Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 566
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
NK клетките са най-завишени в лутеална фаза от менструалния цикъл,при ембрионална имплантация и първите месеци от бременността. 

Здравейте момичета, пак съм аз. 4 дни след трансфер съм. Всичко мина като по учебник и ми сложиха едно перфектно ембрионче. Тъй като днес започнаха да ми се въртят какви ли не мисли в главата, а близо до нас има лаборатория, реших да си пусна на своя глава изследване за НК клетки, тъй като имах някакви свои съмнения да не би нещо да ми куца на този фронт. Ужасно съм притеснена от резултата:

Имунология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Фенотипизиране на NK/TNK клетки      Профил   *   *
Общи Т лимфоцити (CD3+)      1 372   Cells/µl   572 - 2350
Общи Т лимфоцити (CD3+) %      65.0   %   54.0 - 85.0
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)³   ↑   443   Cells/µl   90 - 430
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+) %³      21.0   %   5.6 - 30.0
T клетки с NK активност (CD3+/CD16+/CD56+)      8.00   %   0.01 - 12.00

Чух се с лекуващия ми лекар и според него това е гранично висок резултат и е възможно тялото да е реагирало временно така заради процедурите - пункция, трансфер, и т.н., дори и да е начало на бременност. С една дума не беше твърде притеснен. Нямам предни аборти или бременности. Думите му ме успокоиха донякъде, но си записах час за сряда при имунолог доцент д-р Русев да ги погледне за всеки случай. Много ли е зле според вас?

# 226
Здравейте момичета, пак съм аз. 4 дни след трансфер съм. Всичко мина като по учебник и ми сложиха едно перфектно ембрионче. Тъй като днес започнаха да ми се въртят какви ли не мисли в главата, а близо до нас има лаборатория, реших да си пусна на своя глава изследване за НК клетки, тъй като имах някакви свои съмнения да не би нещо да ми куца на този фронт. Ужасно съм притеснена от резултата:

Имунология

Чух се с лекуващия ми лекар и според него това е гранично висок резултат и е възможно тялото да е реагирало временно така заради процедурите - пункция, трансфер, и т.н., дори и да е начало на бременност. С една дума не беше твърде притеснен. Нямам предни аборти или бременности. Думите му ме успокоиха донякъде, но си записах час за сряда при имунолог доцент д-р Русев да ги погледне за всеки случай. Много ли е зле според вас?

При завишени НК клетки обикновено се прави вливка интралипид, за да понижи имунната система, за да не атакува ембрионнчето като "чуждо тяло" образно казано. Това са клетките, които се активират срещу вируси. На мен такава вливка ми направиха в деня на трансфера /не, че помогна/, заради завишени левкоцити. При теб стойностите са гранични- малко над горната граница и сигурно, затова лекарят ти е казал така. Мен ме изпрати при проф. Николова - Токуда. Същата приема и в Националния център по заразни и паразитни болести. Ако искаш, за да не се притесняваш виж дали можеш да си запишеш по- ранен час при нея. Важното е да си спокойна и всичко ще е наред. Желая ти скоро положителен тест!

# 227
Много ви благодаря за бързия отговор. Дай Боже да е така Sad Непрекъснато нещо ново изниква за притеснение. Не беше мъжки фактор, днк фрагментация, ковид, качество на яйцеклетките, не много висока бройка на пункция, ембрионите дали ще оцелеят, ами сега и това. Знам, че изобщо не е редно да се оплаквам предвид, че изобщо сме в началото и за първи път. Но, мрън.

NK клетките са най-завишени в лутеална фаза от менструалния цикъл,при ембрионална имплантация и първите месеци от бременността.  

Имунология

# 228
Момичета това ми е резултата като на 30 ми беше пункцията, а на 2.02 трансфера на 3 тридневни ембриончета. Как ви се струва Чхг за този ден?

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 11:52 от des_lona

# 229
Момичета, утрогестан или циклогест !? Кое е по-добрият прогестерон ?

# 230
Здравейте,
Преди трансфер съм и пия един куп лекарства: естрофем, дуфастон, утрогестван, антибиотик, кортикостероид, витамини, пластири, аспирин, имам назначени и мувалис и но-шпа от деня преди трансфера.
Питането ми е всичките лекарства ли се пият и след трансфера? Знам, че мувалиса е само за преди трансфера, но останалите?

# 231
Здравейте,
Преди трансфер съм и пия един куп лекарства: естрофем, дуфастон, утрогестван, антибиотик, кортикостероид, витамини, пластири, аспирин, имам назначени и мувалис и но-шпа от деня преди трансфера.
Питането ми е всичките лекарства ли се пият и след трансфера? Знам, че мувалиса е само за преди трансфера, но останалите?
За антибиотика и кортикостероида не знам, но другите аз съм ги пила до 12-16 седмица, а по преценка някои може и повече. Най добре питай лекаря

# 232
Здравейте,
Всичко се продължава. Преднизолона и антибиотика още два дни след трансфера и мовалиса мисля ,че два дни . Всичко друго до теста,а след това лекаря преценя.

# 233
Момичета, утрогестан или циклогест !? Кое е по-добрият прогестерон ?
Определено Циклогест! По съвременен прогестерон и една глобула доставя 400мг 😊

# 234
Здравейте, момичета.
Искам да попитам дали някоя от вас е с постоянна ниска телесна температура около 35.9 и дали някой лекар е открил проблема за тези стойности?

# 235
Здравейте, момичета.
Искам да попитам дали някоя от вас е с постоянна ниска телесна температура около 35.9 и дали някой лекар е открил проблема за тези стойности?
Аз винаги съм била. Даже по-ниска. Нито съм питала, нито съм го мислила. Преди много години ми бяха казали, че има нещо общо с ниското ми кръвно/хемоглобин, но не ми е създавало проблем. Единствено като вдигна 37,2° и съм все едно с 40°, но вдигам Т един път на 10години.

# 236
Здравейте и от мен!
Пуснах днес АМХ, за да подадем наново документите. Др.петък съм при докторката за преглед и ще видя какъв план ще начертае.

# 237
Здравейте, момичета.

Здравейте, често това е сиптом за един от двата проблема:

- Хипофункция на щитовидната жлеза
- Нисък хемоглобин/желязо/феритин

И при двете има забавена обмяна на веществата, от което пада телесната температура, често има и нисък пулс.

Но двете често са взаимнообвързани. Ако сте сигурни, че не попадате в нито едната категория, може да е просто особеност на тялото ви.

# 238
И аз това щях да пиша - щитовидна или бъбреци . И двете могат да са причина за ниска температура.

# 239
Щитовидната им уж е добре,изследвана е на 10 този месец резултата ми е:
ТСХ : 1.42          / 0.34 - 5.60
ТАТ : 1.4            / 0.25 - 9.00
МАТ: 2.6           / 0.40 - 4.00
Относно бъбреците от дете съм с бъбречно-каменна болест,но в България доколкото разбрах всеки втори е с такава....направо не знам.

Общи условия

Активация на акаунт