Козунаци 2022-ра

• 57 883
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
второ измесване беше бая дълго - каз апоне 40 мин.
УАУ!   Такова няма да го бъде при мен.

Иначе повече втасвания ме блазнят за проба, при всички случаи (брашна), смятам че е добро по-често сръчкване на дрождите.  При по-малко белтъчните брашна - просто на по-малки интервали.

# 181
е нали имаш мискер Wink
така, върнах се на клипа. в коментарите жената споделя, че е добре брашното да е 12 б.. тя го е правила с 10 б, затоа го е месила повече.

# 182
  • Sofia
Ми и на миксера не мога да му възложа 40 минути (аз го разбирам непрекъснато 40 мин., иначе би било съвсем друго нещо), не само за един път я. Simple Smile 
За мискер не се предполагат такива времена. Но пък и за ръчно месене не си го представям това. И изобщо за мен няма логика толкова месене, по добре е нормално месене (15-20 мин. на ръка, с миксер по-малко) с повече сръчквания при втасването.

# 183
на ръка меся м.б. 30-40 мин., особено навремето с по-слабите брашна. 

# 184
  • София
Ето моите пробни козунаци с квас.
Този без нищо

И с шоколад.
Отчитам грешката си,че не го сложих в по- голяма форма,та се разчупи малко при изваждането.

# 185
  • In transit
Натуся, екстра му е формата. Супер изглежда.

На мен 30-40 минути с миксер пак ми се вижда много. А и такова дълго месене не мисля, че е ок със слабо брашно и че ще помогне с нещо за повече конци. 

От мен един традиционен великденски сладкиш - Касата ала сицилиана.

и козуначени кифлички

# 186
да, с машина и на мен ми се вижда много, но на ръка съвсем не е необичайно да се меси толкова.

# 187
Добро утро, момичета!
Търся по- дълбоки кръгли тавички за печене на козунаците, около 15- 20 см, може и еднократни. Моля да споделите, ако сте виждали някъде или сте купували от някъде!

# 188
Хм, нямаше ли някакви хартиени форми сравнително дълбоки, щом и еднократни става?
Някой беше слагал линкове из предните теми, даже в различна форма имаше - продълговати, кръгли, малки, с форма на кръст май имаше също.

# 189
Запалихте ме преди няколко дни. Месих на ръка 2*25 минути и реших да вкарам маслото при второто замесване. За съжаление наоколо не продават брашната, които ползвате. ММ намери едно българско тип 500 в един турски магазин. За първи път тестото стана много леко и въздушно. Тримата ми мъже бяха доволни и козунаците изчезнаха за ден, въпреки че нямаха конци.

# 190
  • Варна - Черна гора
Добро утро, момичета!
Търся по- дълбоки кръгли тавички за печене на козунаците, около 15- 20 см, може и еднократни. Моля да споделите, ако сте виждали някъде или сте купували от някъде!
Вижте тук: https://rosini.bg/sladkarski-formi/sladkarski-formi-za-pechene-n … orta-rulo-kozunak

# 191
  • Балчик
Аз ще ползвам оранжевата опакова на италианската манитоба, и  на Мливо супер силно.  Меся с квас, и ми трябва много глутен за да издържи на времето за втасване. Ще започна април месец.  Някой да знае добра рецепта за така полулярните козуначени коминчета?  Намерих една , но е със спелта и се съмнявам че това което съм хапвала е с такова брашно. Аз съм яла такива в Банско, но чух че и на други места има, а в Германия били много полулярни по Коледа.  Интересува ме изпитана рецепта с добър краен резултат.
Аз имам тескомската форма за коминчета, но ще я пробвам за Великден. Рецептата към нея:

# 192
  • София
Добро утро, момичета!
Провери в Джъмбо.И в "левчета" съм виждала еднократни тави.Ако не намериш,можеш на твоята тава да и направиш борд от хартия за печене.

# 193
  • Варна
Миналата или по-миналата година пишеше едно момиче, та тя май беше вкарвала маслото след първото втасване...  ако не бъркам...
Аз вкарвам маслото още в началото (меся в хлебопекарна). Миналата година пробвах след първото месене - освен, че беше много трудно - тестото се мяткаше яко в тавичката, не намерих разлика в крайния резултат.
И да уточня - слагам олио, а не краве масло. С маслото става по-плътна и твърда  вътрешността (за моя вкус)

# 194
Много благодаря на отговорилите ми! Hug

Да споделя и аз рецептата за моя козунак, от две години го правя и не само по Великден, нямам фалове до сега:
https://m.youtube.com/watch?reload=9&v=hx2XkB6B7O0&feature=share
Хубава вечер и прекрасни козунаци! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт