Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 100 467
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Аз щях онзи ден да споделям и забравих Grinning и моята фурничка има функция дехидрататор,скоро пробвах с парче месо осолено и оваляно в подправки като за пастърма. Парчето беше голямо 300-400 гр и беше готово за около 3  часа на 65 градуса. Моята идея беше да го досушавам в хладилника, но на другия ден ми се видя достатъчно твърдо и реално  нямаше нужда ,та  си го хапнахме така. Не е точно като сушеното заради високата температура на която се прави, но за сандвичи се оказа страхотно,пък и за детето ми е по-спокойно ,че не е напълно сурово месо

# 691
Аз само плодове съм пробвала на тази функция. По-бързо става в сравнение с дехидратора, но и количеството е много по-малко.

# 692
  • Асеновград
И аз действам със силиконови ръкохватки. Свикнах му на цилиндъра, лесно се мие в съдомиялната. Wink
Плюсът на фурничката е, че освен по-големия обем, има няколко възможности в повече. Минусът е точно този цилиндър – с кошниците на обикновените фрайъри е по-удобно да се правят картофки.
Добре е всеки да се запознае предварително с възможностите на различните уреди и да избере според нуждите на семейството. Например ние рядко ядем пържени картофи, затова точно те не ми бяха критерий. Един-два пъти месечно мога да се прежаля да си поиграя с цилиндъра. Но ако е по няколко пъти седмично – едва ли.
Цилиндъра и аз не го ползвам за картофи обаче как хубаво се печат ядки ... 20-25минути . Тавата ряпа да яде. 

# 693
Аз само плодове съм пробвала на тази функция. По-бързо става в сравнение с дехидратора, но и количеството е много по-малко.
Плодове не съм пробвала ,но ми бяха дали малко над 1 кг дренки и ги суших за чай. Цялото количество ги събрах на двете решетки и бяха готови за 7-8 часа на 35-40 градуса ,та смятам че и това количество е прилично. Нямам обаче дехидрататор и не знам в него колко се събира

# 694
Одеве забравих да питам-как се правят пуканки в тази кошница? Докато търсех моя,видях снимка на друг,с кошница и пуканки в нея.За суха царевица питам,не полуфабрикат.

# 695
  • на острова на мечтите
Leona, какво точно месо е подходящо за изсушаване? И как го обработваш предварително? Само с подправки , или мариноваш ?
Аз днеска пекох чушки. На барбекюто стават по-късно, но ММ беше с грип преди три дни и още не е съвсем добре.  Да се занимава навън с чушки, не ми се щеше да настоявам.
Вчера правих едни хрупкави мъфини в силиконови формички. Понеже е само с горен реотан, като хванаха коричка ги обърнах на решетката.

# 696
Аз вече суша само пилешко и свинско контра  филе,но съм пробвала също св. врат и бут. За пилето стига и 10-12 часа в сол и няколко дни в хладилника, тъй като е по-нежно месо ,пък и филетата са по-малки ,съхне доста бързо.
За свинското имам 2 варианта:
1. Месото стои заровено в едра сол за 2-3 дни ,после кисна в студена вода за няколко часа и след като подсуша на кухненска хартия ,овалвам в предварително смесени подправки.
2. Правя си марината от 1-2 с.л. сол,щипка захар,супена лъжица вино и щипка подправки. Омазвам хубаво,вакумирам с машината за вакумиране и оставям така да зрее 3-4 дни. След това измивам месото подсушавам и пак овалвам в сухи подправки.
 Сместа от подправки и за пилешко и за свинско си я правя на око от червен пипер,черен пипер, кимион,сминдух,сух чесън и малко чубрица

# 697
  • Стара Загора
И аз действам със силиконови ръкохватки. Свикнах му на цилиндъра, лесно се мие в съдомиялната. Wink
Плюсът на фурничката е, че освен по-големия обем, има няколко възможности в повече. Минусът е точно този цилиндър – с кошниците на обикновените фрайъри е по-удобно да се правят картофки.
Добре е всеки да се запознае предварително с възможностите на различните уреди и да избере според нуждите на семейството. Например ние рядко ядем пържени картофи, затова точно те не ми бяха критерий. Един-два пъти месечно мога да се прежаля да си поиграя с цилиндъра. Но ако е по няколко пъти седмично – едва ли.

И моят еърфрайер е от този тип като фурничка, и аз в началото пробвах картофите в цилиндъра, но ми беше супер неудобно и започнах да ги правя в другия дълбокия съд с дупките отдолу - много е удобно в него, лесно се поставя и вади. Слагам доста голямо количество картофи, пека ги на макс за 30 минути, като на всеки 10 минути вадя съда и ги разбърквам. Не слагам сол, соля ги после като ги извадя. Цилиндъра го ползвам да пека люти чушки в него - стават сполучливи.

# 698
Бях питала за пуканки и днес опитах Станаха чудни Ще продавам машината за пуканки😊

разтопих масло със сол и овалях зърната.Мирише на масло,но не се усеща,а капа по тавичката долу.

# 699
Браво на теб!
Аз пробвах веднъж, но половината зърна останаха неопукани и затова не повторих.

# 700
Може да е и късмета на начинаещия😆,ама детето е доволно.А и аз,щото ще махна един уред Трябва да видя как да направя да се усеща маслото в тях

# 701
По-скоро ги опукай без маслото и после върху тях и тръскаш в голям съд. Добавено отначало си видяла че не става.

# 702
Хм, и аз имам кошница...дали могат да станат карамелизирани пуканки се чудя...едва ли де, но не пречи да опитам.

# 703
  • София
Някой има ли този фрайер:

Прилича на Косори-то, но е двойно по-евтин. Явно тенденцията е към такъв тип фрайери - един дълбок съд, отдолу пече, отгоре духа. И нинджа имат такъв, но е още по-голяма цифромания. Въпросът е, че сме малко домакинство и е прекалено да инвестираме в такива много скъпи уреди. Неразумно инвестираме в черна техника.

Идеята на този Ръсел Хобс е да го ползвам както Пинко тук показваше какво прави с нейния Косори дуал блейз. Ако някой го има, да сподели.

# 704
  • до най-прекрасния мъж
Понеже се засякохме и в другата тема, бих те посъветвала да влезеш в групата Еър фрайър фен, ако ползваш ФБ. Освен рецепти, се обсъждат и модели. Групата е голяма и не е тематична само за една марка, така чевероятността някой да има подобен уред е доста по-голяма от тук. А и ще добиеш реална представа какво и как се готви в различните видове фрайери. Аз членувам в тази и още 2-3 подобни групи още преди да си купя комби уреда и определено ми беше добър ориентир какво да избера, предвид че бях много боса на тема мултикукър и еърфрайер.

Общи условия

Активация на акаунт