Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 758
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
А за медикаментозен аборт, кога се решава?

То и аз реално би трябвало сега да съм някъде 7-8 седмица.

Но доктора само ми каза да спра лекарствата.

Аз затова предположих, че сега просто чакам да ми дойде цикъла.

Ако не ми дойде до седмица може би пак трябва да отида на доктор?

Аз съм имала кухо яйце, но правих медикаментозен аборт, и беше болезнено и по-обилно. Не знам как ще е, ако просто ти дойде. За всеки случай може да си вземеш от дебелите дамски превръзки, които се водят за родилки. По-добре е, че сте спрели лекарствата. На мен ми ги държаха до 7ма седмица, уж да бъдело сигурно и чак тогава аборта. Ако ги бях спряла по-рано, сигурно сама щях да се изчистят.
Допълвам - кухо яйце значи, че се е хванало, но няма жълтъчно мехурче, което да храни ембриона. Получава се при хромозомни изменения на ембриона. Така че, имаш имплантация, но не се развива нататък.

# 481
При мен ембрион със сърдечна дейност се видя едва в осма седмица( 7+1). Преди тома само празен сак се виждаше, а бях започнала и да кървя със свежа кръв.
Добре, че не бързахме с окончателните заключения... В началото са много мънички и има случай когато застават така в ъгъла на плодния сак, че да не видят на ултразвук. Особено ако се следи ЧХГ и има някакво покачване не виждам какво  е сгрешил лекарят.

# 482
За медикаментозен се реши в края на 7ма. Може би, ако не ти дойде, тогава ще прецени лекаря.

# 483
при мен сака отговаря на 5 г с + 4... преди две седмици беше 5+2... може би затова доктора каза да спра лекарствата

няма как за 2 седмици да е пораснал само с 2 дни SobSobSob

пункцията ми беше на 21 януари... (от тогава са минали вече поне 6 седмици)

иначе и аз се зачудих дали да не изчакаме още една седмица, но според доктора няма смисъл

# 484
]Охх Кукличка, явно сте изчакали достатъчно.Cry
Много съжалявам за развитието и ти пожелавам следващият път да е вашият!
Тук при вторият ми опит една от лекарките ми каза следното: веднъж забременее ли жената, получава се отново и отново. Това по повод, че първият ми трансфер завърши с неуспешна бременност.

# 485
]Охх Кукличка, явно сте изчакали достатъчно.Cry
Много съжалявам за развитието и ти пожелавам следващият път да е вашият!
Тук при вторият ми опит една от лекарките ми каза следното: веднъж забременее ли жената, получава се отново и отново. Това по повод, че първият ми трансфер завърши с неуспешна бременност.

Канелена бисквитке, от вашата уста до Божията милостиня. Това беше най-хубавото нещо, което скоро съм чувала. Дори и да не е истина защо не ни го казват всички лекари, просто ето така, за кураж!

# 486
След кухото яйце, имам 2 инвитро опита с отриц.резултат. Да не звучи прекалено негативно, но явно не винаги се получава така.

# 487
След кухото яйце, имам 2 инвитро опита с отриц.резултат. Да не звучи прекалено негативно, но явно не винаги се получава така.
Позволявам си да дам кураж все пак защото на мен това ми помага много. Писала съм тук много пъти и при мен не се случиха нещата нито лесно нито пък бързо.
Втория опит също завърши с ранен аборт, при третият нямах дори трансфер. Всички опити са с нова стимулация понеже не ми оставаше нищо за замразяване.
Сега съм бременна в 19та седмица от 4та стимулация и пак си имам огромни притеснея дали всичко ще завърши добре.

# 488
Cinnamon Cookie, разбирам. Всеки има различни начини за справяне емоционално. Стискам палци всичко да е наред при теб до финал.
Аз също нямам замразен и всеки път е нова стимулация. На мен реализмът ми е по-успокояващ, защото от прекалено позитивните послания само си вдигам надеждите и после ми е по-кофти. Но всеки е различен. Важното е да продължаваме напред, до успешен резултат!

