90 Day Fiancé / 90 дни до сватбата Тема XIІI

• 28 654
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Аз друго се чудех за Мемфис - как повтаряше в колата, че ще делят всичко 50 на 50. Тя откъде знае, че неговите стандарти са като нейните? Не си представям да имам връзка с някой, който е с по-висок стандарт на живот от моя и той да ме принуждава да плащам повече за обикновени разходи, защото трябва да сме с равно участие.
Мемфис и Хамза не се познават достатъчно добре - парите, които той харчи на месец може да са няколко пъти по-малко от тези, които тя счита за приемливо.
И друго - децата й - те също правят разходи, след като ще живеят с тях (храна, ток и т.н.) - това 50 на 50 включва ли разходите по децата, или тях ще ги извадят и тогава ще делят по равно?
Да, дребнави сметки, но тя е дребнава, затова трябва да се мисли за тези неща.

# 616
Това 50 на 50 винаги ми е било супер странно. В Тунис, откъдето е той... както и във всички арабски държави, в Иран, Турция, Азербайджан и т.н. дори и при отсядане в кафене, ресторант... мъжът плаща всичко, то няма нужда и да се уточнява. Жената дори и не предлага да плати нещо. Отиваш в Нидерландия например, там.. по дифолт всичко се дели 50/50 или сметката се дели на всеки спрямо консумираното,  и е най-нормалното нещо като сте 4 души на масата, всичко се плаща с карта ... но на 4 различни сметки. Сервитьорът си знае, че няма как да е обща сметка (както у нас например), а всеки си допира картата и си плаща своето. Аз направо се изумявам.  Не знам как е в САЩ, но тук като сме няколко приятели на маса и келнерката дóйде със сметката, ми се струва абсурд някой да каже "искам да платя с карта само моята част". За западно-европейците това си е абсолютно обичайно. Тук се дава една обща сметка и... "оправяйте се после"-
Скрит текст:
В Турция е супер мега срам жена да плаща на мъжа каквото и да било, дори и да даде своя дял от сметката. И помня как в някакъв турски сериал от тия по БТВ вечер, попаднах на сцена, при която младежът беше някакъв беден и излезе на вечеря с една девойка, която му е на сърце. И като дойде сметката, сервитьорът я слага пред него. И той сега.. притеснен от цените се чуди какво да прави. А жената му подава под масата някакви пари, тоест накрая при плащането сервитьорът да види, че мъжът си плаща всичко, както си е по обичай. Защото се счита за супер срам, ако не го направи. Той не прие парите, но... това подаване скришом под масата, сакън другите да не видят, че и жената плаща нещо... просто ми даде доста отговори

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 13:34 от diziler

# 617
Аз не плащам с карта в заведение (в брой ми е по-лесно). Може да не съм арабка, но и аз съм научена, че по принцип основната финансова тежест пада върху мъжа (и дори жената да изкарва повече, си е нейна работа какво ще прави с парите си). А ако той не се справя, това е дефект (в този смисъл донякъде разбирам защо Дарси се дразнеше от Георги, само че тя е знаела от самото начало, че той няма нейните възможности).
В случая обаче, Хамза отива в чужда страна, без да знае езика и ми е чудно как въобще ще си намери работа...

# 618
А, тяхната няма да я бъде. Според мен той изобщо няма да лети за щатите. Същото е и с Майк (този с шапката), там брак няма да има. След като гледах  снощния епизод, единствената двойка, която мисля, че ще стигне до брак е Химена и онзи пръцльо

# 619
Майк е пръцльото, Джино е с шапката.
Брак между Майк и Химена няма да има. Плюят се в интернет. Назад имаше скрийншотове.

# 620
Да, бъркам имената, много не ги помня. При руското джудже с дългокосия от САЩ също брак няма да има. Както и между страхливия китаец и дебеланката от САЩ. Значи женитба и зелена карта няма да има при двойките в този сезон Grinning

# 621
Тотал щета са всички. Не виждам брак, но току виж Усман ни изненада 😂😂

# 622
И аз мисля, че Хамза и Мемфис ще се разделят през сезона.
Нищо няма да стане с Майк и Химена - тя го нарича идиот, а и има слухове, че вече е сгодена за друг.

# 623
Хамза не ми е неприятен, ама Мемфис е много гадна. Хич не му трябва тази.

Сега гледам тези в Рая. Интересно, че няма баби с млади чернокожи.

# 624
  • София
Сега гледам вчерашния епизод. Направо ми се повръща от постъпката на Джино с голите снимки. Джазмин е куку, но никоя жена не заслужава настоящият й приятел да праща голите й снимки на някаква бивша. Не бих имала доверие в такъв мъж.
Мемфис дали е наясно, че в Тунис религията не позволява да се тъпче с бекон и свински наденици. Не разбирам как сутрин може да ядеш с такива неща
Радвам се, че между Майк и Химена нещата не не получават. Той определено беше склонен да се променя, докато при нея нямаше такова нещо. Вечерята им беше ужасно мъчение. Като не можеш да говориш езика по-добре изобщо не се мъчи. Като й предложи и тя ревна мислех, че е от отчаяние.
Бен е тотално заблуден. Изглежда сравнително добре, но главата му хлопа

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 15:48 от Yellow_girl

# 625
  • Швейцария
И на мен ми стана гадно за Джасмин. Каквато и да е, този е пълен идиот да й раздава голите снимки. Аз щях да му бия шута на секундата.

# 626
Джино е пълен кретен. Изглежда покъртително зле, а и се държи като... нямам думи. За постъпката с голите снимки - не трябва да има прошка. А и за цялото това гнусно одумване и чатене "в момента тя спи ... направо побеснява като й спомена за бивши гаджета", какво я обсъжда като някоя клюкарка?

А  на Бен едното око май му стои по-затворено от другото? Или така ми се струва?

# 627
  • Sunshine state
Така е, така му е едното око. Прилича на мързеливо око.

# 628
  • Sofia
И на мен ми стана гадно за Джасмин. Каквато и да е, този е пълен идиот да й раздава голите снимки. Аз щях да му бия шута на секундата.

Тоя Джино е психо - сега са пак уж заедно заради продукцията, но няма да се получат нещата.
Тази джуджето я изгониха от предаването заради някакъв хейт спиич в Туитър.
Химена и Майк - няма да се получи - тя иска пари, но не го трае.
Мемфис май била бременна. Хванала се с тунизиец, а идея си няма от религията и традициите, но ...мисля, че е права да иска договор.

# 629
Здравейте , къде могат да се гледат целите епизоди , освен tlc ?

Общи условия

Активация на акаунт