват. Ей това вече залудо харчене. Ама всеки си преценява.

# 1 092
Добре си пазаруват хората, без покупки ли да седят? Simple Smile

# 1 093
Цяло чувалче? Докато ги изядеш и те вече покълнали Simple Smile.
Не и вкъщи, децата ми имат здрав апетит, слава богу, а аз съм професионален готвач.😃
 Нищо лично, но не обичам да ми обясняват как живея, евентуално може да се предположи, но чак пък да ми се казва..никой не ми е в дома.

# 1 094
  • пустинята Гоби
Шегува се жената, кой ти обяснява как да живееш?

Ходих на фризьор преди дни и сега отново не се харесвам. Ето, хем пари на вятъра, хем ядове!

Общи условия

Активация на акаунт