Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 31 457
  • 597
  •   1
Отговори
# 435
  • Благоевград
Вторник, петък и понеделник е в една и съща лаборатория, съответно 65, 105, 350.

# 436
  • София
от петък до понеделник чхг-то си е в норма, за момента можете просто да го следите - обикновенно визуализация на каквото и да било става на малко по-късен етап.

# 437
  • Благоевград
Една седмица се въртеше около 60 и нямаше двойно покачване, а на 16 ден чхг 350 е много малко. Ясно е каква е ситуацията, дано следващите дни се види плоден сак и да приключим.

# 438
  • София
Една седмица се въртеше около 60 и нямаше двойно покачване, а на 16 ден чхг 350 е много малко. Ясно е каква е ситуацията, дано следващите дни се види плоден сак и да приключим.

слагали ли сте чхг инжекция?
пожелавам ви все пак всичко да приключи с прекрасен положителен финал.

# 439
  • Благоевград
Да, сложих Хориомон 10 000 единици 7 дни преди трансфера. Първият тест направих 14 дни след поставяне на Хориомон. Ако беше нормална бременност, дори и с късна имплантация, чхг щеше още от самото начало да върви добре.

# 440
signora, аз вече ти описах как мина при мен в другата тема, няма да се повтарям. Но искам да ти кажа по повод това: ще лежа с други жени, бременни, за секцио, за задържане и това допълнително ще ме натовари -в Надежда са достатъчно съобразителни. Мен като ме приеха ме сложиха в най-скритата стая и бях с жена на 80г почти, която беше за тотална хистеректомия. Няма да те набутат в стая с бременна.

Подкрепям. Мен ме сложиха дори сама в стая, без аз да съм изискала. Бяха изключително мили също така. Дори мисля че бременните са на друг етаж. Една бременна жена не видях по време на престоя ми.

# 441
Абсолютно подкрепям предишните постове. Лежах в София Мед за извънматочна и в Надежда за отстраняване на тръбите. И в двата случая бях в стая с жени с гинекологични проблеми, но не с бременни. Мисля че даже е правило, кой би причинил допълнително психическо натоварване на пациентката, все едно не е достатъчно това което изживяваш. В допълнение дори приема в болницата за планова операция беше с различен график от планово секцио.

# 442
  • Благоевград
Момичета, ЧХГ се е удвоило. Днес е 18 ден след трансфер и е 613. На 16 ден беше 350.
По-късно съм на преглед. Все още нямам кървене, вчера имах Леки болки в корема от ляво, които преминаха надолу и стигнаха до пубисната кост, с много подут корем, но днес ми няма нищо. Само гърдите ме болят, но това е от прогестерона.

# 443
И при мен имаше удвояване на моменти или близко до удвояване.
Все пак се надявам всичко да е наред и плато стойностите в началото да са били заради падане от хориомона и качване на естественото ЧХГ. Ще чакам да пишеш след прегледа!

# 444
Момичета, ЧХГ се е удвоило. Днес е 18 ден след трансфер и е 613. На 16 ден беше 350.
По-късно съм на преглед. Все още нямам кървене, вчера имах Леки болки в корема от ляво, които преминаха надолу и стигнаха до пубисната кост, с много подут корем, но днес ми няма нищо. Само гърдите ме болят, но това е от прогестерона.

Аз с успешната ми бременност имах също болки в едната страна и към кракът и много се бях притеснила. Отидох при един АГ, който още повече ме филмира. Болката се оказа че е от жълтото тяло.

# 445
  • София
И при мен имаше удвояване на моменти или близко до удвояване.
Все пак се надявам всичко да е наред и плато стойностите в началото да са били заради падане от хориомона и качване на естественото ЧХГ. Ще чакам да пишеш след прегледа!

това е и моето предположение за случая, просто много рано е започнала да тества чхг според мен.

# 446
Здравейте момичета,

Кога се появяват първите болкови симптоми при извънматочна?

# 447
Не съм сигурна дали има правилен отговор, но мога да кажа как беше при мен. Имах лека тъпа болка за няколко часа през деня с розово зацапване, а вечерта се появи зверска болка от вече започнало разкъсване на тръбата. Преди това всичко ми беше наред и си мислех че е абсолютно нормална бременност.. същия ден в който ме заболя силно, прокървих, постъпих в болница и се разбра, че е извънматочна, трябва да е било точно влизането в 6 г.с. Но мисля че при всеки е различно, вероятно има значение и къде точно е ембриона.

# 448
Охх, психясвам се и трябваше да попитам.
Аз имам още 3 дни до евентуално закъснение, но десният яйчник започна да ме боли и слиза към сгъвката на крака.
Този яйчник е опериран два пъти и сега си имам някакво неопределено образувание, което според последния лекар, при който ходих, е вследствие на последната операция и не вижда причина да не се правят опити.

В предишни месеци не съм имала болки в яйчника преди цикъл.

Сега си направих един тест Престо, който излезе отрицателен.

Чудя се да ходя ли на преглед, да чакам ли...Болката не е чак непоносима, но си я има и е постоянна.

# 449
Момичета, болка в яйчника може да има и при нормална бременност, от жълтото тяло. При мен беше станала някаква кистичка ако не се лъжа. Аз бях така - боцкаща болка, не много силна, но достатъчно изявена за да се притесня. И аз си мислех най-лошото естествено, но категорично търпима болка в яйчника НЕ е симптом на извънматочна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт