Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 386
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
  • на острова на мечтите
Сетих се, че имам три червени чушки. Опекох ги. За десет минути на 180°. Утре ще купя някоя мръвка. Или ще си направя безглутеново хлебче.

Чакаме рецепта и резултат за хлебчето.
Мръвките са лесни.
Ами не стигнах до хлебчето. Малко нерви тази сутрин и ... Опекох пържоли. Сега отивам да видя други рецепти.

# 496
Имам фурничка. Как мога да приготвя печена царевица? Да я опаковам с хартия за печене, с алуминиево фолио, или и с двете?

# 497
Имам фурничка. Как мога да приготвя печена царевица? Да я опаковам с хартия за печене, с алуминиево фолио, или и с двете?
Моят не е тип фурна, но аз я правя, като чупя кочаните на две, мажа ги с масло, завивам ги с фолио и пека на 200 градуса за 20 минути. Видях този начин на приготвяне в Инстаграм и става много сполучлива.
Редактирах поста, понеже забравих да напиша за фолиото.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 21:48 от Меган

# 498
  • на острова на мечтите
Във фейса има една готина дама, която споделя много интересни рецепти. Има профил и в Инстаграм. Там намирам много идеи и тази за царевицата също там. Не съм я правила, но е както споделя Меган.

# 499
Във фейса има една готина дама, която споделя много интересни рецепти. Има профил и в Инстаграм. Там намирам много идеи и тази за царевицата също там. Не съм я правила, но е както споделя Меган.
Не беше нейна публикацията, но те общо взето готвачите едно и също споделят.

# 500
Купих си 200 грама суров слънчоглед. Имам фрейър фурничката. Дайте идея как да го изпека или по-скоро изсуша. За мен хубаво изпечения слънчоглед е изсушен и после печен за вкус. На колко градуса, програма и в какъв съд да го сложа. Не е много едър за решетъчните тавички, та може да изпадат зрънца през дупките.

# 501
  • София
Всякакви ядки овлажнявам и посолявам. После слагам върху хартия за печене на табличката и пека. През 5 мин. проверявам дали са изпечени добре. За моя вкус трябва да са малко като сурови и после докато изстиват стават точно изпечени.
Минути и градуси не помня, но от основната програма на фурничката, може би 170 гр.
Не помня градуси и минути, пека, проверявам, ако трябва продължавам.

# 502
аз пека директно на мрежестата тава напръсквам с вода и 7 мин 180*

# 503
Каква е идеята на напръскването с вода?

# 504
  • София
Каква е идеята на напръскването с вода?

За да се задържи солта върху ядките. Така ги правеше и дядо ми на грил скаричката от соц. времената.
А от професионална продавачка на семки/т.н. Баба Семка/ пак от онова време знам, че след намокряне са ги ръсили със смес от брашно и сол. Но тя печеше и продаваше  в промишлени количества.

# 505
  • на острова на мечтите
И аз съм правила с брашно , сол и вода. Така солта се задържа върху семките. Или други ядки( фъстъци, бадеми...)

# 506
И аз го знам това със солта, брашното и навлажняването. Но едно време, когато имах мерак да си пека ги печах доста дълго на ниска температура, за да се изсушат хубаво, иначе суровееха. Това беше миналия век, вече съм забравила, та някой ако знае на колко градуса да ги изсуша.

# 507
  • София
пробвай на 110 градуса примерно.
Но то на фраера не е като на печка или парти грил.

# 508
  • Асеновград
Аз правя фъстъци на въртящата се приставка на фурничката на 180 градуса 20 минути . Пак вода и сол .

# 509
Онзи ден направих уникален пълнен патладжан изцяло на фраера /Инста пот/. 2 патладжана срязах през средата, направих разрези и посолих, запекох около 15 мин до омекване. Издълбах ги, задуших лук, чесън, кайма, 1 домат, вътрешността на патладжана, подправки. Напълних и отново запекох във фраера, накрая кашкавал. Станаха уникални

Общи условия

Активация на акаунт