# 489
Здравейте, някоя от вас ходила ли е на физотерапия на малък таз и изобщо има ли ефект от нея?
Не реагирах добре на стимулацията и я спрахме. Този месец отново отлагаме и ми назначиха физиотерапия и добавки Ovaboost.
Интересувам се най-вече какво представлява самата терапия.

# 490
Здравейте, някоя от вас ходила ли е на физотерапия на малък таз и изобщо има ли ефект от нея?
Не реагирах добре на стимулацията и я спрахме. Този месец отново отлагаме и ми назначиха физиотерапия и добавки Ovaboost.
Здравейте, аз ходих два месеца. Не мога да кажа дали има резултат, защото се разболях  от ковид точно преди новия опит (ноември). Иначе при мен беше магнит, ток и ултразвук. Два цикъла от по 10 дни, като е хубаво да се правят без прекъсване. Може да си вземете направление от личния лекар или ако имате допълнително здравно осигуряване да си го използвате. Вторият месец сама си го плащах, като ми излизаше 20 лв. на ходене. Процедурите бяха около 15-20 мин.
Относно добавките, до колкото съм чела, трябва да се пият поне три месеца, за да има ефект от тях. Самото развитие на яйцеклетките започва 3 месеца преди отделянето им, именно и заради това се посочва този период за пиене.

# 491
Благодаря ви за изчерпателния отговор. Къде ги правихте, ако е удобно да попитам?
Нямам допълнително здравно осигуряване, а ще ги правя в болницата, където ме следят. Техните физиотерапевти не работели по здравна каса. Sad  Ако е около 20 лв добре, но ако е повече ще ми стане лошо вече Simple Smile Та ако ми препоръчате друго място, където мога да отида ще е супер (стига да става дума за София).
Колкото до добавката я пия вече стана 1 месец, сама си я назначих. Но чак сега самият лекар ми я спомена и каза да я приемам. Grinning
Май скоро няма да стигна до същинското инвитро, така като е тръгнало....

Здравейте, аз ходих два месеца. Не мога да кажа дали има резултат, защото се разболях  от ковид точно преди новия опит (ноември). Иначе при мен беше магнит, ток и ултразвук. Два цикъла от по 10 дни, като е хубаво да се правят без прекъсване. Може да си вземете направление от личния лекар или ако имате допълнително здравно осигуряване да си го използвате. Вторият месец сама си го плащах, като ми излизаше 20 лв. на ходене. Процедурите бяха около 15-20 мин.
Относно добавките, до колкото съм чела, трябва да се пият поне три месеца, за да има ефект от тях. Самото развитие на яйцеклетките започва 3 месеца преди отделянето им, именно и заради това се посочва този период за пиене.

# 492
Здравейте момичета, опитах се да намеря информация в Google, но вие сте по надеждни Blush
Въпроса ми е, има ли в условията за безплатно инвитро в България, двамата партньори да нямат други деца?
Питам, защото в Англия, ако имате дете нямате право на безплатна процедура, трябва да се заплати.

# 493
Здравейте, борбени момичета. Heart
Записвам се и аз в темата.
Накратко за нас: след дни навършвам 26г, а ММ 31. Имам един мисед и една извънматочна бременност. При извънматочната ми е прекъсната дясната тръба, а преди седмица и половина се оказа, че лявата е почти изцяло запушена.
Изчаквам си епикризата от диагностичната лапароскопия и ще подаваме документи към фонда.
ММ има час на 10.03 за спермограма и се чудя да изчакаме ли резултата, или още когато си взема епикризата да подадем документите.
Прочетох за изследванията, но не успях да се ориентирам при самото кандидатстване какво ще искат при нашия случай, освен лапароскопията.
Нямам търпение да се задвижат нещата и да действаме...

Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 494
Здравейте момичета, опитах се да намеря информация в Google, но вие сте по надеждни Blush
Въпроса ми е, има ли в условията за безплатно инвитро в България, двамата партньори да нямат други деца?
Питам, защото в Англия, ако имате дете нямате право на безплатна процедура, трябва да се заплати.

Здравей, отпуска се сума в размер до 5000 лева. Няма условие да нямаш деца. Ако стимулацията примерно надвиши тази сума се доплаща разликата. Също се плащат кръвни изследвания преди това на двойката около 300 лева.

Общи условия

Активация на акаунт