Козунаци 2022-ра

• 57 882
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • На брега на реката
Ето и днешните ми произведения!

Единия с локум и по-препечен, че нашите така го харесват, а другия си е без плънка.
Втасаха в хладилника,  но сутринта им трябваше 2 ч.да се темперират.

Мисля следващия път, да отделя малко, да го оформя и да втаса в хладилника и после да го изпека.
Ей така, за проба.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 07:31 от Бубoлина

# 166
  • Sofia
Прекрасни, Буболина! Simple Smile  Ама защо ги криеш?

# 167
И мен цяла седмица ме гони желанието да замирише на козунак вкъщи и днес се отчитам с едни кифлички с шоколад Ribbon

Скрит текст:

# 168
Чудни са. 😍
И мен цяла седмица ме гони желанието да замирише на козунак вкъщи и днес се отчитам с едни кифлички с шоколад Ribbon

Скрит текст:

# 169
  • На брега на реката
Прекрасни, Буболина! Simple Smile  Ама защо ги криеш?

Не се усетих, Моренка! Нали в повечето теми все се карат, ако не е в скрит текст, та по инерция! Отивам да се поправя, ако може!

Благодаря! Blush

# 170
  • Sofia
Буболина, в скрит текст е нещо не по темата. Simple Smile
Скрит текст:
Например ако реша в някаква връзка да говоря или покажа нещо различно от козуначената тема.

# 171
вчера правих опит със смесване на брашно за баница и за пица италианско. бавно втасване, месене в машина. първо, нещо месенето в миксер не ми харесва. тестото става различно. второ - козунакът стана твърде пухкав и мек. иначе яко конци и т.н.

# 172
  • In transit
Жената, тези дни ще правя козунак само с брашното за пица на Молино Казило и ще споделя как е.

# 173
Жената, тези дни ще правя козунак само с брашното за пица на Молино Казило и ще споделя как е.

Да, да видим ...гледах едно клипче днес - мацката омеси тестото, втаса, след това вкара маслото, пак втаса, сплете, пак ...станаха уникални

# 174
  • In transit
Маслото го вкара след първото втасване ли?

Оня ден гледах шеф Монтерсино как правеше бабà (което е тип бриош/козуначено тесто). Сложи част от яйцата, маслото и накрая добави останалата част от яйцата. Така контролира консистенцията на тестото, защото ако сложи накрая маслото, може да не се получи точната консистенция.
Тестото му стана разкошно, лъскаво, еластично, меко. Уникално. Мисля да пробвам и този начин някой ден.

# 175
  • Sofia
Миналата или по-миналата година пишеше едно момиче, та тя май беше вкарвала маслото след първото втасване...  ако не бъркам...

# 176
Да, Мики, след първото втасване. Стана разкошен козунак с мега яки конци. Но не знам дали ще сколасам да пробвам.

# 177
zenata, информацията ти е половинчата. Wink Кажи и какво брашно е използвала. Ще тръгне някой да меси с обикновено брашно n на брой пъти и вместо ефекта "уау", ще е ''ууу". Обикновено брашно колко премесвания може да понесе? За такива изпълнения трябва силно брашно.

# 178
  • Sofia
Аз смятам, че не само от маслото вкарано след първото втасване, но и повчето втасвания са отговорни за крайния прекрасен резултат.

# 179
zenata, информацията ти е половинчата. Wink Кажи и какво брашно е използвала. Ще тръгне някой да меси с обикновено брашно n на брой пъти и вместо ефекта "уау", ще е ''ууу". Обикновено брашно колко премесвания може да понесе? За такива изпълнения трябва силно брашно.

откъде да знам? споделям какво видях. каза брашно - без пояснения. едва ли някой ще тръгне да меси така по загатване в пост.
второ измесване беше бая дълго - каз апоне 40 мин.
морена, според мен също до голяма степен е от втасването.
ще се наложи да пробвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт