Козунаци 2022-ра

• 57 901
  • 778
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Показвам и моите преди и след .
Още  са топлички Simple Smile
Единият е с локум,другият с тахан халва.

# 211
Да покажа и аз днешните си козунаци, не станаха много хубави,  но следващия път ще коригирам грешките. Благодаря на всички списващи тук, за изключително полезната информация, която споделяте.

# 212
  • Sofia
Хубави са ви козунаците, момичета, браво! Simple Smile

# 213
Tinkarbel, много добре изглеждат, браво.

# 214
Много са хубави козунаците ви, момичета!
Някой ползвал ли е "небет шекер" за поръска?

# 215
И от мен един с шоколадови капки.

# 216
  • München, Deutschland
Привет и от мен тази година и добре дошли на новите момичета. 😃

Сложих едно тесто по последната рецепта на Mikkey за кифлички. На вилата съм и нямам апаратура за месене,  а вече пое 50г повече брашно за 2-3 минутки замесване, затова само оформих и оставих така. За пръв път слагам мазнината още в началото, с всички други течни съставки, ще видим какво ще излезе. Киселото мляко също придаде по-друга текстура - понеже досега правех на Моренка козунака, който е с повечепрясно и по-малко кисело, това ми беше малко ново тесто.

Е, ще втасва пред камината, така че не може да не стане. Ще се похваля като станат дали съм ги докарала.

Бях на гости на баба и тя ми подари локум и бисквитки и сега ще ми е много мило да вложа локума в кифличките, дано станат. Heart

Масло нямах, с олио ще са.
Засега толкова от мен. 😃

# 217
  • Mostly in my mind
И моите се пекат Heart

Ето и изпечени. За пореден път прекрасни! Коремът ми ще се пръсне Joy

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 16:43 от Лолита

# 218
И при мен кифличките поеха повече брашно, месих в хлебопекарната. На вкус станаха страхотни с шипков мармалад.

# 219
Лолита страхотни са ти козунаците! Браво!
По коя рецепта ги прави и как ги пече ме интересува. Защото аз моите май все ги препичам.. и съм решила следващия път по кратко ще ги пека..

# 220
  • Mostly in my mind
Благодаря ти, Бимба. Simple Smile По рецептата с три втасвания на Морена, но със суха мая. Пекох 30 мин на 180 градуса като след 15тата мин сложих отгоре фолио.

# 221
  • Somewhere far away
И от мен един с шоколадови капки.
Прекрасен! Heartbeat
може ли рецептата? Innocent

# 222
  • München, Deutschland
Представям кифличките на Мики в полеви условия. 😃

Благодаря за рецептата, Мики, вече 1/3 изчезнаха. Директно двойна доза направих. Grin С локума от баба. 😃

Въпреки че за 2-3 минутки забърках тестото, т.е. изобщо не го омесих добре, си се утрои, а при печенето стана още двойно. Оказа се, че е свършила хартията за печене, та отдолу потъмняха повечко, но другата ми баба, от която наследих и любовта към готвенето казваше, че най-важно е да готвиш с любов и тогава се получава. Heart

Та, за всики, които са хапвали и по-препечени кифлички/печива - поздравявам ви с дървения надпис, който държа над камината на вилата (първата снимка). Нека ви е вкусно, топло и усмихнато, да не забравяме за кого готвим тези вкуснотии и да се радваме на малките неща. Heart

С пожелания за хубав старт на седмицата от мен.

# 223
  • Sofia
Пекрасни, Криси!

# 224
  • In transit
Супер са Криси! И аз ти благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт