Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 713
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ на ЕТ на 5 дневни бластоцисти в петък. От неделя приемам Утрогестан 3*2 и сутрин слагам кринон. Днес пуснах прогестерон на 15ти ден от цикъла и резултата е 58,83 nmol/l , дали не е твърде висок?
Моят беше над 60 в деня на трансфера. Аз бях СЕТ, не знам дали има значение.

Успешна ли беше процедурата
Не, за съжаление, но според мен, това няма отношение. При моя приятелка е успешна, а беше със същия прогестерон като моя.

# 421
Здравейте. Предстои ми ЗЕТ на ЕТ на 5 дневни бластоцисти в петък. От неделя приемам Утрогестан 3*2 и сутрин слагам кринон. Днес пуснах прогестерон на 15ти ден от цикъла и резултата е 58,83 nmol/l , дали не е твърде висок?
Моят беше над 60 в деня на трансфера. Аз бях СЕТ, не знам дали има значение.

Успешна ли беше процедурата
Не, за съжаление, но според мен, това няма отношение. При моя приятелка е успешна, а беше със същия прогестерон като моя.

Благодаря Ви. От сърце желая да се получат нещата и да сбъднем всички мечтата си.

# 422
Здравейте, а колко ви беше прогестерона преди да започнете прием на утрогестан?

# 423
Не съм го изследвала, от клиниката не изследват нито един хормон преди трансфер….

# 424

Всъщност ви е малко нисък, но имате още време да го качите. 58,83 nmol/l = 18.55 ng/mL, а оптимални нива според д-р Стаменов са между 20 и 40 ng/mL. Над 10 ng/mL става за трансфер, но е малко ниско и има риск от прокървяване. Не бъркайте мерните единици и не сравнявайте вашето число с числото на друга жена, която обаче е в друга мерна единица.

Цитат
Здравейте момичета! Аз отново съм с въпрос... Извинявам се предварително за дългия пост и грубия превод, но трябваше да преведа  епикризата и с медицинските термини може да не се разбира добре. През май 2019 ми се извърши цветна снимки покрай още много други изследвания в документа пише следното:
 Извършва се хистеросалпингографско изследване за оценка на стерилитета на пациента. В зависимост от всяка от цервикалните структури, разграничаваме два маточни рога, левият е странично към споменатата страна и десният в горно и средно положение, представляващи маточна малформация, съответстваща на двурога двушийкова матка. Тръбните структури, зависещи от тези маточни рога, не са ясно разграничени, въпреки че се настояваше за тяхното запълване.
Може да се види привидно запълване на перикорнуарни тръбни( околотръбни) структури, съответстващи на венозни или лимфни структури.
Въпреки това, което беше описано по-горе във филма (снимката) след евакуация, изглежда, че има контраст, ограничен до чревни бримки( възли), което би предполагало наличието на преминаване на контраст към перитонеалната кухина, макар и в малки количества.
Днес говорих с една моя братовчедка, която също  е с инвитро лечение и тя ми спомена че ако са ми запушени маточните тръби е опасно да се прави трансфер, тъй като дори да се захване ембриона няма да оцелее заради течността в тръбите ...и че трябва или да се премахнат или да се отпушат. Възможно ли е да не се стигне до забременяване?

Mialma, това което ви е обяснявала братовчедка ви не е за запушени тръби, а при хидросалпингс. Тръбите ви може да са запушени (макар, че в ЦС пише, че пропускат, макар и малко), но да нямате хидросалпингс и тогава няма какво да се излива в матката и да доведе до аборт. Това, което се излива е токсичната течност от хидросалпингс, а във вашата ЦС нищо не пише за хидросалпингс, така че това не важи при вас (ако наистина няма, което трябва да разберете от лекаря си). Много жени със запушени тръби правят инвитро, без да са си махали тръбите и нямат проблем. По-притеснителното във вашия случай е двурогата матка, която може да изисква оперативна корекция, така че консултирайте се с добър лекар.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:24 от Kris_ti

# 425
Е аз да ви кажа утре съм на преглед на 2ри ден от цикъл ужж(вторник вечерта ми зацапа и реших да го броя от днес, ама то доста обилно текна и дано не е грешка).  Да видим ще има ли задържан фоликул и как ще е положението, и дали ще започваме стимулация. Силно се надявам и вярвам този път да излезнат хубави яйцеклетки и да се оплодят. ММ в понеделник е на контролна спермограма, абе общо взето 2рият ни опит е на път, дано да е успешен 🤞

# 426
Така ще е Mrvv, смело напред и всичко ще е наред Heart 
Е аз да ви кажа утре съм на преглед на 2ри ден от цикъл ужж(вторник вечерта ми зацапа и реших да го броя от днес, ама то доста обилно текна и дано не е грешка).  Да видим ще има ли задържан фоликул и как ще е положението, и дали ще започваме стимулация. Силно се надявам и вярвам този път да излезнат хубави яйцеклетки и да се оплодят. ММ в понеделник е на контролна спермограма, абе общо взето 2рият ни опит е на път, дано да е успешен 🤞

# 427
Здравейте, при стимулация имали ли сте доминиращи фоликули и то с доста по-големи. Помня, че предният път беше така и сега пак още от началото няколко стават много големи и заради тях ще се наложи по-рано да направим пункция. Това много ме притеснява. Миналият път беше на 14 ден от 17 фоликула, 3 яйцеклетки, 2 развили се. Сега както се очаква на 10 ден много ме притеснява.

# 428
Нормално е да има избързващи, но лекаря ти трябва да прецени как да действа че да се изравнят.. Понякога се налага някой да остане да презрее с цел останалите да стигнат нужните размери... все пак зависи и за колко фоликула става дума. Аз имах 12, от които 2 бяха презрели на пункцията, но другите 10 бяха зрели. Simple Smile
Здравейте, при стимулация имали ли сте доминиращи фоликули и то с доста по-големи. Помня, че предният път беше така и сега пак още от началото няколко стават много големи и заради тях ще се наложи по-рано да направим пункция. Това много ме притеснява. Миналият път беше на 14 ден от 17 фоликула, 3 яйцеклетки, 2 развили се. Сега както се очаква на 10 ден много ме притеснява.

# 429
Момичета, както си и мислех регулон за 10 дни, имала съм по-голям фоликул. Това същото като задържан ли е не разбрах.

# 430
Аз също съм с два задържани фоликули и на Регулонче,само че за 20 дни.

# 431
Каза че не можем да започнем сега стимулация, защото от ляво има един по голям фоликул, ама не попитах това задържан ли означава... На 11 каза пак на преглед. И друго забравих да го питам, за миомния възел нищо не каза, предния път беше 1см ама сега със стимулацията сигурно ще нарасне. Диде, ти на естествен цикъл ли ще си

# 432
Мисля ,че няма да съм на естествен,защото ме извика сега на 2 ден от цикъла и заради задържаните фоликули ми изписа Регулона за да се пуснат и в края на март пак ме извика на 2 ден. Може би тогава ще реши дали да е стимулиран или не... Mrvv,ти на ЕЦ ли си?
Каза че не можем да започнем сега стимулация, защото от ляво има един по голям фоликул, ама не попитах това задържан ли означава... На 11 каза пак на преглед. И друго забравих да го питам, за миомния възел нищо не каза, предния път беше 1см ама сега със стимулацията сигурно ще нарасне. Диде, ти на естествен цикъл ли ще си

# 433
Не не съм, ще стимулираме по къс протокол. Само ме притесняват тези противозачатъчни, разбъркват всичко. Ама той си знае. Правя каквото трябва и дано стигнем този път и до трансфер.
Ти не беше ли с нисък АМХ, не че моя е много висок пфф

# 434
Да с нисък съм,но както ти казваш ще му се доверя да прави с мен каквото иска само да има резултати и мен ме притеснява Регулона ,защото обърква всички хормони а тъкмо са ми в норма вчера ги проверих и сега не ми се мисли какво ще стане,но трябва да им се доверим....
Не не съм, ще стимулираме по къс протокол. Само ме притесняват тези противозачатъчни, разбъркват всичко. Ама той си знае. Правя каквото трябва и дано стигнем този път и до трансфер.
Ти не беше ли с нисък АМХ, не че моя е много висок пфф

Общи условия

Активация на акаунт