Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 382
  • 783
  •   2
Отговори
# 525
Кюфтаци

Днес като един дъждовен ден, смятам да оползотворя в проби на рецепти.
иска ми се някакви сладки неща да завъртя сега чета из нета - баклава или тригуни някой правил ли е?

# 526
От червена леща правя ето тези питки-рецептата е елементарна,само 3-4 съставки:

Може ли рецептата за тези питки?

# 527
  • София
И аз бих желалала рецепта за питките с леща! А дали може да си ги изпека в обикновена фурна? Не ми се рискува с тесто във фраера, моят не е като фурничка и няма подходящ съд за подобна цел.

# 528
И аз бих желалала рецепта за питките с леща! А дали може да си ги изпека в обикновена фурна? Не ми се рискува с тесто във фраера, моят не е като фурничка и няма подходящ съд за подобна цел.

Тези са направени в обикновена фурна.
320 гр червена леща се накисва вечерта във вода. На сутринта се изплаква и се слага в блендер или робот. Към нея добавям 40 гр. Хуск,чаена лъжичка сода, 30 мл ябълков оцет,40 гр. Зехтин,100 мл. вода. Овкусяваме със сол и каквито подправки обичаме-аз добавям чесън на прах,кимион и Чили. Блендираме докато стане гладка смес и оформяме на топки (9-10). Оформям с влажни ръце. Нареждам върху хартия за печене и на 180 градуса за 25-30 минути.

# 529
20мин. на 160°
🧁Мъфини с шоколад 12 бр. :

1 яйце
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кисело мляко
60гр. Масло + 60мл. Олио
1 чаена чаша брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
50гр. Настърган шоколад

# 530
  • София
Pinko, какъв ти е фраерът? Загряваш ли го предварително? В моя Косори мъфините обикновено отгоре са с твърда коричка, а отдолу неизпечени.

# 531
Bubble79 > dual blaze не нищо не загрявам, карам я за момента по предварително запаметените програми . Тествам го чистак нов е
Скрит текст:

Вчерашното готвене всичко на програмата bake
хляб, соленки и канелки

Скрит текст:

# 532
Пинко, всичко изглежда чудесно и много много вкусно.

Мисля, че всичко ти се е получило толкова добре, защото фраера има награвяне и отдолу.

Със здраве да си ползваш придобивката.

А картофи правила ли си. Как са на вкус? Повече като печени, или повече като пържени.

# 533
Правих
повече като пържени, на програма фраис за 25 мин- 675гр. са това чисто тегло преди да ги метна мерих за да имам засичане - лидлските от 0.69ст. за кило

и кюфтаци на еър фрай програмата също перфектни

# 534
  • на острова на мечтите
Солени мъфини по рецепта на Валерия. Т.е. приблизително по рецептата на Валерия. Аз добавих и бадемово брашно, защото слънчогледовото май беше по-малко от 50 гр.
Изглеждат ми добре.

# 535
Снощи се опитах да направя хлебчетата от червена леща. Бях си я накиснала във вода от сутринта.
Нямах хуск и реших да заменя тази съставка с фини овесени ядки.
Сместа ми стана доста рядка, а си бях изцедила много добре лещата - през цедка.
НЕ СЛОЖИХ предвидените в рецептата 100мл вода, защото щеше да стане на супа....
Трудно оформих топки.
Готовите хлебчета станаха малко твърдички от външна страна.
Иначе не бяха лоши на вкус.
Определено ми се иска пак да пробвам да ги направя.
Goldeva, много ли е било фатална подмяната на хуска с фините овесени ядки, че така не ми се получи рецептата???

# 536
Снощи се опитах да направя хлебчетата от червена леща. Бях си я накиснала във вода от сутринта.
Нямах хуск и реших да заменя тази съставка с фини овесени ядки.
Сместа ми стана доста рядка, а си бях изцедила много добре лещата - през цедка.
НЕ СЛОЖИХ предвидените в рецептата 100мл вода, защото щеше да стане на супа....
Трудно оформих топки.
Готовите хлебчета станаха малко твърдички от външна страна.
Иначе не бяха лоши на вкус.
Определено ми се иска пак да пробвам да ги направя.
Goldeva, много ли е било фатална подмяната на хуска с фините овесени ядки, че така не ми се получи рецептата???

Утро,купи си хуск,фатална е тази промяна,да. Хускът играе ролята на слепващ агент-замества яйцата. Не давам гаранции,че с променени съставки ще се получат хлебчетата,но давам гаранции,че с моите и при спазване на количествата,ще стане. Ако искате по-късно ще изпратя рецепта и за хлебче от леща без хуск,но с млечни продукти Simple Smile

# 537
Goldeva, благодаря!
Значи аз  грешно съм преценила, че мога да заместя така.
Ще чакам рецептата и без хуск!

# 538
Оставям ви и другите 2 рецепти за хляб с леща. Те не са веган Simple Smile рецептите,както ще забележите,са на английски. За да не се отклоняваме от темата-мисля,че са много подходящи за air fryer,просто в зависимост от големината, може да се наложи да се направи половин количество Simple Smile
Аз се надявам следващата седмица да съм в новия апартамент вече и да из поробват косорито с два реотана,което послушно чака повече от година в килера Simple Smile

Едит: https://www.youtube.com/watch?v=HKJOhs6oNrQ

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 10:34 от Goldeva

# 539
Оставям ви и другите 2 рецепти за хляб с леща. Те не са веган Simple Smile рецептите,както ще забележите,са на английски. За да не се отклоняваме от темата-мисля,че са много подходящи за air fryer,просто в зависимост от големината, може да се наложи да се направи половин количество Simple Smile
Аз се надявам следващата седмица да съм в новия апартамент вече и да из поробват косорито с два реотана,което послушно чака повече от година в килера Simple Smile

А къде са самите рецепти?!

Общи условия

Активация на акаунт